luni, 21 februarie 2022

Românii din Cernăuți chemați la arme. Vor intra ei într-un război care nu le aparține?

Locuitorii regiunii Cernăuți, invitați să se înscrie în brigada militară „Cneazul Roman cel Mare”

Conflictul ruso-american din Ucraina se intensifică, iar românii din Bucovina sunt chemați la armată (alături de ucraineni) într-un război care nu le aparține.

După ce le-a luat dreptul de a învăța în limba maternă, Statul Ucrainean s-a gândit să vină cu noi oferte pentru locuitorii din zona Cernăuți care se vor înrola în război împotriva rușilor.

Sunt chemați toți cetățenii ucraineni, dar, în zonă, cei mai mulți sunt de naționalitate română.

Vor cădea românii din Ucraina în capcana "ofertelor" statului?

Presa din țările anti ruse duc o propagandă prin care Rusia este prezentată ca un infractor al statului Ucrainean, în timp ce presa rusească și din țările aliate Rusiei susțin că Rusia își apără teritoriile luate de ucraineni cu sprijinul SUA. Care o fi adevărul? Nu putem știi exact. Depinde după care presă ne luăm. Ceea ce stim e că România nu are ce se amesteca în aceste conflicte. Cu atât mai mult că nu este un război al nostru, al românilor.

Detalii vedeți mai jos:

La Centrul Internațional pentru Menținerea Păcii și Securității, militarii brigăzii au stăpânit sistemele de rachete antitanc NLAW.

Acest lucru a fost raportat de Agenția ACC cu referire la serviciul de presă al Administrației Regionale de Stat Cernăuți.

„De la începutul războiului, brigada de luptă, cu demnitate și onoare, îndeplinește sarcini în regiunile Donețk și Lugansk și revine periodic la punctul de staționare permanentă în orașul Volodimir-Volinskii din Volîni. Ușile unității militare sunt deschise pentru bărbații și femeile din regiunea Cernăuți care sunt pregătiți să se înscrie în rândurile militarilor, sergenților și ofițerilor. Cetăţenilor fără experienţă în serviciu li se oferă pregătire la Centru şi obţinerea unei specialităţi militare în două-trei luni”, se arată în comunicat.

Când se mută într-un nou loc de serviciu, militarul primește o indemnizație de încurajare în valoare de o un minim lunar și 50% din această sumă pentru fiecare membru al familiei. Cei care semnează un contract pentru prima dată primesc și o recompensă de 19 000 UAH.

Militarii sunt asigurați cu toate necesare, inclusiv produse alimentare, servicii medicale, tratament sanitar și balnear preferențial și beneficii anuale de sănătate în valoare de o indemnizație lunară. Oferim cazare gratuită în cămine, sau compensație pentru chirie.

Sprijinul financiar al unui militar în prima lună de serviciu este în mediu de 11 000 UAH la locația unității și de la 33 000 UAH în zona desfășurării operațiunilor militare. Cei care doresc să se alăture soldaților cu experiență ale Brigăzii nr. 14 „Cneazul Roman cel Mare” trebuie să contacteze centrele teritoriale de recrutare de la locul înregistrării sau Comisariatul regional din Cernăuți: Strada Olga Kobîlianska, 32, pot suna la: 0509480349, 0953925911, (03472) (03472).

Sursa: https://bucpress.eu/social/locuitorii-regiunii-cernauti-invitati-sa-17116

 

 *      *      *      *      *      *      *      *

Statul Ucrainean a mai implicat românii în conflictele ruso-americane de pe teritoriul Ucrainei. Încercări de a înrola români în cest război au mai fost.

Vedeti detalii: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2014/07/sa-moara-romanii-stapanii-ucrainei.html

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.