marți, 12 februarie 2013

Fulgerul de la Roma - Un semn de la Dumnezeu?

Un fulger a lovit Biserica Sfântului Petru din Roma când s-a anunţat demisia papei Benedict al XVI-lea.

Superstiții la Vatican după ce Papa și-a anunțat demisia – VIDEO

   Vestea demisiei papei Benedict al XVI-lea a şocat întreaga Biserică Catolică precum şi o parte a creştinătăţii. Teama cea mare a multora e că la cîrma Vaticanului va venii un papă de culoare. Aceasta ar coincide cu anumite profeţii care spun că sfârşitul catolicismului va fi atunci când va fi un papă negru.
   Unele profeţii spun că în veacurile din urmă catolicii vor revenii la dogmele apostolice ortodoxe lepădând inovaţiile introduse după papa Leon al III-lea. Alţii spun că va avea loc o distrugere din interior a Vaticanului şi în consecinţă a întregii Biserici Romano-Catolice cu riturile ei. 
   Profeţia "sfântului" Malachy, scrisă în limba latină, descrie toţi episcopii Romei (numiţi papi). Această profeţie începe cu Celestin al II-lea care a urcat pe scaunul episcopal al Romei îla anul 1143 iar penultimul fiind Benedict al XVI-lea. Urmaşul lui Benedict al XVI-lea este numit Petre Romanul şi este ultimul papă din istoria Romei, conform acestor profeţii. Profeţiile lui Malachy conţin 112 fraze şi au fost publucate pentru prima dată de istoricul benedictin, Arnold de Wyon, în anul 1595. 
    Ultima demisie a unui papă a fost în urmă cu 600 de ani.
  Fără a ne pronunţa asupra acestor prorocii, coincidenţă sau nu, dar la puţin timp după anunţarea demisiei papei Benedict, peste Roma a pornit o furtună cumplită care a lovit cu un fulger Biserica Sfântului Petru, marea catedrală a papalităţii. Filmul de mai jos, transmis de BBC, arată felul în care fulgerul a lovit crucea de pe turnul Bisericii. 


Dacă aceste prorocii se vor împlini sau nu, rămâne de văzut. Cert este că pentru un om cu mintea limpede, nu e greu să îşi dea seama că o demisie cu un astfel de pretext nu se face prin surprindere şi nu se anunţă peste noapte. 
prof. Cristian Marc

4 comentarii:

  1. DA ! ESTE UN SEMN DE LA BUNUL DUMNEZEU ! DAR NU PENTRU PAPA, CI PENTRU CRESTINII, CARE NU ASCULTA DE INVATATURILE PAPEI, CI FAC, IN CONTINUARE, LUCRURI URATE, TATA IN BASILICA CAT SI INAFARA BASILICII. Lumea va avea de suferit multe, pentru ca, DUMNEZEU, nu mai suporta atata rautate si necredinta, din partea oamenilor. Intrati pe http://mariaghiorghiu.blogspot.ro si veti gasi, multe din TAINELE LUI DUMNEZEU.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca "negru" era o referinta la rasa...
    ma refer la simbolurile verbale,ca sa indice cararea pe care se afla o persoana ; putea sa il numeasca "intunecat" sa zicem, insa "negru" reprezinta un pact total,absolut.
    ...asa cum se poate sa ne inselam si sa anticipam,apocaliptic,un alt moment istoric.
    totusi azi,1nov.2014...problema se iveste din nou...

    RăspundețiȘtergere
  3. https://www.youtube.com/watch?v=7y_Ct38rLd8
    Bolt from the blue: Lightning strikes St Peter's Basilica in Rome after Pope's resignation
    -------------------------
    https://www.youtube.com/watch?v=yiiDTrdCguc
    Lightning Strikes St Peters Basilica As Pope Benedict XVI Resigns

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.