marți, 27 august 2019

Încă mai sunt țări care nu sunt slugarnice UE si SUA?


Justiția din Polonia acordă protecție unui cetățean rus care a fugit din Suedia cu fiicele sale din cauză că statul le încredințase cu forța unei familii musulmane
 
Curtea de Justiție din Varșovia a decis miercuri ca cetățeanul rus Denis Lisov, refugiat din Suedia, să nu fie predat autorităților scandinave, în ciuda unui mandat european de arestare emis pe numele său. Acesta părăsise regatul scandinav împreună cu cele trei fiice ale sale și intenționa să se repatrieze în Rusia, pe motiv că agenția suedeză pentru protecția copilului a încercat să îi destrame familia, plasându-le pe minore într-o familie de imigranți musulmani. Pe când se îndreaptau spre Rusia în aprilie, tatăl și cele trei fiice au fost reținuți de Poliția de Frontieră a Aeroportului din Varșovia, informează Periscop.org


„Instanța a decis că mandatul european de arestare emis de autoritățile suedeze încalcă libertățile și drepturile cetățeanului Denis Lisov”, a declarat judecătorul Dariusz Łubowski, motivând că „el a fost pus într-o situație fără ieșire, un adevărat impas. Copiii lui au fost îndepărtați de sub tutela sa și, în mod simultan, i-au fost impuse condiții imposibile de a se reunifica cu ei, deoarece nu i s-a acordat dreptul de ședere permanentă în Suedia. Autoritățile suedeze nu i-au garantat dreptul de a-și contacta copiii. Familia adoptivă selectată locuia la o distanță considerabilă de locul său de reședință”.

 Judecătorul Dariusz Łubowski a relatat că autoritățile suedeze i-au luat cu forța pe cei trei copii de sub tutela cetățeanului Denis Lisov pe motivul „bolii mintale a mamei lor, care a fost apoi internată într-un azil”. Boala mintală a mamei a împiedicat executarea autorității părintești și „a fost legată de limitarea exprimării voinței celui de-al doilea părinte”, a mai explicat judecătorul polonez.
 
Fiind cerută opinia unui psiholog, acesta a subliniat că minorii sunt strâns atașați de tatăl lor și doresc să trăiască cu el.
 
„Copiii nu s-au simțit în siguranță în familia adoptivă, lucru care ar fi putut să adâncească stressul acestora și să ducă la tulburări psihice”, a mai afirmat judecătorul, adăugând că „tatăl nu a acceptat să fie un martor pasiv la toate acestea, iar acțiunile autorităților suedeze au încălcat binele copiilor. Acțiunile autorităților suedeze au ignorat în mod vădit sensibilitatea copiilor, proveniți dintr-o familie ruso-europeană”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.