luni, 11 mai 2020

Redeschiderea bisericilor. Conditiile impuse de politicieni duc la o desacralizare a Sfintelor Taine.


BOR in fata unei noi provocari

O mare parte a credinciosilor ortodocsi din Romania au cerut redeschiderea lacasurilor de cult, tinand seama ca anumite institutii mai putin importante s-au redeschis sau sunt anuntate ca se vor redeschide.

Pe langa aceasta merita mentionat ca restrictiile cele mai mari au fost puse asupra Bisericii Nationale, in timp ce saloanele de infrumusetare au primit unda verde, asemenea si firmele unor politicieni care functionau fara nici o interdictie. Nu vrem sa punem aceasta pe seama religiei unor lideri cu functii de decizie in conducerea actuala statului (votati cu buna stiinta de o parte dintre ortodocsii care azi se pronunta nemultumiti de deciziile acestora), ci mai degraba pe seama unor curente create la nivel mondial prin care se urmareste subminarea crestinismului autentic, adica a ortodoxiei. Acest curent s-a raspandit si in Romania prin unele structuri politice, dar si prin intermediul unor ONG-uri al caror lideri provoaca mereu destabilizare si tulburari sociale in numele «bunei randuieli» si a «aplicarii democratiei». Acesti lideri politici nu au nici un interes personal sa sustina un popor fata de care nu are dragoste si respect, ci doar dorinta de a-l exploata (stapani), ceea ce se observa destul de clar in deciziile lor.


La insistentele credinciosilor ortodocsi, sustinuti de o parte a clerului, autoritatile statului s-au gandit sa redeschida si bisericile, dar punand conditii prin care sa desacralizeze Taina Impartasaniei. Desi inca nu s-a putut dovedi ca prin Impartasanie se transmit boli, organizatiile antiortodoxe sustinute de o mare parte a presei sistemului aduc calomnii si influenteaza politic deciziile luate de guvernanti asupra practicilor bisericesti.
Detalii vedeti aici: https://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2020/04/usr-si-digi24-au-raspandit-fake-news-la.html  

Biserica Ortodoxa este pusa in fata unei provocari mai crunte (disimulate) decat in perioada guvernarii Partidului Comunist. Despre aspectul eclesiastic al acestei provocari, va propunem sa vedeti studiul preotului Lavrentie Carp de pe blogul theodosie.ro:




Un comentariu:

  1. Ăștia care impun (cer) asemenea condiții sataniste nu mai primesc Mântuire în Vecii Vecilor.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.