luni, 18 decembrie 2017

Cine a compromis lupta antiecumenista din Romania?

Nepomenitorii s-au compromis doar pe ei, 
nu si lupta impotriva pseudosinodului din Creta.   

Lupta impotriva ereziei ecumeniste din Romania nu a compromis-o nimeni.
  
  Sunt unii care spun ca nepomenitorii, prin atitudinile lor oscilante si extremiste au compromis aceasta lupta.

   Nu este adevarat. Acestia s-au compromis doar pe ei, nu si lupta impotriva ereziei. Faptul ca acestia s-au erijat in lideri nu inseamna ca asa si este. Nu sunt recunoascuti decat de ei intre ei. In cele din urma, pleroma i-a ignorat, iar acum au ramas singuri.

   Lupta impotriva ereziei ecumeniste au dus-o, si inca o mai duc, mari duhovnici ca pr. Arsenie Papacioc, Iustin Parvu, ierarhi greci ca IPS Serafim de Pireu, IPS Ierotheos Vlachos, Iustin Popovici (Serbia), Teodor Zisis (Grecia) si altii, vi sau adormiti, care, prin invataturile lor, raman un zid neclintit si incontestabil pentru apararea dreptei credinte.
   Fac o remarca aici. Nu toti nepomenitorii au discreditat lupta antiecumenista, ci doar aceia care au cazut in extreme si au depasit granitele admise de catre Sfintii Parinti in ce priveste oprirea pomenirii.

   In concluzie, lupta impotriva ecumenismului nu trebuie confundata cu SACCSIV, Ciprian Staicu, monahul Sava sau altii care au opinii gresite despre Impartasanie si considera ca "cei care nu au oprit pomenirea trebuiesc primiti in Biserica prin mirungere".
Aceste opinii necanonice nu au adus decat sminteli, dar repet:
SAU COMPROMIS DOAR PE EI, NU SI LUPTA ANTIECUMENISTA.

ieromonah Eftimie Mitra

sursa: pagina personala de facebook, postare din 18 dec. 2017.

26 de comentarii:

  1. Teodor Zisis a intrerupt pomenirea episcopului lui si este de acord cu opriprea pomenirii.
    Orium IPS Justinian Chira a spus ca ierarhii nostri au gresit in Creta. Si a mai zis, citez: "noi vom face rugaciune ca sa se aleaga graul de neghina". Cred ca ce se vede acum la IPS Teofan nu este decat implinirea rugaciunilor acestui ierarh marturisitor.
    Din moment ce eretiul de Petru Gherghel tine mana pe coliva de pomenire a regelui Mihai, ca si cum ar fi si el un "ortodox" din biserica mitropoliei, arata deja ca a trecut de la invitatii reciproce cu ocazii festive, gen concert de muzica, s.a.m.d., la chestii mai hard.
    Dumnezeu sa ne miluiasca si pe ei(ecumnesiti) si pe noi(antiecumenisti) si pe cei care considera ca pe BOR nu mai are taine valide.
    Pana la condamanrea nominala a unui sinod ecumenic a unor persoane vinovate e erezia ecumneista, tainele savarsite de aceste persoane sunt mantuitoare. Asa cum a fost si cu ereticul Nestorie.
    Insa can va fi sinod si anumite persoane, preoti, ierarhi de oriunde vor fi declarati eretici atunci suntem obligati, pt mantuirea noastra sa rupem legaturile cu ei.
    Pana atunci, sa tinem adevarul si sa il raspnadim.
    Ca nu cumva sa mai auzim cum ca si ereticii au taine si cumva vor ajunge si ei in rai prin erezia lor.
    Sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca toti nepomenitorii din tara noastra ar fi echilibrati ca parintele Teodor Zisis, sunt sigura ca multi preoti ar fi oprit pomenirea.
      Sminteala creata de "curajosii" extremisti, a departat pe multi de lupta antiecumenista.
      Atitudinea lor mereu certareata nu e duhovniceasca, ci smintitoare.

      Ștergere
  2. macar de-ati urma parintelui Zisis, draga p Eftimie... ca la noi e mai grav ca la greci, deci aveti toate motivele... nu e tarziu niciodata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca as fi vrut sa opresc pomenirea i-as fi urmat parintelui Zisis.
      Aveam si eu intr-o vreme acest gand, dar Dumnezeu nu m-a lasat sa cad in aceasta ispita.
      Cu siguranta daca aveam cu cine face echipa serioasa in Romania, poate ca faceam si eu ce a facut pr Zisis.
      Despre asta am mai spus si, daca va fi cazul voi mai reveni.

      Ștergere
    2. Echipa trebuie sa faceti cu Hristos, nu cu oamenii. Vreti sa spuneti ca p Zisis e cazut in ispita sau cum? Poate ati auzit de ieromonahul Lavrentie Carp, care a intrerupt pomenirea fara "a face echipa" cu alti nepomenitori. A gasit de cuviinta sa nu faca pact cu compromisul in materie de credinta, care inseamna partasie la erezie.

      Ștergere
    3. Anonimule de mai sus, ceea ce ai scris este o diversiune. Cum poti sa spui ca pr Eftimie ar fi afirmat ca pr Zisis a cazut in ispita? Ce minciuni spui. Ori nu ai citit articolul, ori vrei sa dai o impresie falsa in acest sens!
      Iata un fragment din articolul parintelui Efrimie de mai sus:
      "Lupta impotriva ereziei ecumeniste au dus-o, si inca o mai duc, mari duhovnici ca pr. Arsenie Papacioc, Iustin Parvu, ierarhi greci ca IPS Serafim de Pireu, IPS Ierotheos Vlachos, Iustin Popovici (Serbia), Teodor Zisis (Grecia) si altii, vi sau adormiti, care, prin invataturile lor, raman un zid neclintit si incontestabil pentru apararea dreptei credinte.
      Fac o remarca aici. Nu toti nepomenitorii au discreditat lupta antiecumenista, ci doar aceia care au cazut in extreme si au depasit granitele admise de catre Sfintii Parinti in ce priveste oprirea pomenirii."
      In concluzie, daca citesti acest paragraf, vei vedea cat esti de rautacios. Esti un mincinos ca si Sava si cei din gasca lui.

      Ștergere
    4. Cu Hristos nu poti face echipa, mai anonimule drag.
      Echipa o faci cu oamenii, cand ai cu cine.
      Indiferent ca un preot sau credincios a oprit sau nu pomenire, important e sa marturiseasca public crezul sau, daca este ecumenist saunu.
      Din cate am vazut pana in prezent, parintele Eftimie si-a facut public crezul antiecumenist. Nicaieri nu s-a pronuntat in favoarea ecumenismului. Faptul ca nu a oprit pomenirea, e bine, daca pomenitorii au luat-o razna, cu cateva exceptii (3 parinti) care nu au intrat inn hora pro schismaticilor din gruparea lui Sava si Staicu.

      Ștergere
    5. @Sorina Gavrila
      Eu il intrebam pe p Eftimie, nu stiu de ce te bagi in discutie! Eu faceam referire la ce-a zis in comentariu asta
      Daca as fi vrut sa opresc pomenirea i-as fi urmat parintelui Zisis.
      Aveam si eu intr-o vreme acest gand, dar Dumnezeu nu m-a lasat sa cad in aceasta ispita.

      dar din cate se vede p Eftimie a intrerupt pomenirea din moment ce semneaza acest comunicat

      http://psaltirea.ro/files/87.Marturisirea-credintei-si-osandirea-ecumenismului.pdf

      Ștergere
    6. Vad ca unii dintre cei care cauta zarva pe internet sunt foarte preocupati de ceea ce fac eu. Stiu cine sunt acestia, chiar daca nu isi dau numele. Pentru a a-si asuma responsabilitatea celor afirmate au nevoie de tarie de caracter. In ce ma priveste nu ma ascund in spatele unor pseudonime, pentru ca nu simt aceasta nevoie. Stiu carcotasii mei la ce ma refer cand spun asta.

      Voi da si raspunsul asteptat:
      Nu am oprit pomenirea, dar sustin pe acei nepomenitori echilibrati care nu au tendinte schismatice.
      Astfel se explica semnatura mea alaturi de a nepomenitorilor cu dreapta socoteala.

      Nepomenitorii din tabara extremista nu au decat sa faca ce vor. Ma dezic de ei. Daca vor carcoti in continuare si vor cauta motive de scandal, e treaba lor, nu a mea.

      Ștergere
    7. Aveti dreptate parinte Eftimie.
      Am observat ca cei din gruparile extremiste nu va inghit.
      Nu ne mira atitudinea lor.
      E de inteles sa aiba astfel de comportamente din moment ce nu intrati in gasca lor cu "marturisiri" fara discernamant.
      Sunt cu totul de acord cu sfintia voastra.
      Pr. Alin Hulbert

      Ștergere
  3. Înțeleaptă atitudine Părinte Ieromonah

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai fiecare vom da raspuns inaintea Lui Hristos nominal... nu " in echipa". Nu pot nicicum pricepe de ce oprirea pomenirii unui ierarh ce a luat-o "pe aratura" este o ispita? Oprirea pomenirii este tocmai ce au facut Sfintii Parinti...Va contraziceti singur... Iertare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule, de ce creezi diversiune?
      Nu a spus nimeni in acest articol ca oprirea pomenirii este gresita daca este aplicata corect.
      In cazul de fata autorul vorbeste despre cei care pornind de la oprirea pomenirii au ajuns la idei schismatice cum ar fi nevaliditatea la pomenitori, "revenirea prin mirungere in Biserica a pomenitorilor", ruperea comuniunii cu pomenitorii etc.

      Ștergere
  5. Oprirea pomenirii a mai facut-o un parinte serios de la manastirea Sfintii trei Ierarhi din Iasi, si anume pr. Lavrentie Carp. El practic a fost dat afara pt ca dupa ce a atras atentia IPS Teofan asupra sinodului din Colimbari, Creta. Asteptat 6 luni pt un raspuns, dupa care vazand ca IPS Teofan nu ii raspunde a hotarat intreruperea pomenirii ca si semnal de alarma aspura IPS Teofan.
    Drept raspuns pr Nichifor Horia, staretul manastirii a orchestrat o dare afara, punand parintii din manastire sa voteze daca pr Carp mai poate sta sau nu in manastire.
    Acest parinte a fost ucenic al pr Iustin.
    SI mi-a spus un prieten desre pr. Carp cum ca atunci cand l-a binecuvantat, asta acum ceva timp in urma, cand nu era problema asta, din toti parintii din manastire, care erau la acea slujba, de la cest parinte a trait ceva aparte in inima lui.
    Prin acest lucru , prietenul meu, s-a incredintat de faptul ca parintele Carp, ar fi lucrator al rugaciunii.
    Tot acest parinte a lucrat la traducerea unor carti a unor Sfinti Parinti, eci e in tema, ca sa zic, cu unele situatii din istoria Bisericii.
    Eu cred ca e un om competent, in sens duhovnicesc, si hotarat din cate am vorbit cu el.
    http://psaltirea.ro/files/86.Cum_sa_reactionam_fata_de_ecumenism.pdf
    http://psaltirea.ro/files/85.Greselile_Sinodului_din_Creta.pdf
    http://psaltirea.ro/files/84.Scrisoare_ierom_lavrentie_carp.pdf

    Va rog sa citit ce zice aici parintele. Mie mi s-a parut interesanta abordarea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este foarte buna abordarea, dar trebuie stiut ca pr Lavrentie nu este lider al nepomenitorilor, ci unul dintre cei care nu este bagat in seama nici de catre nepomenitorii din Romania.
      In acest articol se vorbeste despre acei lideri extremisti care au confiscat lupta antiecumenista si au dus-o in derizoriu. Parintele Lavrentie nu face parte din gasca lui Sava si a lui Ciprian Staicu. Este un caz izolat intre nepomenitori.

      Ștergere
  6. Daca principalii exponenti ai luptei impotriva ecumenismului nu si-ar fi dat cu parerea in toate cele, incepand de la impartasanie, Arsenie Boca, botez, comuniune, har, etc. si ar fi ramas strict in limitele acestei lupte antiecumeniste, toate ar fi fost bune. dar asa au inceput cu parelnicii despre teme pe care le puteau scoate in fata si inainte de Creta, inainte de a fi nepomenitori, inainte de a fi caterisiti, inainte de a se socoti ei adevarata Biserica, etc. Sa dea Bunul Dumnezeu sa gandeasca cu inima si nu cu mintea, si in al 12-lea ceas sa-si revina. Trezirea ortodoxilor (cati mai vor sa vada cu ochii) a fost facuta, dar ea mai trebuie si pastrata, astfel incat sa nu se transforme intr-un cosmar real.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, ai dreptate, liderii nepomenitorilor au ajuns sa arunce totul in aer. Pr Lavrentie Carp nu era lider, ci doar unul care nu era bagat in seama nici de catre nepomenitori. Mesajul lui nu era mediatizat pe blogurile nepomenitorilor extremisti pentru ca a spus clar ca nu rupe comuniunea cu pleroma Bisericii.

      Ștergere
  7. Dar despre pomenitorii care compromit lupta antiecumenistă prin tăcere și băgarea capului în pământ ca struțul nu ne spuneți nimic ? Să fim serioși, în afară de 2-3 nepomenitori cu atitudine mai zelotistă, restul sunt părinți absolut serioși, deci scuza că nu aveați cu cine face o echipă serioasă nu ține.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt pomenitori care au compromis lupta antiecumenista.
      Pomenitorii sunt de trei feluri:
      1. Ecumenisti
      2. Antiecumenisti
      3. Indiferenti
      Dintre pomenitorii antiecumenisti nu stiu pe nici unul care sa fi indemnat la schisma, asa cum a facut Sava, Staicu, SACCSIV, si altii din categoria celor care nu recunosc valida Impartasania la pomenitori si indeamna la ruperea comuniunii cu pleroma Bisericii Ortodoxe canonice.
      Domnule anonim, esti in inselare sau vrei sa creezi diversiuni?

      Ștergere
    2. N-a îndemnat nimeni la nicio schismă, habar n-ai despre ce vorbești. Asta cu schisma e o șopârlă băgată de marii antiecumeniști care se tem să-și piardă locurile călduțe dacă opresc pomenirea. Asta ca să o spunem pe cea dreaptă. Nimeni, dar absolut nimeni dintre nepomenitori nu pomenește vreun alt episcop la sfintele slujbe. Citește rezoluția Sinaxei nepomenitorilor de la Botoșani să te convingi că nu îndeamnă nimeni la nicio schismă !!!

      Ștergere
    3. Aduc o completare:
      Iar nepomenitorii sunt de doua feluri:
      1. echilibrati
      2. cu tendinte schismatice

      Ștergere
    4. Ce rezolutie de la Botosani? Cine baga in seama intrunirile conduse de Sava schismaticul?
      Cei din gruparea lui Sava il considera tradator pe PS Longhin pentru ca a slujit cu ierarhi din Biserica Rusa.
      Daca pomenesti despre aceasta rezolutie, sigur faci parte din gruparea lui Sava.
      Astfel se explica atitudinea pe care o ai.

      Ștergere
  8. Pana in prezent doar trei nepomenitori au facut marturie publica in care se pronunta clar ca nu rup legatura cu clericii si credinciosii pomenitori, ci doar cu ierarhii semnatari ai documentelor eretice.
    Pr Lavrentie, pr Macarie si pr Atanasie sunt cei care au spus public ca nu rup comuniunea cu pleroma Bisericii. Restul au acceptat toate teoriile lui Sava si a celor care aveau conceptiile lui.
    Deci, in concluzie, degeaba va agitati voi cei din gruparea lui Sava ca pe acesti parinti i-ati marginalizat pentru ca nu aveau conceptiile voastre.

    RăspundețiȘtergere
  9. Margareta N. Petrescu20 decembrie 2017 la 18:10

    Parintele Eftimie are dreptate in comentariul de mai sus.
    Se vede clar ca esecul nepomenitorilo a pornit de la asocierea in echipa a unor extremisti cu tendinte schismatice. Acestia sustineau la unison ca Impartasania nu e valida la preotii pomenitori.
    Doar trei nu au intrat an aceasta echipa a extremistilor: pr Lavrentie Carp, pr Macarie Banu si pr Atanasie de la Oituz.
    Deci echipa mare a nepomenitorilor au luat-o pe cai extreme. Spre schisma.
    Clar si limpede, pentru cine vrea sa priceapa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ Margareta N. Petrescu : citește rezoluția Sinaxei de la Botoșani a nepomenitorilor și nu te mai lua după bârfe și zvonuri. Dacă vezi că scrie vreundeva de schismă, de structuri paralele, de alți episcopi pomeniți la slujbe sau alte bazaconii despre care se aberează , eu sunt Papa de la Roma ...
      http://ortodoxinfo.ro/2017/06/21/rezolutia-sinaxei-de-la-botosani-impotriva-ecumenismului-si-pseudo-sinodului-din-creta/

      Ștergere
    2. Valerian Apostolescu21 decembrie 2017 la 17:00

      @ Anonimule

      Sti destul de bine ce discutii au avut loc la aceasta sinaxa. Daca acestea nu au fost publicate integral e o alta chestiune.

      Nu a spus nimeni deocamdata de structuri paralele sau pomenirea unui alt ierarh, dar se vede clar ca nepomenitorii lui Sava care au semnat rezolutia de la Botosani considera ca doar la ei Impartasania este valida (au afirmat asta de mai multe ori, dar in acea rezolutie nu au trecut-o. Vezi conferinta video de la Radeni)...
      ...Asa ca doar in potirul lor este Hristos valid.

      In concluzie, in potirul lor nu este acelasi lucru ca si in potirul pomenitorilor. Asta este deja schisma, oricat ai incerca sa te invarti dupa deget.

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.