vineri, 21 decembrie 2018

Ucraina: parlamentarii pro-SUA susțin dezbinarea Bisericii Ortodoxe canonice


Scandal în Rada Supremă: Luptele între patriarhia Moscovei si a Constantinopolului se duc si în parlamentul ucrainean.

Parlamentul Ucrainei (Rada supremă) a adoptat joi, 20 decembrie 2018, o lege prin care obligă Biserica canonică a Ucrainei să își schimbe denumirea. Aceasta după ce Patriarhia ecumenică de la Constantinopol a ridicat anatema de pe schismaticul Filaret Denisenko și a subminat autoritatea Bisericii Ruse în Ucraina.


În ședința de joi, parlamentarii au ajuns până la schimb de pumni, în urma unei insulte aduse unui deputat pro rus de către susținătorii politicii americane.

Menționăm că Patriarhia de Constantinopol este în relații foarte bune cu SUA, care a susținut în 2016, proiectul dezbătut la pseudosinodul din Creta. Acest pseudosinod a generat schisme în România și Grecia, provocate de către o minoritate de extremiști separatiști numiți nepomenitori. Se pare că de această dată, implicațiile politicii SUA în mediul bisericesc ortodox a ajuns să aibă efecte negative mult mai mari în Ucraina creând tulburare în sânul Bisericii Ortodoce canonice a Ucrainei.

Despre scandalul din parlamentul ucrainean vedeti aici:


8 comentarii:

  1. "Acest pseudosinod a generat schisme în România și Grecia..."
    Asta e o gluma trista...
    A dat ocazia apostazierii in masa, simultan a majoritatii episcopilor ortodocsi prezenti si "convocati" de Prea-des-Lepadatul [de Iisus] Patriarh de la Constantinopole.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule fara nume,
      Cred ca gluma ta este vazuta din prisma celor cazuti in schisma.
      Asti cumva dintre cei cazuti in schisma, care ati oprit pomenirea, apoi v-ati rupt de Biserica lui Hristos?
      E drept ca cei care au semnat au cazut in apostazie, dar asta nu inseamna ca trebuie sa scoti lucrurile din context si sa arunci cu noroi in toata Biserica lui Hristos.
      Se vede clar o manipulare la tine. Te folosesti de apostazia unor ierarhi9 ca sa arunci cu noroi in toata Biserica lui Hristos.

      Ștergere
    2. Mă băiete (Andrei Luncan), tu ești cam eretic, ești ecumenist. Ecumenismul este cea mai mare erezie. Te duci în iad. Revino-ți!

      Ștergere
    3. @ Pop Lucian
      De unde stii tu ca este ecumenist? Din ce a scris in comentariul de mai sus n u reiese asta. Poti dovedi ce ai afirmat?

      Ștergere
    4. Simona Bursasiu
      Am vrut să nu-ți răspund, dar hai că-ți răspund totuși.
      ,,Băiatul” ăsta, Andrei Luncan, se contrazice pe sine însuși. Citez: ,,E drept ca cei care au semnat au cazut in apostazie ... Te folosesti de apostazia unor ierarhi9 ca sa arunci cu noroi in toata Biserica lui Hristos.” Se contrazice prin faptul că spune pe de-o parte că cei care au semnat în Creta sunt apostați, iar pe de altă parte afirmă că doar unii ierarhi sunt apostați. Dar, atât în Creta, în iunie 2016, cât și în octombrie 2016, la sinodul BOR (nu-i spun sfânt, căci nu este), au semnat absolut toți ierarhii din România. Dacă nu știi acest lucru, pune mâna și studiază. Ca urmare a faptului că absolut toți ierarhii din România au semnat că sunt de acord cu ,,hotărârile din Creta” și până în momentul de față nu s-au dezis și căit de aceasta, logic este că sunt toți apostați. Nu este de ajuns doar să se dezică, trebuie să se și căiască. Ce înseamnă a se căi pentru erezie, conform canoanelor? Înseamnă a fi decăzuți din toate treptele clericale, caterisiți și primiți în Biserică doar ca simpli monahi (cetățeni). Alte dezbateri pe această temă nu sunt altceva decât vorbe și discuții, speculații, ,,palavre” - vorba părintelui Nicolae Steinhardt.
      Deci și prin urmare, Andrei Luncan spune Adevărul doar pe jumătate, amestecând Adevărul cu minciuna, știința cu neștiința, pentru a induce în eroare, asemenea diavolului și ucenicilor săi - ecumeniștii.

      Ștergere
    5. Domnule Lucian,
      Credeti ca doar opiniile dumneavoastra sunt cele corecte?
      Nu inteleg de ce va agitati atata sa ne convingeti ca doar dumneavoastra aveti dreptate.
      Nßo fi aceasta o problema psihica pe care trebuie sa vßo reyolvati la un medic?

      Ștergere
    6. Opiniile mele nu sunt ale mele, ci ale Sfinților Părinți ai Bisericii, ai Sfinților Apostoli și Însuși ale lui Dumnezeu. Eu nu vorbesc de la mine, ci de la Aceștia. Se vede că ție încă ,,nu ți-a căzut cașul de la gură în ale Credinței”. Pune mâna pe Carte, mă băiatule!

      Ștergere
    7. Și-ți mai spun ceva, măi ,,normalule”: nu face tu pe nimeni nebun căci
      Sfânta Evanghelie după Matei
      Cap. 5
      ,,22. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; şi cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.”
      Așa că, pregătește-te pentru ce te așteaptă, ,,normalule”!

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.