marți, 18 decembrie 2018

În secolul toleranței și al diversității, la o școală din SUA, sunt interzise colindele creștinilor

Elevii şcolii Robious din Chesterfield - Virginia, au fost anunţaţi că de Crăciun nu vor mai avea voie să colinde pentru a nu OFENSA alte naţionalităţi.

Școala americană interzice colindele de Crăciun care conțin cuvântul "Iisus", temându-se că ar putea fi ofensatoare pentru "diferiți elevi de alte naţionalităţi". Elevii de la școala Robious din Chesterfield, Virginia, au fost informați că nu vor mai cânta cântece care să reprezinte pe Iisus datorită "naturii sacre" a lui Hristos.


"Am avut câțiva elevi care nu se simțeau confortabil cântând un colind care îl menţiona pe Iisus", a spus profesorul de cor de la școală, răspunzând unui părinte interesat de acest lucru într-un e-mail. După întâlnirea cu administratorii şcolii s-a optat să nu se cânte colinde de natură sacră în încercarea de a fi mai sensibili la populația diversă a școlii.

Cu toate acestea, vestea nu a fost bine primite de părinţi. Unul dintre ei, David Allen, susține că planurile se opun ideii pe care școala încearcă să o promoveze. "Încerc să raționalizez modul în care poți încuraja diversitatea și totuși să fii exclusiv într-o anumită zonă", a spus Allen pentru NBC12. De asemenea, el afirmă că este "foarte preocupat de ceea ce se întâmplă și de toate schimbările care au loc în aceste zile".

Școala nu a emis încă o declarație care să răspundă pretențiilor și criticii prezentate de Allen și dacă își va adapta planurile pentru sărbătorile de iarnă. "Este o școală, este o experiență educațională în învățare... Nu aș obiecta față de copiii mei dacă i-as auzi cântând melodii hinduse în perioada lor de sărbători", a mai declarat Allen, potrivit The Irishpost.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.