joi, 27 august 2015

Un pastor protestant convertit la ortodoxie cu intreaga parohie


"Cine caută Adevărul, ar trebui să fie sigur că îl va găsi. Cel mai important lucru pentru noi este să fim sinceri cu noi înşine."
Un fost pastor protestant şi misionar, Igor Zyryanov, s-a convertit la Ortodoxie împreună cu familia sa şi cu toată parohiasa,  din regiunea Irkutsk din Rusia. Acum, el este hirotonit preot ortodox şi deservește Biserica Arhanghelului Mihail din satul în care până acum a fost pastor.

De optsprezece ani Pr. Igor a servit ca misionar protestant în Rusia şi a fondat multe congregaţii, în acest timp ca el ar predicat zi de cu zi, dintr-un sat la altul. Apoi el a început să studieze Părinţii Bisericii şi a intrat în dialog cu clerici ortodocşi, iar acest lucru l-a influenţat să îmbrăţişeze Ortodoxia.

Pr. Igor a declarat că cele mai importante cărţi care l-au determinat să se convertească la Ortodoxie au fost scrierile Mitropolitului Antonie de Souroj, Sf. Ioan de Kronstadt, Pr. Alexander Schmemann şi Sfântului Nicolae Luminătorul Japoniei.

"Cine caută Adevărul, ar trebui să fie sigur că îl va găsi. Cel mai important lucru pentru noi este să fim sinceri cu noi înşine", a afirmat spus pr. Igor.

(traducerea şi adaptarea: Petru Avram)

Citește alte articole despre: convertire


Un comentariu:

  1. FOARTE IMPORTANT

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/08/27/dezbateri-la-televiziune-despre-legea-wiesel-antilegionara-care-impiedica-judecarea-genocidului-comunist

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.