duminică, 20 martie 2011

Sfanta Amalia


Sfanta cuvioasa Amalia (limba flamanda Amalvergi) a trait in provincia Brabant din Belgia in secolul al VII- lea. A fost sora (sau nepoata) Sfantului Pipinou duce de Brabant. S-a casatorit cu Earl Vitgeron cu care a avut patru fii: Sfantul Goudoulis, Emvertou episcop de Cambal, Raineldis martirul si cuvioasa Faraildis.
Dupa o viata virtuoasa in lume, in care a facut multe activitati caritabile, la batranete s-a inchinoviat la Manastirea Mompez. A practicat virtutile, in mod special virtutea iubirii de aproapele, si a trecut in randul sfintilor la anul 690.
(text tradus din greaca)

6 comentarii:

  1. Buna ziua. Sfanta Amalia este o sfanta ortodoxa sau catolica? Imi puteti spune si la ce data este praznuita? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristina Anastasiu26 februarie 2019 la 16:46

    E praznuita la 30 martie, tocmai in ziua in care a fost publicat articolul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe 30 martie sau pe 20? Vad ca pe 20 martie 2011 este publicat articolul. Si imi puteti spune daca este ortodoxa? Pe fiica mea o cheama Amalia si imi doresc tare mult sa stiu. Va multumesc frumos pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina Anastasiu26 februarie 2019 la 21:19

    Pe, 20 martie. Am gresit.
    Era ortodoxă.
    Catolicii s-au despărțit de ortodoxie doar la 1054. Până la 1054 si catolicii erau ortodocși, aveau aceeași credință, fără inovațiile dogmatice pe care le-au făcut ulterior.
    Sf. Amalia a trăit în sec. VII;

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna,totusi care e ziua numelui Amalia ,ca am vazut ca pe 10 iulie?

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.