miercuri, 16 martie 2011

Cine il condamna pe AVRAM IANCU

Asteptam reactiile oficiale ale statului roman si maghiar

ASTRADROM a luat cunostinta de actiunea sovina a maghiarilor de la Miercurea Ciuc prin care onoarea romanilor ardeleni a fost calcata in picioare.
De ziua maghiarilor (15 Martie), anul curent, la Miercurea Ciuc s-a organizat un proces simbolic, prin care Avram Iancu a fost judecat si condamnat la moarte prin spanzurare. Actiunea a avut caracter ,,informativ”si, implicit prin felul in care a avut loc : ,,educativa”. In sentinta de condamnare a lui AVRAM IANCU se mentioneaza ca este vinovat de ,,genocid impotriva maghiarilor".
,,Informarea “ pe care au facut –o organizatorii este o falsificare grosolana a istoriei. ASTRADROM recomanda in aceasta privinta o cercetare amanuntita a evenimentelor si a contextului in care acestea au avut loc precum si cine sunt cei care se ascund in spatele unei astfel de actiuni ,,informative”.
Organizatorul este Garda Secuiasca din Miercurea Ciuc, iar initiatorul Csibi Barna, functionar public in Ministerul Finantelor. Garda Secuiasca este o organizatie sovina anti romaneasca functionand in Romania ca asociatia culturala maghiara.
Actiuni de acest gen sunt o provocare mizerabila si incitare la ura interetnica. In fata acestor provocari nu trebuie reactionat cu aceeasi moneda (ceea ce se si urmareste de fapt), dar nici nu trebuiesc lasate fara raspuns.
Daca romanii ardeleni i-au iertat pe Horthy, Bukov, si pe altii care i-au macelarit pe romanii din Ardeal in timpul ocupatiei austriece si maghiare consideram ca gestul Garzii Secuiesti este lipsit de scrupule, cu atat mai mult cu cat Avram Iancu a luptat pentru eliberarea de sub jugul iobagiei indiferente ca acei iobagi erau romani sau maghiari.
Trebuie mentionat in acest sens ca acestor provocari nu le dau curs nici maghiarii din Ungaria, nici cei din Romania,ele fiind grupuri sovine izolate incitate de catre liderii politici maghiari din Romania.

Asteptam in acest sens reactiile oficiale ale statului roman si maghiar. Asupra acestui subiect vom reveni cu amanunte pe blogul ASTRADROM.

Purtator de cuvant,
Cezara Filip

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.