joi, 17 martie 2011

Se asteapta un raspuns din partea d-lui preşedinte executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon

ASTRADROM BIHOR a aflat din presa locala, de comunicatul UDMR BIHOR publicat in presa maghiara,(http://www.bihon.ro/indicatoare-rutiere-vandalizate-in-bihor/news-20110316-03355104 )si in privinta acestuia are urmatorul raspuns:
ASTRADROM BIHOR ii cere d-lui preşedinte executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon,sa dovedeasca ca acele fapte au apartinut unor cetateni romani de nationalitate romana precum reiese din comunicatul prin care se spune „credeam că asemenea manifestări vor dispărea în contextul Europei Unite”. Szabo Odon le cere maghiarilor să aibă „înţelepciunea de a calma astfel de provocări”. „Nu suntem dispuşi să renunţăm la drepturile noastre, dobândite deja”
Consideram spanzurarea lui Avram Iancu de la Miercurea Ciuc un fapt care dovedeste cine sunt cei care provoaca si “intelepciunea”de care s-a dat dovada . In cazul de la Miercurea Ciuc se vede clar cine sta la baza actiunii.
In cazul indicatoarelor din Bihor unde peste inscriptiile in limba maghiara s-a lipit tricolorul romanesc,consideram ca este tot o actiune a unor sovini maghiari care au cautat pretext de galceava pe aceasta tema: sovinismul.
Mentionam ca evenimentele de la Miercurea Ciuc au avut loc cu o zi inainte de lipirea tricolorului pe indicatoarele in limba maghiara.Nu credem ca acest gest ar fi al unor romani,cerem dovada in acest sens. De ce acest comunicat a fost trimis doar presei maghiare? Mentionam ca multi maghiari citesc si presa romana. Dupa cum am mentionat in comunicatul nostrum anterior referitor la “spanzurarea” lui AVRAM IANCU la Miercurea Ciuc socotim ca aceasta actiune din Bihor,este o nascocire politica a UDMR.

Biroul de presa
Purtator de cuvant,

CEZARA FILIP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.