marți, 6 aprilie 2021

Biserica Catolică intonează imnul Ungariei în România. Presa românească apreciază acest fapt deoarece s-a petrecut în mod civilizat respectându-se regulile impuse de guvern.

 Imnul Ungariei a fost intonat la Miercurea Ciuc, într-un mod civilizat. Imnul României nu a fost auzit nicăieri. Presa românească apreciază a fi un pas pozitiv în lupta cu virusul COVID.

De Paștile romano-catolic, în data de 4 aprilie 2021, Biserica Catolică din România a intonat imnul secuiesc și cel al Ungariei. Acest fapt a fost prezentat în presa românească drept un lucru firesc și normal, în timp ce ni se induce ideea că Biserica Romei ar fi o militantă a românismului prin uniatism (greco-catolicism).

Evenimentul s-a întâmplat la Miercurea Ciuc, dar și în alte parohii catolice din România. Acest fapt a fost prezentat împreună cu informația că "catolicii au dat dovadă de civilizație", iar uneori amintindu-se că "în bisericile ortodoxe babele se înghesuiesc la moaște". Pe rețelele de socializare ale unor persoane de religie catolică s-a distribuit mult informația că ortodocșii sunt needucați.

Menționăm că au fost și lăcașuri de cult catolice, ortodoxe sau protestante unde au fost respectate restricțiile guvernului referitor la pandemie, dar și altele unde nu s-au respectat. Presa a arătat doar lăcașurile de cult catolice unde restricțiile au fost respectate și cele ortodoxe unde nu s-au respectat. De ce? Ce au vrut cei din presa sistemului să scoată în evidență? Care a fost scopul acestor diversiuni?

De asemenea Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu (USR+PLUS), a lăudat catolicii pentru "civilizația" de care au dat dovadă, comparând cu ortodocșii despre care nu are niciodată cuvinte de apreciere. Ce să facem. Știm "vina" ortodocșilor pe care formațiunile politice progresiste o amintesc mereu. Problema ar fi dacă persoane din partidele și ONG-urile progresiste ar lăuda ortodoxia.

Nu avem interesul să arătăm imagini de la nerespectarea restricțiilor din lăcașurile de cult ale altor confesiuni, dar în cele ce urmează, vom arăta câteva imagini de la slujbe ortodoxe unde au fost respectate restricțiile. Imagini pe care presa din România a refuzat să le arate.

Iași

  Maramureș
    Constanța (Sf. Andrei)


Un comentariu:

  1. Daaaa....
    Pai, e clar...
    Ne pierdem identitatea lăudați fiind că suntem civilizați...

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.