duminică, 17 ianuarie 2010

Adrian Streinu-Cercel acţionat în instanţă

Asociaţia pentru Păstrarea şi Promovarea Valorilor Culturale şi Naţionale ale Poporului Român ASTRADROM a depus joia trecută o plângere penală împotriva Secretarului de Stat din Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, pentru abuz în serviciu, şantaj, şi nerespectarea drepturilor la liberă alegere. Acţiunea ASTRADROM a fost susţinută şi de alte ONG-uri din România.

Joi, 14 ianuarie 2010, avocatul Marian Niţescu din Bucureşti a depus o plângere în instanţă împotriva lui Adrian Streinu Cercel în numele Asociaţiei pentru Păstrarea şi Promovarea Valorilor Culturale şi Naţionale ale Poporului Român – ASTRADROM. Adrian Streinu Cercel, în calitate de Secretar de Stat a ministerului sănătăţii, a trimis la Direcţiile sanitare judeţene din România o circulară prin care cerea cadrelor sanitare să se vaccineze cu Cangrip. În aceeiaşi adresă se menţiona că personalul medical angajat care nu a primit vaccinul nu va avea dreptul să presteze servicii în care este nevoie de a se intra în contact direct cu pacientul. Purtătorul de cuvânt ASTRADROM, dr. Laura Orşan (care a iniţiat acţiunea), susţine că aceasta este o măsură de constrângere prin care cadrul medical e nevoit să primească vaccinul pentru a mai putea profesa: „Prin aceasta ne şantajează pe cei ce nu vrem să luăm vaccinul, altfel rămânem fără locuri de muncă. Vom profesa la domiciliu, pe propie răspundere sau ne pastrăm cabinetele şi ne vaccinăm”.
ASTRADROM consideră că prin această circulară este încălcat art. 26 şi 41 din Constituţia României care asigură dreptul la muncă si viaţă intimă. „Prin adresa domnului Streinu Cercel se încalcă Drepturile Omului, este un abuz în funcţie. Se vede clar că la mijloc sunt interese necurate. Este ilegal. Nici un tratament sau vaccin nu se poate face fără acordul persoanei în cauză.” spune preşedintele ASTRADROM, Ancuţa Avram. Accţiunea a fost susţinută şi de alte asociaţii şi fundaţii din ţară.
Cangrip e un vaccin împotriva gripei porcine fabricat în România la instititutul Cantacuzino din Bucureşti.
A doua zi, Asociaţia Pro-vita din Bucureşti a înaintat o altă plângere penală împotriva lui Adrian Streinu Cercel, tot pentru abuz în funcţie şi încălcarea dreptului la liberă alegere, fără ca una din cele două asociaţii să ştie de intenţia celeilalte. În urmă cu nouă luni domnul Cercel a fost demis în urma unei acţiuni a asociaţiei Pro-Vita. La scurt timp acesta a fost repus în funcţie.

Nicoleta Baciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.