vineri, 24 august 2018

După 1989: În Ţinutul Secuiesc drepturile maghiarilor sunt de a umili Limba Română şi Drapelul României.



Ce folos ne-a adus “revoluţia” din 1989?

Dacă în România necinsteşti drapelul SUA sau al Statului Israiel esti pasibil de pedeapsa cu închisoarea. În schimb ai toate drepturile să batjocoreşti drapelul României, cu atât mai mult dacă eşti protejat al Ţinutului Secuiesc. 


Un drapel al României degradat stă arborat pe fațada unui imobil aparținând Poștei Române în plin centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Directoarea Oficiului Județean de Poștă Covasna, Csilla Benedek, nu are nicio problemă cu faptul că drapelul României este batjocorit în acest fel.

Din păcate, acest mod de a trata un simbol național nu este pedepsit de nicio lege din România. În orice țară cu apă caldă la robinet conducerea Oficiului Județean de Poștă Covasna ar fi fost destituită pentru modul în care este tratat un simbol național.

FOTO: sediul Poștei Române din Sfântu Gheorghe



Menţiunea redacţiei:
     De câte ori un membru al redacţiei noastre a trecut prin Ţinutul Secuiesc, a avut parte de convorbiri în limba maghiară. Asta nu ar fi atât de grav dacă s-ar limita doar la atât. Dar de multe ori am păţit că nu am fost serviţi la magazine pentru că nu ştiam limba maghiară. O vânzătoare ne-a spus: "Dacă nu vorbiţi maghiara merge-ţi în România". Şovinismul maghiar creşte de la o zi la alta odată cu "drepturile" de a umili Limba Română şi Drapelul României. Aceste drepturi le-au fost oferite de clasa politică românească, după anul 1989.

Un comentariu:

  1. Vai de ea Țară, c-a ajuns pe mâna hoților. trădătorilor și criminalilor!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.