luni, 19 noiembrie 2018

Parintele Cosmin Tripon - predica la duminica a 26-a după Rusalii

Bogatul, hambarele si țarina


3 comentarii:

  1. Așa este. Bunul Dumnezeu este propprietarul a tot și a toate. Singurul proprietar. El susține absolut totul, tot ce există și ce nu există, dar va exista. Oamenii, asemenea diavolului, încearcă să se pună în locul lui Dumnezeu, stăpân peste tot și peste toate, uitând ce a devenit diavolul prin fapta sa: din înger luminos ,,Lucifer” devenind diavol întunecat și fără liniște. Asemenea acestuia, evreii consideră că tot pământul este al lor, că Dumnezeu l-a dat doar lor, ca ,,popor ales” și stăpân peste ceilalți, interpretând total pe dos Vechiul Testament, în care Dumnezeu i-a ales ca ,,Popor Ales” pentru a propovădui Credința în El prin cuvânt și prin faptă. Din ,,Popor Ales” al lui Dumnezeu, au devenit astfel ,,popor ales” al satanei, făcând doar voia lui, și din el va ieși Antihristul. În ultimele secole, diavolul a schimbat tactica, astfel că, în loc de diavol întunecat, se prezintă ca ,,înger de lumină” pentru a-i înșela, de e cu putință, și pe cei ,,Aleși”, adică pe ortodocși. Simulează că face Binele: prin umanism, multiculturalism, ecumenism, globalism, LGBT, iubirism, avorturi, eutanasii, transplanturi de organe, etc., pentru a înșela și a-i duce în amăgire și pe cei aleși. Simulează dar interpretând și propovăduind pe dos faptele de iubire creștină autentică (ortodoxă). Cu legile care sunt date acum, faptele bune adevărate sun pedepsite prin lege: refuzul de a binecuvânta căsătoriile mixte, cele între persoane de același sex, condamnarea celor din LGBT, antisemitismul (adică a-i condamna pe cei care L-au Răstignit pe Hristos și-i răstignesc în continuare pe cei care-L urmează, adică pe adevărații ortodocși), condamnarea hoției și a desfrâului generalizat, a masoneriei, a minoritarilor și străinilor hoți și criminali, distrugători de Neam și Țară, etc. Am ajuns că, primindu-i în ,,casă”, s-au făcut stăpâni pe casa noastră (Țară), scoțându-ne efectiv din ea (milioanele de români plecați în străinătate în căutarea unui trai mai bun iluzoriu, dezrădăcinându-se și uitându-și obârșiile sănătoase, ajungând slugile străinilor și pierzându-și personalitatea). Faptele bune în ziua de azi au devenit ,,nebune”. Asta a reușit diavolul să facă, prin concursul direct al politicienilor, îmbogățiților peste măsură și în special al evreilor, care au devenit ,,poporul ales” al lui.

    RăspundețiȘtergere
  2. No uite ce scrie pe blogul lui Teodot că aș fi scris eu:,,Ieromonahule Teodot, Dumnezeu sa te ajute pana la sfarsit. Doamnea ajuta. Pomeneste-ma si pe mine.” .Eu nu am scris așa ceva. Din contră l-am criticat pentru cameleonismul său religios. Are probleme serioase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Are probleme cu mansarda.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.