marți, 19 ianuarie 2010

„Leul Ardealului” atacat de Evenimentul Zilei

Comunicat de presă ASTRADROM

În ce priveşte atacurile în presă a unor ierarhi ortodocşi, în deosebi a IPS Bartolomeu, Asociaţia Pentru Păstrarea şi Promovarea Valorilor Culturale şi Naţionale ale Poporului Român condamnă pe acei formatori de opinie care încearcă să îşi verse veninul propriilor concepţii profitând de poziţia socială şi profesională în care se află.
Cu siguranţă atacul împotriva IPS Bartolomeu nu e o simplă bombă jurnalistică în căutare de senzaţional. Lucrurile trebuiesc văzute mai aprofundat. Cine stă în spatele acestor ziare: „Evenimentul Zilei”, „Adevărul” etc.? Cine sunt autorii articolelor şi în ce legătură se găsesc aceştia cu Biserica Ortodoxă? De ce tocmai IPS Bartolomeu, care (printre puţinii ierarhi ai BOR) luptă vitejeşte pentru păstrarea a ceea ce a mai rămas românesc şi ortodox în România? Nu e greu să gasim acest răspuns când privim cu atenţie la linia politico-religioasă a respectivelor ziare. Mereu acestea făceau o intensă campanie anti-ortodoxă şi pro-catolică. Mai e nevoie de explicaţii? Cu siguranţă nu. Cine e sincer vede de la sine acest lucru.
Intenţia mitropolitului de la Cluj de a acţiona în instanţă pe cei ce l-au calomniat este binevenită şi e firesc ca cei ce au făcut asemenea afirmaţii „curajoase” să le şi dovedească. Trebuie remarcat că în rândurile unor intelectuali greco-catolici, ziarista Mirela Corlăţean de la Evenimentul Zilei e considerată eroină.

Blaj
14 ianuarie 2010

Marian Moisescu
Purtător de cuvânt ASTRADROM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.