marți, 3 decembrie 2019

Un ierarh ortodox critică discursurile fățarnice ale liderilor politici cu ocazia Zilei Naționale a României, la Alba Iulia.


Episcopul Ignatie al Hușilor, referindu-se la calitatea unui lider de stat a menționat în repetate rânduri duplicitatea omului care spune că iubește o țară, în timp ce îi sabotează cultura, educația, tradițiile și chiar familia. Ierarhul și-a reafirmat poziția și cu ocazia zilei de 1 Decembrie, când liderii politici ai României au ținut discursuri false la Alba Iulia. Astfel mulți români au serbat Ziua Națională cu staeguri și cântece, fără să țină seama de linia morală și spirituală spre care se îndreaptă țara noastră. O direcție mult diferită de cea a strămoșilor noștri.

    Klaus Iohannis a fost ales și reales cu voturile unei majorități ortodoxe. Cei care l-au votat nu au luat în seamă că Președintele României susține concepțiile LGBT, considerând că sunt mai importante optiunile politice decât convingerile morale, chiar daca aceste convingeri influențează în mod negativ educația viitoarelor generații. Deși unii ierarhi au atras atenția asupra acestui fapt, puțini ortodocși au urmat îndemnurile acestora. După alegerea sa ca președinte au urmat o serie de inițiative legislative anti creștine si anti romanesti culminate cu eșecul referendumului pentru familie, boicotat de președintele Iohannis. Cu toate acestea, o mare parte dintre susținătorii valorilor tradiționale au decis prin vot realegerea acestuia ca șef de stat.

    Exceptând situația de față, putem spune că reacțiile Bisericii sunt târzii, ca de obicei, când nu se mai poate schimba nimic. Ne punem totuși întrebarea: De ce Sinodul BOR nu încearcă să evite un dezastru, ci se exprimă mereu doar atunci când nu se mai poate schimba nimic? O fi și aceasta o neputința a sinodalilor noștri pe care vor să o ascundă sub forma unei "marturisiri întârziate"?. Menționăm că tânărul ierarh de la Huși a mai avut intervenții publice, dar… cam singurel…

Un episcop despre Klaus Iohannis: 'E un non-sens să îţi afirmi ţanţoş dragostea de țară, atâta vreme cât eşti ipocrit şi ahtiat după putere'

Episcopul Huşilor, Ignatie, critică discursurile transmise de politicieni cu ocazia Zilei Naţionale a României, pe care le consideră "o retorică goală". Vizat este președintele Klaus Iohannis, cel care a mai fost criticat de Preasfințitul Ignatie și în trecut, după atacul la adresa românilor care au votat la referendumul pentru familie.

"Din fericire, s-au încheiat toate discursurile despre iubirea de patrie. Este un non-sens să îţi afirmi ţanţoş şi cu emfază stridentă dragostea de ţară, dragostea faţă de România, atâta vreme cât îi sabotezi, în chip senin şi premeditat, credinţa şi tradiţiile prin susţinerea unor 'valori' care sunt în contrasensul valorilor asumate şi întrupate în vieţile înaintaşilor noştri, atâta vreme cât scuipi şi înjuri cu dezinvoltura arogantului, atâta vreme cât politizezi totul doar pentru a-ţi inventa adversari fictivi şi pentru a-i calomnia copios, atâta vreme cât faptele şi vorbele tale sunt germenii dezbinării şi ai urii, atâta vreme cât eşti ipocrit şi ahtiat după putere, atâta vreme cât insulta devine moneda de schimb a relaţiilor inter-umane, atâta vreme cât coruptul prăduieşte banul public cu 'binecuvântarea' legiuitorului, atâta vreme cât lichelele devin mai dezirabile decât cei cu fibră morală şi intelectuală, atâta vreme cât vulgaritatea devine pânza freatică a limbajului cotidian, atâta vreme cât construcţia morală a unui suflet, prin credinţă şi prin spiritualitate autentice, pe care le regăsim plenar în spaţiul sacru, îşi devine antagonică, nu complementară, cu construcţia unui spital, atâta vreme cât drepturile de grup devin mai importante decât drepturile şi demnitatea persoanei umane în datele ei naturale, biologice", a declarat, pentru AGERPRES, episcopul Huşilor.

Ierarhul a subliniat că toate vorbele rostite de autorităţi cu ocazia Zilei Naţionale sunt golite de sens, în condiţiile în care "clientelismul şi nepotismul sunt într-o permanentă concurenţă neloială cu meritocraţia", iar "funcţia uzurpează necontenit smerenia şi iubirea sinceră faţă de colaboratori".


"Avem o retorică goală şi în discordanţă flagrantă cu faptele în discursurile patriotarde de 1 Decembrie, vorbim despre 'valorile şi tradiţiile româneşti', dar patrimoniul cultural şi imobiliar al acestei ţări, în mare parte, este în paragină, ambiţiile personale sunt mai esenţiale decât coerenţa unui program de reabilitare morală şi economică a ţării, lamentaţia 'naţională' detronează acţiunea faptelor concrete, cetăţeanul este valorizat doar în campaniile electorale. Apostolii globalismului vor să ne convingă că iubirea de patrie este desuetă şi periculoasă, diaspora contează doar la alegeri, fără a se face ceva concret pentru minunaţii români care susţin economia ţării şi îşi păstrează discret, dar vizibil identitatea de credinţă şi de neam", a afirmat Ignatie.


El le-a transmis românilor să-şi respecte semenii, pentru ca ţara noastră să devină cu adevărat civilizată.


"Atâta vreme cât nu ştim să ne respectăm unii pe alţii pe stradă, la locul de muncă, în magazine, în mijloacele de transport, în trafic, România nu va deveni o ţară civilizată, care să respecte valorile intrinseci ale persoanei umane: credinţa, libertatea şi identitatea spirituală i culturală, ci o ţară suferindă şi dispreţuită de propriii ei cetăţeni", a mai opinat episcopul.


De 1 Decembrie, Episcopul Huşilor a oficiat Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea Mitropolitului Serafim, în Parohia Ortodoxă românească "Sfânta Ecaterina" din Aschaffenburg, Germania, afirmând că acest lucru i-a oferit prilejul să analizeze detaşat ceea ce se petrece în ţară cu ocazia Zilei Naţionale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.