sâmbătă, 27 august 2011

Ocultism sub masca crestina


Secta străjerilor în Bihor – o înşelare demonică

A apărut recent o nouă sectă numită străjerii lui Iisus Hristos. Pe lângă ereziile dogmatice ale sectei mai sunt şi altele de tip „duhovnicesc” anume de domeniul duhurilor ciudate: vindecări şi terapii prin conferinţe de post şi rugăciune etc. 

În Bihor şeful sectei e un anume Nelu Demeter care spune despre sine că a vindecat mulţi oameni, că a adus mulţi oameni spre Dumnezeu, mai ales spre secta pe care o păstoreşte, că se roagă pentru problemele oamenilor şi alte chestiuni sensibile ce prinde bine la naivi şi, uşor de atras spre secta sa. Surprinderea noastră e că domnul Demeter de când „propovăduieşte” despre sine că a vindecat oameni a început să aibă un nivel de trai mai ridicat ceea ce e în contradicţie cu smerenia şi sărăcia pe care o dă altora ca învăţătură. Cât despre modul de viaţă al pastorului Demeter pe toate le cataloghează ca fiind doar „păcatele tinereţii”.

În discursurile sale, domnul Demeter, într-un mod foarte convingător, face un amestec între cultul ortodoxşi cel sectar (mirungere, pomenirea de pomelnice etc.) ceea ce, în faţa unor necunăscători, dă impresia că predicatorul practică tradiţii vechi de creştinism, pe mulţi derutându-i. Cert este că, din istoricul sectei, nu cunoaşte nimeni mai nimic.

Despre aceşti „străjeri” vom reveni cu amănunte. Până atunci vedeţi şi:
http://apologeticum.wordpress.com/2011/08/24/%E2%80%9Cvase-alese%E2%80%9D-si-hristosi-mincinosi-%E2%80%93-inselaciunea-timpurilor-de-pe-urma-strajerii-satanei/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.