vineri, 20 octombrie 2017

Monahul Sava Lavriotul pus la zid de către un mirean antiecumenist



     Exagerările monahului athonit Sava Lavriotul au depărtat pe mulţi credincioşi ai Bisericii de lupta împotriva “Sinodului” din Creta. Monahul Sava socoteşte (după a sa părere) că doar la nepomenitori este adevărata „Biserică”, iar pomenitorii sunt eretici deoarece pomenesc ierarhi adepţi ai ereziei ecumeniste sau ierarhi antiecumenisti care nu s-au rupt de cei ecumenişti. Se observă că prin această forţare a lucrurilor, monahul Sava face presiuni pentru înfiinţarea unei grupări schismatice care să se rupă de Biserică, cu orice preţ.

     Monahul Sava se autodenumeşte a fi „gheronda” între adepţii săi. De ce? Menţionăm că, în prezent, monahul Sava este considerat „gheronda”  doar de către cei din gruparea sa, atât în athos cât şi în România. Ţinând seamă de această atitudine, nu ne miră că adepţii grupării sale sunt în continuă scădere.

   Tânărul laic (mirean) Ştefan Stancu îi aduce o „replică” monahului athonit, oferind şi un răspuns la unele dintre exagerările lui „gheronda” Sava. Mai multe despre acestea găsiţi pe blogul său personal:

Nota redacţiei:
Adepţii grupării lui Sava pretind că adevăraţii ortodocşi trebuie să oprească obligatoriu comuniunea cu ierarhii şi preoţii din BOR. Aceştia mai susţin că antiecumeniştii pomenitori sunt "prefăcuţi" şi "fricoşi". Astfel, monahul athonit şi adepţii săi îşi justifică atitudinea agresivă faţă de clericii care nu s-au rupt de Biserica Ortodoxă. Aceste concepţii le găsim şi pe bloguri administrate de adepţii ai acestor curente schismatice.

16 comentarii:

  1. Dv va duceti si pupati mana celui care va injura mama ? Daca varful BOR vrea sa infrateasca Biserica - de parca ar fi mosia lui - cu dusmanul lui Hristos, dv considerati ca acela il mai reprezinta pe Hristos? De darul discernamantului ati auzit? Sigur ca acei care raman alaturi de cel care blasfemiaza Adevarul sunt si fricosi si cu sapte, nu cu doua fetze !

    Acuzându-l pe Iisus că "se injoseste pe sine până la punctul de a se anihila total", Papa Francisc a răspândit în continuare o doctrină satanică atunci când a spus că Iisus Hristos "s-a făcut diavolul, șarpele, pentru noi", potrivit cotidianului L'Osservatore Romano (Observatorul roman), ziarul Vaticanului. Vedeti al doilea link cu Radio Vatican si ascultati si fragmentul cu vocea papei spunand partea cu sarpele, plus tot textul in engleza scris... oricum, acest site e oficial al Vaticanului - celelalte link-uri dezbat ultima erezie a papei... Vedeti si afirmatia lui: "Adevarata reconciliere inseamna ca Dumnezeu in Hristos a luat pacatele noastre si El a devenit pacatos (!!!!) pentru noi". Cata dreptate avea Putin cand spunea ca papa nu e omul lui Dumnezeu si ca nici macar "crestin" nu e !

    " True reconciliation means that God in Christ took on our sins and He became the sinner for us."


    Pope Francis: ‘Jesus Is Satan’

    Pope Francis has been caught on radio attempting to steer his flock away from Jesus Christ, telling listeners th...

    http://en.radiovaticana.va/news/2016/03/15/pope__jesus_annihilates_himself,_defeats_the_evil_serpent/1215503

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu crezi ca exagerezi? Parca pana acum nu au mai fost clerici compromisi...
      Daca un cleric este compromis nu inseamna ca toata Biserica este compromisa.
      Sava a oprit comuniunea cu antiecumenistii pentru ca sunt pomenitori. Asta rezulta ca s-a rupt de Biserica Ortodoxa din care fac parte si antiecumenistii.

      Ștergere
    2. BOR inseamna si antiecumenist si nepomenitor.Pr.Sava nu s a rupt de adevarata BOR .In extensio este in BOR ,BOR adevarata care exista si v a exista stim in veci .Nu mai este in Romania ,iata este in Bulgaria.

      Ștergere
  2. Luminiţa Amalia Nuşan22 octombrie 2017 la 22:12

    Buna replica din partea acelui mirran. Felicitari pentru curaj.
    Multi se tem sa spuna adevarul pentru a nu fi batjocorit pe site-urile extremistilor.
    Felicitari acelui tanar "laic".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi cine este extremist Luminito .Citeste postarea lui Anonim.

      Ștergere
  3. DA.Parintele Sava spune adevarul cind afirma ca asa zisii antiecumenisti dar pomenitori, sint prefacuti si fricosi.DA.Acestia sint mai jos decit inconstientii sau constientii de ierarhi {fosti in fata Domnului },care macar pe fata, nominal, deschis , au semnat pentru adunatura de la Creta ,insula diavolului, cazind in erezie si pierzindu si calitatea de crestin dobindita prin botez si redevenind pagini ,ba mai mult luptatori satanisti contra crestinilor si implicit nu mai au HARUL.A i pomeni ,inseamna a te face partas cu dracul. A te ingradi inseamna pe fata a te declara antiecumenist si A NU I POMENI PE LEPADATII DE CREDINTA FOSTII IERARHI transformati complet in lucratorii diavolului care seamana pe pamint saminta acestuia .Pupaturile lui danut srl si cei ca el cu numitul papa este dovada clara a conjuratiei sataniste ,Si toti inaintasii ce s au pupat cu papa sint la fel.Mai vor sa ni l si aduca in Tara. .Vulcanescu DACA a afirmat ceea ce a ti prezentat d voastra cei de la Astradorum ,bate cimpii.Inseamna ca el ca si unii de la Astradorum sau toti nu are destula credinta ptr, a marturisi ADEVARUL,si se complace in situatia de caldicel ,avind si el un trai material comod de care nu este in stare sa se lipseasca ,avind si el ceva oscioare de ros de la masa superluminatilor stapini .Situatia actuala nu permite compromisuri si jumatati de masura ,ci acum ori niciodata.Clar ca putini sint cei care se vor mintui.Vedeti stimatilor de la Astradorum cum un tinar preot nepomenitor din bucuresti ,nu i spun numele ptr. a nu i ingreuna situatia si mai mult, a fost anketat intr o maniera strict tortionara kaghebista, dinsul si tot personalul de la parohie pina la maturator, de pafnutie sau timotei {numele de dedublat} si fortati sa si dea adeziune ptr.eretici altfel i ar termina pe orisice plan avind puterea lumeasca financiara .IAR EU CARE POSTEZ ACEST MESAJ SINT UNUL CA SI VOI, UN PREOT CALDICEL IN CREDINTA LAS ,CARE POMENESC FALSUL EPISCOP CIND SINT PERSOANE DE FATA CE M AR PUTEA TURNA SI NU L POMENESC ATUNCI CIND IMI PERMIT SA FIU IN ASA ZISA SIGURANTA.SA DEA ATOTBUNUL DUMNEZEU IN TREIME SLAVIT TATAL ,FIUL SI SFINTUL DUH ,MIE SI VOUA SI TUTUROR, CREDINTA PENTRU A MARTURISI ADEVARUL SI A NE MINTUI.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Observ ca un anonim face afirmatii pe care nu le poate verifica nimeni, despre un preot al carui nume nu il poate divulga etc.
      Mai fratilor de la ASTRADROM, cum publicati voi astfel de ineptii ale unor frustrati care incearca sa isi justifice "curajul" de nepomenitor fara identitate. Iertati ironia, dar astfel de comentarii sunt mai mult decat josnice.
      Eu nu le numesc nici macar opinii.

      Ștergere
    2. Pot fi verificate afirmatiile facute de mine lasul preot ce sint in prezent sau care inca mai sint las si care semnez cu Anonim sufletule ratacitor ce esti.tu cel care semnezi ca Dorin Galea.Bucurie deoarece iata cei de la Astradorum nu baga pumnul in gura oamenilor cum doresti tu .Iar in spatele rindurilor pe care le postezi nu rezulta decit simtaminte de ura ,dispret ale unei inimi acre sau si mai rau.Oare esti lepadat de credinta si satanist?

      Ștergere
    3. Anonimule din 22 oct.
      Ce spui tu este doar parerea unui anonim. O parere personala. De ce tot mai multi din gruparea lai Sava se deyic de el. Nu observi ca e mandru de cata mucenicie are in el?

      Ștergere
    4. Liliano Matei .Tu ai implinit 18 ani? Sper ca da ptr. ca doresc sa stiu daca vorbesc cu un adult sau cu un minor.Sper ca esti adult .Ei bine,Daca pr.Sava este mindru , ierarhii fatis lepadati de credinta crestina ortodoxa prin aderarea la erezia ecumenista si la adunatura dela creta insula diavolului,si toti care ii urmeaza cum sint???????

      Ștergere
    5. Anonimule, de ce vrei sa vezi doar extrema care iti convine?
      Ierarhii sunt eretici pentru ca au semnat, iar Sava este schismatic pentru ca nu mai este in comuniune cu preotii si ierarhii din Biserica Ortodoxa, nici cu cei antiecumenisti.

      Ștergere
  4. Măi, dragă redacție Astradrom,

    Mă cam dezamăgiți în ultima vreme. Pe lângă că nu îmi publicați comentariile, mai faceți și afirmații gratuite, de genul: nepomenitorii sunt schismatici, nepomenitorii sunt înafara Bisericii, nepomenirea duce la schismă, etc. Măi, v-ați pierdut mințile? În cazul acesta voi faceți schismă între nepomenitori și pomenitori. Este clar că Harul există în momentul de față atât la pomenitori, cât și la nepomenitori. Mă puteți contrazice cumva? Deci și prin urmare, nepomenirea este prefectă atât timp cât nu duce la schismă. Ați auzit vreun nepomenitor să spună că se rupe de Biserică? Eu încă nu am auzit. Nu mai faceți dezbinare. Vă rog! Reveniți-vă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentariile cu "Acatistul" lui Ciprian Staicu nu le-am publicat deoarece erau o calomnie si o batjocura la adresa unei persoane.
      In ce priveste schisma la nepomenitori este clara deoarece ei au afirmat ca nu slujesc cu preotii pomenitori. Deci EI au facut schisma, nu noi.
      Tot nepomenitorii au afirmat ca la pomenitori nu este valida impartasania, ci doar la EI.
      Deci cine a facut schisma?

      O mica observatie:
      Nu-i putem baga pe toti nepomenitorii in aceeasi categorie. Parintii de la Oituz si parintele Lavrentie Carp nu sunt in schisma deoarece ei nu au cazut in extremele in care sunt nepomenitorii din gruparea lui Sava.

      Cu drag,
      Cristian Marc.

      Ștergere
    2. Ierarhia actuala a BOR este lepadata de credinta crestina ortodoxa .In corpore sint extremisti.Ei sint aceia care agreseaza pe nepomenitori , fara exagerare, in mod kaghebist ,avind functiile de putere ,pirghiile de putere ,si financiara si sprijinul complicilor din politic Acel tinar preot din Bucuresti este real .Daca este de folos cuiva spre mintuire ii spun numele cui doreste dar in particular.Si nu este singurul.Revolta mocneste.Regimul clerical politic actual BOR este dictatorial.Prin teroare ,constringere, intimidare ei, indivizii sus pusi ,sprijiniti de oculti extrem de cruzi nu au simtamint de mila ,nu au emotii ,dar le mimeaza in public.si iau libertatea de exprimare crestinilor .Nu veti vedea vre un nepomenitor sa cheme la interogatoriu vre un adept al ecumenismului satanist si al lepdarii de la creta ,insula diavolului si sub amenintarea pumnului sa solicite acestora renuntarea la erezie si sa se intoarca la credinta ,si sa le arate ca "serviciul lor "familia lor , cursul vietii lor firesc si le ar pierde altfel.Uitativa la gorila lui daniel{ aparutul din neant patriarh} ,nicodim,Uitati va cit de bine este hranit ,indopat ,ce forta fizica are.In anketele efectuate pina si cu maturatorul imaginati va cum sta cu minecile de la sutana suflecate.Acela mod de viata crestinesc nici atit nu are . Vor da marturie de agresiunile lui trimis de pe DEAL,cit de curind cei persecutati.Dictatorii ,regimurile dictatoriale nu sint vesnice.Sub pretextul falsei ascultarii ,sau al ascultarii rastalmacite dindu i se un sens umilitor distructiv ptr, fiinta omeneasca dictatorii acestia din fruntea BOR si acolitii lor care invirt banul sint temuti in rindul preotimii . IN curind vom avea episcopi care vor marturisi si vor trece la credinta din nou , se vor lepada de ecumenism .Sint citiva dar deajuns .In prezent nu au inca destula credinta si curaj nici ei pentru a infrunta persecutia "sefului". In alta ordine de idei. Treziti va ..BOR NU mai exista Aceasta oficiala este o organizatie politica.Fostii ierarhi nu mai Harul. SF.BISERICA exista si Harul lucreaza in extensio prin ierarhii marturisitori ca cei din Bulgaria sau PS episcop Jar.Chiar daca nu ar fi dinsii crestinii marturisitori si persecutati pot apela la sf. moaste sau osemintele ierarhilor repausati ,trecuti la Domnul in dreapta credinta si prin atingerea lor un crestin poate devenii preot sau ierarh.

      Ștergere
    3. Exagerezi, dragă anonimule. Harul mai lucrează prin acești ierarhi apostați prin Iconomie, până la un Sinod Adevărat care să-i caterisească. Deci, ,,ieși rău din pârău, că-i mai rău fără de rău”. Cu alte cuvinte, decât fără ierarhi deloc, mai bine cu aceștia apostați. Crede-mă.

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.