duminică, 27 februarie 2022

Calvarul de la Kiev și interesele politice pe plan mondial. Ucraina are de suferit, iar victimele cele mai mari sunt în vieți omenești de ambele părți...

Cei doi lideri politici de la Moscova și Kiev se răfuiesc prin armatele lor.

Ambii sunt acoperiți de așa-zise cauze naționale.


Președintele Ucrainei, Volodomir Zelinski, a avut propunerea (din partea lui Biden) să părăsească Kievul în perioada bombardamentelor, dar a refuzat dorind să rămână alături de soldații și populația care opun rezistență atacurilor rusești.

Se observă o îndârjire din partea ucrainenilor de a-și apăra capitala, ceea ce ne face să credem că cei care au rămas în luptă sunt deciși să moară pentru cauza lor.

Pe de altă parte, există și o îndârjire din partea Kremlinului de a cucerii capitala ucraineană. Putin considerând că luptă pentru eliberarea Ucrainei de influența SUA și UE.

Azi noapte au fost atacuri masive asupra capitalei, după ce a eșuat o negociere între cei doi lideri politici, Putin și Zelinski.

Rămâne de văzut cât vor rezista ucrainenii și cât vor insista rușii. Cert este că nici unul dintre cei doi lideri politici nu vor să cedeze, apărând tot mai multe pagube, dintre care cele mai importante sunt viețile omenești.

Se gândesc cei doi lideri la viețile omenești? Zelinski stă într-un buncăr în timp ce armata și populația luptă pe viață și moarte, iar Putin dă ordine de la Moscova.

Fiind implicată și populația ucraineană, prin înarmare, armata rusă va trage și asupra populației. Cui folosește?

Care e miza războiului și care va fi deznodământul?

Cert este că cei doi se fac vinovați în egală măsură pentru victimele omenești apărute în ambele armate.

Ne mai punem întrebarea: Dacă Zelinski s-ar fi predat, Putin ar mai fi continuat focul de arme? Nu era mai bine să moară un om pentru popor și nu un popor pentru un om?

Lupta lor este o luptă politică. Zelinski vrea NATO și UE, iar Putin se opune, timp în care mor oameni din ambele armate.

Toate acestea sunt mascate sub o cauză națională de ambele părți.

Lupta se duce și pe plan informațional. Presa europeană induce ideea că Putin este principalul vinovat, în timp ce presa asiatică induce ideea că Putin își apără vechile teritorii intrate sub influența UE și SUA.

Ce va fi vom vedea, cert este că pier oameni...

 

Prof. Cristian Marc

 

 

Un comentariu:

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.