luni, 20 noiembrie 2023

Mitropolia Sibiului în fața unor noi provocări. Fenomenul New Age macină mitropolia din interior.

Preotul Vasile Davidoiu binecuvintează o acțiune New Age -istă la Sibiu

ASTRADROM a luat la cunoștință de implicarea preotului sibian, Vasile Davidoiu, din satul Poienița, Arhiepiscopia Sibiului, în activități de domeniul New Age. Acesta, în cadrul unei întruniri New Age -iste care se va desfășura la Sibiu (perioada 24-26 noiembrie 2023), va face deschiderea evenimentului binecuvântând toate activitățile incluse.

Cu acest prilej, Consiliul de conducere al asociației, s-a întrunit azi, 20 noiembrie 2023, pentru a discuta situația. În cadrul discuțiilor s-a convenit ca ASTRADROM să înștiințeze Mitropolia Sibiului și Sinodul BOR de implicarea preotului Davidoiu în astfel de activități.

Detalii vedeți aici: https://holistic-international.com/

Menționăm că printre participanți la această activitate New Age -istă sunt membri si colaboratori ai partidului SOS, partid care se pretinde apărător al ortodoxiei și al valorilor naționale românești.

Menționăm că tot din arhiepiscopia Sibiului, la activități de tip New Age, a participat și preotul Constantin Necula. Acesta a fost oprit de la astfel de evenimente în urma unor sesizări făcute Patriarhiei Române care, ulterior a cerut note explicative conducerii mitropoliei.

În cele ce urmează, vom da publicității sesizarea asociației noastre către Mitropolia Sibiului:

 

Către Mitropolia Ardealului

Înalt Preasfințitului Părinte Dr. Laurențiu Liviu Streza

 

 

Yoghini, șamani, energoterapeuți și maeștri reiki susțin conferințe la Sibiu, cu binecuvântarea unui preot ortodox

Conferința Internațională Holistic Fest se va desfășura la Sibiu, în perioada 24 - 26 noiembrie

 

După sesiunile de mindfulness organizate în școli, grădinițe și chiar în unele biserici din România, în timpul cărora copiii au fost puși să  mediteze în poziții yoghine[1], se pregătește un nou atac de tip New Age la adresa Bisericii Ortodoxe Române.

Este vorba despre Conferința Internațională de Terapii Holistice și Metafizice din România – Holistic Fest – Sibiu 2023, eveniment susținut la Sibiu, în perioada 24 – 26 noiembrie, de către Asociația Națională de Terapii Holistice și Metafizice din România[2].

Sub genericul „Sănătatea spirituală și pacea mondială”, evenimentul reunește invitați de tot felul, de la politicieni, la actori, de la maeștri reiki și yoga, la șamani. Cap de afiș este actorul Dorel Vișan, ezoterist care promovează întoarcerea la politeism în numele dacismului[3], iar organizator al evenimentului este Johann Muller-Dragoman, maestru Reiki, instructor și profesor yoga, terapeut holistic și spiritual și bioenergoterapeut[4], care își învață cursanții să se pună „în legătură cu sursa vieții și să practice anumite ritualuri spirituale „pentru ridicarea nivelului energetic, putând astfel ajunge la expansiunea conștientului și la accesarea unor nivele înalte de conștiință.”[5]

Iată și câteva din „calitățile” invitaților la conferința sincretistă de la Sibiu:

„Maestrul” Serghei Danisin este președintele Centrului de Studii și Cercetări Frontale TARKSHYA 444 din București, în cadrul căruia activează ca profesor, ținând cursuri și seminarii pe teme de bioenergo-cibernetică, telepatie, psihogeometrie sacră și numerologie secretă, precum și trans-psihologie. „Mai târziu, în viața mea a intrat un om care a fost și maestrul meu mistic Guan-Dao. El mi-a dat știința. În fiecare zi timp de 3-4 ore am studiat cum pot să scanez, cum pot să văd prin om, prin hârtie, prin documente, cum pot să văd holograme. Prima dată mi-a apărut ca o jucărie și mi-a plăcut. După un an am început să văd structura de aer,  de lumina din aer și cum joacă lumina. Eu văd peste tot cosmos. Din anul 2000 am început să aud sute de mii de sunete și văd lumină peste tot.”[6]

Preotul greco-catolic și șamanul Ovidiu Coșbuc a fost recunoscut, în 1998, de către reprezentantul Dalai Lama în Italia „ca fiind încarnarea unui important Panchen Lama din trecut”.

A condus grupuri de studii în India, Himalaya, Nepal, Mexic, Peru, Egipt. Din 2007 susține conferințe internaționale pe tema „Ecosistemul planetar” și „Proiectul Mama Pământ”. „Este susținut de indigenii și șamanii din toată lumea, mai ales pentru intenția sa de a realiza o punte a Curcubeului între toate formele de spiritualitate din lume.”[7]

În emisiunea „Știința de frontieră” din data de 21 mai 2017, prof. Ovidiu Coșbuc afirmă că Mântuitorul nostru Iisus Hristos era reîncarnat, că Sf. Ioan Botezătorul s-a reîncarnat din Sf. Prooroc Ilie, că Sfinții Apostoli credeau în reîncarnare și că raiul și iadul sunt, de fapt, niște stări de conștiință, create de noi.[8]

Nu ne miră prezența, printre vorbitori, a senatoarei Diana Șoșoacă, al cărei mentor spiritual este Adrian Singurov, preot caterisit pe bună dreptate, ieșit din BOR, adept al ezoterismului, care și-a creat o proprie structură paralelă, numită „biserica cuantică”, fiind și un promotor al „evoluției spirituale” în România.[9] De altfel, „preotul” Adrian Singurov a fost unul din invitații ediției din primăvară a Holistic Fest Sibiu[10].

Ceea ce ne miră este faptul că tot acest ghiveci sincretist se va bucura de binecuvântarea unui preot ortodox din Mitropolia Ardealului, și anume pr. Vasile Davidoiu din Parohia Poienița, județul Sibiu, care va da, pe data de 24 noiembrie, binecuvântarea Conferinței Holistice, a Conferențiarilor și a tuturor celor prezenți în sală!

Pare greu de crezut că pr. Vasile Davidoiu a adus la cunoștința Mitropoliei Ardealului implicarea sa în desfășurarea unui eveniment care contravine moralei creștine și învățăturii de credință a B.O.R.

Biserica Ortodoxă condamnă vehement practicile ezoterice, de aceea solicităm ca Mitropolia Ardealului să se delimiteze oficial de Conferința Internațională de Terapii Holistice și Metafizice din România – Holistic Fest – Sibiu 2023, eveniment care promovează interese străine de ethosul românesc și de credința ortodoxă.

Denaturarea identității de neam și credință prin evenimente de acest fel, tot mai des petrecute în spațiul românesc, poate avea consecințe greu de cuantificat la nivelul conștiinței creștine și atrage după sine răspunderi pe măsură.

 

 

Comitetul de Conducere al Asociației ASTRADROM

Purtător de cuvânt și responsabil cu mass-media,

Marius Pop


[1] https://www.activenews.ro/stiri/Federatia-Pro-Vita-atrage-atentia-asupra-pericolelor-meditatiei-mindfulness-practicata-in-scoli-gradinite-si-chiar-biserici-185455

[2] https://holistic-international.com/event/conferinta-internationala-de-terapii-holistice-si-metafizice-din-romania-editia-a-ix-a-holistic-fest-sibiu-24-26-noiembrie-2023/

[3] http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/search?q=dorel+visan

[4] https://www.terapiinaturiste.ro/terapeuti.php?terapeut=Johann-Muller-Dragoman

[5] http://mindevolutionsociety.ro/eveniment/curs-de-holistica-si-metafizica/

[6] https://atelier47.ro/2016/11/la-cafea-cu-maestrul-serghei-danisin/

[7] https://www.linkedin.com/pulse/legile-belagine-frumoase-mostenire-spiritualitatii-ne-paul/

[8] https://www.youtube.com/watch?v=WVDP0hXizPw

[9] https://revistacosmos.com/ortodoxia-cuantica-interviu-in-exclusivitate-cu-parintele-adrian-singurov/

[10] https://specialarad.ro/trei-zile-dedicate-terapiilor-holistice-si-metafizice/

7 comentarii:

 1. Este exact pe măsura așa zisului "sfânt al ardealului", Boca.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Voi nepomenitorii ati luat-o razna. Mereu vorbiți neargumentat.
   Vă recomand să citiți scrierile părintelui Arsenie și veti vedea că pr. Arsenie condamnă învățăturile new-age -iste. Răutatea nepomenitorilor este vizibilă în acest comentariu calomnios.

   Ștergere
 2. Popa ăsta e funcționar al Bisericii, nicidecum slujitor al lui Hristos...

  RăspundețiȘtergere
 3. Necula si Davidoiu sunt oameni ai lumii acesteia. Fac orice compromis pentru a fi promovati.

  RăspundețiȘtergere
 4. Davidoiu a făcut două biserici in sate cu foarte puțini enoriași. Știți ce înseamnă asta?
  Va spun eu: Spălare de bani.
  De când cochetează cu masonii stă bine financiar. Ati înțeles?

  RăspundețiȘtergere
 5. Ce nivel spiritual are acesta ce ii judeca pe toti? Ce se va face daca o sa plateasca in cer pentru toata aceasta atitudine atotștiutoare?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Anonim,
   Preotul care participă la o intrunire neortodoxă cu învățături antiortodoxe, nu mai are ce să caute în preoție.
   Nu e vorba de a judeca, ci de a respecta regulile Bisericii din care face parte.
   Dacă nu…, e liber să părăsească Biserica Ortodoxă și să urmeze calea unui haos spiritual de tip ezoteric, așa cum se întâmplă și la «Holistic Fest» Sibiu.

   Cu respect,
   Protosinghel Antonie Baciu

   Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.