sâmbătă, 29 februarie 2020

Patriarhia Romana incearca sa isi repare gresala facuta prin cedarea la presiunile organizatiilor antiortodoxe.

Un alt comunicat al Patriarhiei, aduce explicatii si incearca sa repare lucrurile.

Patriarhia Romana a dat un comunicat prin care facea un pogoramant celor care doreau sa se impartaseasca cu lingurita de unica folosinta sub pretextul masurilor de igiena. Acest comunicat a venit la cateva zile dupa ce gruparile antiortodoxe din Romania au cerut public ca Biserica Romaniei sa foloseasca lingurita de unica folosinta la Impartasanie si sa fie inchise bisericile pentru a evita spatiile aglomerate, in vederea stoparii raspandirii virusului Corona.

Ulterior, pleroma ortodoxa din Romania a reactionat condamnand decizia patriarhiei, aducand critici formalismului de credinta al conducatorilor BOR care au considerat ca prin Sfintele Taine din Potir se pot raspandi virusi.

Cedarea in fata presiunilor organizatiilor antiortodoxe este evidenta. In aceste situatii apar semne de intrebare in ce priveste increderea in deciziile Patriarhiei Romane sub pastorirea PF Daniel.

In urma reactiei pleromei, Patriarhia a dat un alt comunicat prin care incearca sa indrepte lucrurile. Macar atat!

Va prezentam ambele comunicate:


Comunicatul initial al patriarhiei:
https://basilica.ro/patriarhia-romana-masuri-sanitare-si-spirituale-in-timp-de-epidemie/

Al doilea comunicat:
https://basilica.ro/cuvant-pastoral-pentru-intarirea-in-credinta-si-in-comuniune-euharistica-patriarhul-daniel/

Un comentariu:

  1. Nu-i bine ,,măcar atât”. Limbajul diplomatic este de la diavol. La Dumnezeu există doar ,,da” și ,,nu”. Nu există ,,s-ar putea”.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.