vineri, 10 ianuarie 2020

Ezoterismul – o afacere intrată sub atenția SRI

Involuție spirituală sub impresia unei false desăvârșiri și un patriotism dezbrăcat de istoria neamului românesc.

    Foarte mulți dintre români nu știu ce se ascunde în spatele practicilor ezoterice. Cine sunt propagandiștii acestor secte și ce urmăresc. Își racolează membrii prin internet și diferite activități așa-zis spirituale sau patriotice pe care îi inițiază izolându-i treptat de familie și prieteni din mediul incomod concepțiilor religioase ale acestor secte. Majoritatea dintre ei sunt psihologi de profesie sau căutători de senzații mistice. 
 
   Liderii acestor grupări au o situație materială peste nivelul mediu și sunt preocupați în deosebi să atragă noi adepți cu potențial financiar ridicat. Sunt infiltrați în sistemul administrativ și instituții importante ale statului precum și în cele mai cunoscute rețele de informare (presă, televiziune etc.). Cursurile de inițiere se fac în secret, astfel încât să fie demascați cât mai greu. În public vin doar cu generalități sau cu lozinci care să atingă aspecte sensibile din viața cotidiană, atrăgându-și astfel noi adepți. Deși uneori se folosesc de imaginea Bisericii, crează în rândul noilor racolați neîncrederea în clerul bisericesc și introduc un amestec de învățături religioase de tip New-Age.

    Una dintre aceste secte este întâlnită cu numele «practicilor prananadi». Mai multe detalii, vedeți în cele ce urmează:


O nouă sectă a luat amploare în România şi şi-a găsit adepţi inclusiv în rândul funcţionarilor

Serviciul Român de Informaţii (SRI) are în vizor o nouă sectă care a luat amploare în ţara nostră şi care şi-a găsit adepţi inclusiv în rândul funcţionarilor din instituţii care au ca obiect de activitate siguanţa naţională. Membrii sectei cred că au puteri supranaturale şi se consideră stăpânii adevărului.

Potrivit unor surse care au preferat să-şi păstreze anonimatul, SRI analizează proporţiile pe care le-a luat în România o sectă de origine tibetană care se numeşte Prananadi. Practicanţii Prananandi cred că, în urma rugăciunilor pe care le trimit către Buddha, ajung să cunoscă iluminarea spirituală şi devin capabili să vindece orice boală. Membrii sectei urmează mai multe cursuri şi participă la mai multe şedinţe de rugăciune şi meditaţie. Scopul final al sectanţilor este să primească o diplomă de “maestru vindecător”, pe baza căteia îşi pot deschide un cabinet în Bucureşti, unde să trateze pacienţi. Religia Prananandi[1] nu permite “vindecătorilor” să ceară bani, însă nici nu le interzice să accepte sumele care li se oferă. În acest sens, la nivele naţional există zeci de cabinete deschise de aşa-zişii maeştri vindecători ai sectei. Sursele citate au dezvăluit pentru Spynews că recrutările se fac, de obicei, chiar în aceste cabinete, din rândul pacienţilor.

Viitorii membri sunt ademeniţi, iniţial, cu un curs de iniţiere, iar după ce încep să fie convinşi de faptul că pot deveni superiori în faţa celorlalţi, ajung să cheltuiască sume importante de bani pentru cursuri de specializare, dintre care multe au loc în Ungaria. Pe măsură ce avansează “spiritual”, practicanţii Prananadi devin din ce în ce mai implicaţi şi se detaşează cu totul de familii şi de prieteni. Aceştia încep să se roage zilnic, ore în şir şi ajung să nu le mai pese de aproape nimic, considerându-se fiinţe supranaturale, care pot vindeca orice şi care pot vedea, în fiecare dintre noi, cine am fost într-o viaţă anterioară. Autorităţile au intrat în alertă după ce, în ultima perioadă, secta a luat o amploare deosebită în România şi au fost identificaţi adepţi inclusiv în structurile Poliţiei Române şi ale SRI.


Sursa:



[1] Atât prananadi, cât și alte grupări ezoterice sunt întâlnite în curentul dacist, sub un fals patriotism, care în România promovează credința în zei (politeismul) cu rădăcini în religiile vechi asiatice. De multe ori se ascund sub masca creștinismului, pretinzând că practicile ezoterice sunt de domeniul stiinței pentru a nu se observa caracterul ascuns religios și prozelitismul pe care îl fac sub diferite forme în țările creștine. (n. red.)

Un comentariu:

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.