luni, 3 iulie 2017

Atitudine de trădător asupra unui martir al neamului românesc. Primarul PSD-ist din Bucureşti, Daniel Baluţă, vrea să-l dea uitării pe Mircea Vulcănescu.






Stupoare la Primăria Sectorului 4 București, unde primarul Daniel Baluta a semnat impreună cu consilierii sai schimbarea denumirii Liceului tehnologic „Mircea Vulcănescu” in Liceul tehnologic „Traian Popovici”, în urma solicitarilor absurde ale Institutului evreiesc Elie Wiesel.

Se pare ca Administratia locala a Sectorului 4 Bucuresti a uitat ca are datoria morala de a cinsti mai intai memoria propriilor martiri, in acest caz victime ale holocaustului comunist, apoi ale celorlalte natiuni. Acesti alesi locali au impresia ca pot face orice abuz la memoria eroilor si valorilor nationale romanesti. Oare au uitat ca in functiile pe care le detin au fost alesi de către cetatenii romani si pentru cetatenii români? Acesti cetateni romani isi cinstesc valorile si memoriei martirilor din temnitele comuniste si doresc ca alesii lor sa faca asemenea. A calca in picioare martirajul si munca colosala a acestui mare savant de talie internationala, Mircea Vulcănescu, este o crimă la adresa memoriei neamului romanesc si propriilor valori nationale. A ucide din constiinta poporului roman pe marele economist, filosof, filolog, publicist, sociolog, teolog si profesor de etică română, Mircea Vulcănescu, cel care a murit martirizat in temnita Aiudului, fara cruce si lumanare, aruncat in gropile comune ale puscariei Aiud – este cu totul nedemn de niste alesi ai României. Amintim acestor administratori locali ca nu au fost alesi de catre Partidul comunist care l-a acuzat prin sentinta judecatoreasca pe Mircea Vulcanescu ca si criminal de razboi, ci de către democrația românească, cea care a abolit toate hotărârile rusinoase ale odiosului regim. 

Dar o lăsăm pe doamna Măriuca Vulcănescu, fiica marelui savant român,  să le răspundă acestui edil și acestor adminitratori ai capitalei României, de la care avem pretentia să revendice rusinoasa hotarare:

Când l-aţi văzut ultima dată pe Mircea Vulcănescu?

Când era la Văcăreşti. Ţin minte gratiile. Şi ultima oară m-am luat după camionul care îi transporta pe deţinuţi şi am vrut să mă urc în camion. Pe urmă, când m-au arestat, a fost ca şi când m-aş fi urcat în camion. Pentru mine a fost o cinste faptul că m-au arestat. Aşa am simţit atunci. Pentru mama a fost foarte greu. Bine că locuiam la nişte oameni foarte drăguţi, medicii Sturza, care şi ei erau luaţi la ochi oarecum.

V-au confiscat casa?

Da, ne-au luat casa din Popa Soare prin judecată. M-am dus o dată cu Ştefan Fay să-i punem placa care este până astăzi. Erau două case acolo, una era a surorii tatălui meu care era pentru chiriaşi, iar dincoace era casa noastră. La parter erau două încăperi mari unde se primeau musafirii, la etaj erau dormitoarele noastre şi sus era mansarda, unde tata avea cărţi, unde mai învăţam şi noi. Ziceam că jos era un palat, la etajul întâi era oraşul şi sus era ţara. Era o casă modestă, mai e şi astăzi, dar nu e îngrijită deloc. Nu ne-a fost restituită nici acum.

„Pentru noi e un exemplu şi ne străduim să fim vrednici de sacrificiul lui”

Mircea Vulcănescu a fost închis şi la Jilava?

Da. Am fost şi în celula în care a fost închis. Când am fost eu acolo erau paie pe jos şi umezeală multă. Tata iubea rugăciunea şi ne-a învăţat şi pe noi rugăciuni. Doamne şi Stăpânul vieţii mele… o ştiu de la el. Dar nu ne învăţa cu sila. Parcă ne arăta nişte flori… aşa ne învăţa.

Mircea Vulcănescu a fost un exemplu de trăire smerită. De unde îi venea modestia?

O avea în el. Tata niciodată nu s-a gândit că un sărman este mai prejos decât el. Ştiu că îşi dădea hainele celor care veneau în colţul străzii. De asta a putut să suporte în închisoare nişte greutăţi fizice care sunt greu de dus. În închisoare e foarte greu. Acolo sunt oameni care suferă, oameni care pot răbda, alţii care nu pot răbda. El s-a dăruit foarte tare. Dormea pe jos şi de aceea s-a îmbolnăvit de plămâni şi s-a prăpădit la 48 de ani. Pentru noi e un exemplu şi ne străduim să fim vrednici de sacrificiul lui.

Torţionar convertit de dragostea lui Vulcănescu

Mi-a povestit un paznic de închisoare, care se purtase urât cu nu ştiu cine şi a fost şi el arestat şi l-au băgat în celulă cu tata. Când a intrat acolo, întâi s-a speriat că tata era aşa înalt, întunecat şi slab. Când a ieşit, mi-a spus că a fost omul cel mai bun pe care l-a întâlnit, că îi dădea mâncarea lui şi tot ce avea nevoie în celula aia de la Aiud. Mi-a povestit ce generos era tata cu nimicul pe care îl avea. Frăţilă se numea şi fusese poliţai. Eu eram colegă la Institutul de folclor cu fata lui. Eu, în neseriozitatea mea, am reuşit să mă desprind şi să mă gândesc foarte rar la lucrurile astea. Adică au rămas ca nişte bolovani în adâncul apei şi eu plutesc pe deasupra. Eu zic că acesta e un dar de la Dumnezeu ca să nu fiu posacă. În toate am vrut să văd partea luminoasă a lucrurilor.

Ce credeţi că a vrut să spună Mircea Vulcănescu prin: „Să nu ne răzbunaţi”.

Tata înţelegea şi pe cel care invidia, pe cel care nu îţi vrea binele şi care are limitele lui mintale. Răzbunarea vine dintr-o nevoie de a-ţi exprima răutatea din tine, ori tata nu avea aşa ceva. Tata a fost pe front. S-a cerut el şi a stat în nord alături de ostaşi până când l-au chemat înapoi că „ce face Ministerul fără subsecretarul de stat?” Dar el voia să se jertfească. El, care voia să se facă preot când era mic, acum era cu averea statului.

Credeţi că martirii din temniţele comuniste ar trebui canonizaţi?

Totul e să ştim să-i respectăm. Pentru că de multe ori îi diminuăm aşa prosteşte. Alţii nu ştiu cum să-şi laude neamul şi valorile, iar noi denigrăm totul. În orice caz au fost destui tineri cu viaţă aleasă şi cred că printre ei şi tata. Dacă a avut greşeli cred că i-au fost iertate.

Cum aţi văzut încercarea Institutului Ellie Wiesel de a demola statuia lui Mircea Vulcănescu din Bucureşti?

La început, n-am prea ştiut bine despre ce e vorba, dar apoi m-am dus şi am spus că tata e apărat. Pentru că eram într-un cartier evreiesc şi tata le dădea şi haine şi îi ajuta pe evrei fără să-i prigonească. Au înţeles şi s-au retras. Contează şi cum explici, duhul cu care combaţi sau te aperi. Cred că am putea realiza mai multe dacă am avea atenţie şi înţelepciune. Nu e totul să te opui.

Vedeţi vreo redeşteptare a românilor?

Da, în sensul să nu-şi facă duşmani. E un lucru pe care şi eu încerc să-l fac.

Aveţi ce reproşa statului român?

Nu, mi-e foarte milă de el. Aş fi vrut să fiu mândră de el.

La ce se referea Mircea Vulcănescu când îndemna să ne rugăm mult pentru cei care s-au dus?

Probabil că se gândea la cei care sunt uitaţi…

(Interviu preluat din Revista Atitudini, Nr. 35)



12 comentarii:

  1. Să-mi fie cu iertare, dar vreau să public la voi, o parte a controversei mele cu monahul Teodot pe tema marii trădări de Neam și Țară, hoției, criminalității, imoralității, lașității, perversității, parșiveniei, vicleniei, etc. de care a dat dovadă ,,comandantul” Mișcării Legionare Horia Sima. Acest lucru îl fac din sentimentul de revoltă față de încercarea monahului Teodor de a face ,,erou” dintr-un personaj malefic, odios și trădător precum Horia Sima. Aceste comentarii nu mi le-a publicat monahul Teodot:

    ,,Comentariul tău așteaptă moderare.

    lidia

    Revino-ți! Horia Sima nu a dus Mișcarea Legionară la biruință, ci la distrugere. Nu este evident acest lucru? Sau ești ,,oarbă” și nu vezi?

    lidia

    Ia citește și asta:

    Horia Sima a deturnat fondurile miscarii

    Dupa încheierea celui de-al doilea Razboi Mondial, comandantul legionar Horia Sima se retrage în Spania si se apuca de publicat carti si brosuri în scopuri propagandistice, luând totodata parte la certurile dintre diferitele factiuni legionare dezbinate. Încercarile lui Sima de reunificare a Miscarii legionare – coordonate din Spania – nu au mai reusit, acesta fiind acuzat de catre camarazii sai ca si-a însusit fondurile Miscarii si ca a deturnat Garda de la idealurile nobile ale Capitanului Corneliu Zelea Codreanu. Toate acuzele aduse lui Sima vor culmina în anul 1954, când grupurile codreniste (adeptii politicii lui C.Z.Codreanu), respectiv cele din Erding, Germania si Majadohando, Italia îl vor obliga pe Horia Sima sa renunte la conducerea Miscarii Legionare, odata cu acesta fiind izgoniti si toti acolitii sai.
    În legatura cu fondurile miscarii, deturnate de Sima, era la curent si Securitatea Statului, care a si încercat sa puna mâna pe banii ce apartinusera cândva poporului român. Cu toate acestea, eforturile au fost în zadar, în primul rând datorita faptului ca banii fusesera depozitati în Elvetia sub anonimatul unei parole, Sima beneficiind totodata de protectia agenturilor secrete germane, adica tocmai de colaboratorii lui Pacepa.

    http://www.dezvaluiri.ro/investigatii/mafia-statala/305-misterul-horia-sima-de-ce-oamenii-lui-pacepa-nu-l-au-lichidat-pe-legionar

    Comentariul tău așteaptă moderare.

    Acest preot Liviu Brânzaș, în primul rând, a fost prea tânăr în timpul evenimentelor din anii 30, 40, pentru a le putea înțelege. I-am citit din scrieri și vreau să spun că înafară de un bla-bla duhovnicesc nu am găsit la el. Nimic concret, nimic original. Deci nu vă luați după acest preot needificat atât în cele duhovnicești cât și în cele politicești. Laudele sale la adresa ,,comandantului” Horia Sima sunt irealiste și pur subiectiviste. Horia Sima se numără printre marii trădători ai Neamului Românesc, alături de Pacepa, Carol al II-lea, regele Mihai I, ,,Bastus” din filmul ,,Columna”, etc. Deci, nu vă îmbătați cu apă rece, nu vă mințiți pe voi, apărători ai lui Sima, că ajungeți a fi fanatici!”

    Mulțumesc anticipat pentru înțelegere!

    RăspundețiȘtergere
  2. I-am mai spus asta monahului Teodot care vrea să facă ,,erou” dintr-un criminal ca Horia Sima, dar, bineînțeles, că nu a publicat, doar este ,,obiectiv” și ,,dorește ca Adevărul să iasă la lumină”. Nu?

    ,,Comentariul tău așteaptă moderare.
    Monahule Teodot, mă dezamăgești tot mai mult. Văd că susții aici aberații mai mari ca tine despre Horia Sima. Îmi pui mari semne de întrebare și referitor la credința și teologia ta. Se pare că ești într-adevăr un înșelat și un fanatic. Revino-ți până nu va fi prea târziu! A face ,,erou” dintr-un criminal oare e normal? E puțin lucru?”

    RăspundețiȘtergere
  3. A dezbate ,,problema” Horia Sima, din punctul meu de vedere, este fundamental în vederea stabilirii și evidențierii adevăratului curs al istoriei României din anii 30 încoace, cât și în determinarea adevăratelor cauze care au dus la ajungerea României în fundătura politică, economică, socială, religioasă, etc. în care se găsește în prezent. Sper să fiți deschiși pentru a face lumină în acest ,,caz” Horia Sima foarte puțin cunoscut în momentul de față.

    RăspundețiȘtergere

  4. “În ceea ce privește Mișcarea Ecumenică, Sinodul din Creta afirmă clar că aceasta presupune responsabilitate și dialog excluzând orice act de prozelitism, uniaţie sau altă acţiune de antagonism confesional provocator (§23). Această mișcare nu presupune compromis în materie de credință și nu trebuie înțeleasă drept ecumenism iresponsabil sau sincretism religios.

    Patriarhul României a spus în repetate rânduri că suntem datori să mărturisim dreapta credință nu cu ură confesională, ci cu smerenie și iubire creștină.

    Ca răspuns la unele manifestări și atitudini negative privitoare la Sfântul și Marele Sinod, în comunicatul intitulat Să păstrăm pacea şi unitatea Bisericii, Patriarhia Română îndeamnă la comuniune și responsabilitate. Creștinul ortodox lucid și realist, așa cum arată același comunicat, poate rămâne fidel Ortodoxiei şi atunci când se află în dialog şi cooperare cu alţi creştini fără a fi fanatic, arogant sau agresiv.

    Sinodul din Creta nu a formulat dogme noi, ci a mărturisit că Biserica Ortodoxă este Biserica Una, Sfânta, Sobornicească şi Apostolică a lui Hristos, iar bisericile sau confesiunile eterodoxe (neortodoxe) s-au despărţit de Ortodoxie pentru că s-au îndepărtat de la credinţa ortodoxă care este baza unităţii Bisericii.”

    http://basilica.ro/documentul-relatiile-bisericii-ortodoxe-cu-ansamblul-lumii-crestine-principalele-teme-si-dezbateri/
    As vrea sa vad si eu pe cei care si-au judecat arhiereii pe nedrept daca isi vor cere vreodata iertare de la ei

    RăspundețiȘtergere
  5. Vă rog, dacă se poate, să și faceți un editorial despre personajul Horia Sima pentru a vedea în ce măsură este receptat de Popor acest personaj ,,malefic” din punctul meu de vedere. Mulțumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mircea Vulcănescu este cu adevărat mare Martir, Sfânt, patriot, mare iubitor de Neam și Țară, exemplu demn de urmat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Iată-l pe doctorul Șerban Milcoveanu, unul din principalii acuzatori ai lui Horia Sima:

    http://ioncoja.ro/aniversare-dr-serban-milcoveanu/

    RăspundețiȘtergere
  8. Iată și alte mărturii despre trădătorul Horia Sima:

    https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/fostul-sef-al-politiei-legionare-agent-al-securitatii

    RăspundețiȘtergere
  9. Iată cum a complotat Horia Sima cu criminalii evrei la distrugerea Neamului Românesc și a României:

    ,,Dezvăluim, în premieră, conţinutul (secvenţe publicabile…) unei scrisori imunde, a evreului Cezar Lazarovici, din 8 martie 1990, trimisă din Tel Aviv (se poate verifica autenticitatea ei, prin adresele electronice ro.altermedia.info, sau: cersipamantromanesc.wordpress.com) – şi adresată lui Faust Brădescu , cel mai important ideolog (fireşte, după Codreanu!) al Mişcării Legionare/Legiunea Arhanghelului Mihail (Arhanghelul Spiritului), singura mişcare spirituală terestră, din epoca modernă, care a săvârşit metanoia (“schimbarea/întoarcerea pe dos” a sufletului, spre Lumina Lui Hristos!) a unei întregi generaţii, a Neamului Românesc, cum zicea Emil Cioran, în 1940: „Într-o naţie de slugi, el a introdus onoarea şi într-o turmă fără vertebre, orgoliul.”
    Iată ce zice un reprezentant (turbat!) al „binefăcătorilor” noştri din ultimele două veacuri – „turbatul” anti-român neomiţând, Doamne fereşte, să ne blagoslovească, pe noi, românii, din trei în trei rânduri de scrisoare, cu apelativul „porcilor” (…probabil că medicul lui curant i-a interzis, precum musulmanilor, consumul de carne de râmător…care, he-heei, ce bună era, odată, în „Valahia aia puturoasă”!):
    „Măi Brădescule, tu nu eşti român, eşti ţigan şi, nu orice ţigan, un ţigan mahalagiu şi împuţit.
    Nu ai nici ruşine şi nici bun simţ. Cum ai îndrăznit tu, măi dobitocule, să insulţi poporul ales al lui Dumnezeu, nu vezi că noi “evreii” stăpânim lumea, sau vrei să-ţi punem ca lui Le Pen, on ochi de sticlă? Ce ai crezut imbecilule, că dacă dispare Ceauşescu din România, noi nu avem pe altcineva să punem în locul lui şi vă lăsăm pe voi, haite fasciste să-i luaţi locul?. România este grădina “evreilor” şi noi vom făuri acolo noul Israel, aşa că să-ţi iasă din capul tău sec, că tu şi organizaţia ta naţionalistă “Garda de Fier” va mai ajunge vreodată la putere în România. Numai noi “evreii” suntem în măsură să decidem cine să conducă România, pentrucă nouă ne-a dat Dumnezeul lui Israel această putere supremă asupra voastră. Voi românii nu sunteţi capabili de nimic, pentrucă voi aveţi un creier atrofiat şi îmbibat de prostie, voi niciodată nu v’aţi putut autoconduce singuri. Prof. Silviu Brucan, pe care voi îl urâţi de moarte pentrucă este “evreu”, a avut perfectă dreptate când a spus că în România trăiesc trei milioane de oameni deştepţi şi 20 de milioane de proşti. Cele trei milioane de deştepţi sunt “evreii”, ungurii, iugoslavii, ruşii şi alte naţii, iar cele 20 de milioane la care s-a referit Brucan, nu sunt altceva decât nişte fiinţe bipede, care-şi dau importanţă, spunând că sunt români(…) Noi (n.n.: evreii şi masonii) v-am adus în ţară un mare rege, dintr-o venerabilă familie de evrei, dar voi nu aţi meritat această cinste. Porcilor!
    Am stabilit cu D-l Horia Sima să nu mai scoată nimeni niciun cuvânt contra noastră. El ți-a trimis o circulară în această privință, iar tu nesimțitule ai călcat cuvântul șefului tău și al nostru, Uite, dacă preotul Gheorgfhe Calciu ne-a ascultat și a spălat creierele unor huligani legionari și ne-a scăpat de niște gloabe bătrâne care credeau în cuvântul de ordine al lui Codreanu s-a umplut de bani, dar tu nu meriți niciun dolar, scârnăvie.
    Niciun roman nu va scăpa de mania şi urgia lui Dumnezeu, care va vărsa sângele vostru, de slugi necredincioase şi păcătoase (…) Faceţi-vă pregătirile de prohod” – şi semnează, cu infinită bunăvoinţă şi detaşare : Cezar Lazarovici…( “Z”-ul semănând a “s”).”

    Sursa: https://costyconsult.wordpress.com/2010/05/27/ecou-ecou-ecou-si-magie/

    RăspundețiȘtergere
  10. Alte mărturii despre trădătorul Horia Sima:

    ,,Cu aceasta "echipa", la care s-a adaugat Armand Calinescu, agent al Inteligence Service-ul britanic si membru marcant al Marii loje masonice de la Londra, impus de guvernul britanic pentru supravegherea activitatii suspecte a lui Carol al II-lea, regele si-a concretizat planul instaurarii dictaturii personale. El incerca, potrivit caracterului sau duplicitar, sa joace la "doua capete". Pe de o parte nu dorea sa piarda "garantiile" occidentului democratic, care i-ar fi salvat tronul, iar pe de alta spera sa adoarma intentiile mai ales ale Germaniei naziste, de a-l detrona in scopul atragerii Romaniei in sfera sa de influenta, indeosebi economica. Jocul de-a dictatura facut de Carol al II-lea nu l-a speriat si nici nu l-a multumit pe Hitler, ingrijorandu-l insa rolul lui Armand Calinescu la Bucuresti, ca agent al Marii Britanii, putere care avea mari interese in Romania, in sfera petrolifera. Amiralul Canaris, seful spionajului nazist, a primit ordinul secret de a-l elimina pe agentul sus-pus al Londrei. El a plecat la Bucuresti, intalnindu-se cu Moruzov, punand la cale impreuna, evenimentele criminale care au urmat. Si, in timp ce Armand Calinescu a fost impus la cererea guvernului britanic, ca ministru de Interne in Cabinetele lui Octavian Goga si Miron Cristea din anul 1937, prilej cu care, la cererea regelui, a organizat represiunile antilegionare, Moruzov ca sef al SSI-ului, avandu-l ca unealta pe Horia Sima, a pus la cale, la ordinul monarhului, asasinarea a ceea ce mai ramasese din varfurile legionare. In acelasi timp, in intelegere cu Canaris, acelasi Moruzov a talcuit planul eliminarii fizice a lui Armand Calinescu, ajuns la 7 martie 1939, presedintele Consiliului de Ministri. Moruzov a primit si acordul regelui, pe care Armand Calinescu incepuse sa-l incomodeze, transmitandu-i ordinele ultimative primite de la Londra, inclusiv acela al distrugerii instalatiilor petrolifere de pe Valea Prahovei, in cazul unei agresiuni naziste. Prin eliminarea lui Armand Calinescu, monarhul credea ca scapa de agentul Londrei intr-o maniera subtila, impunandu-se Aliatilor ca necesar in lupta lor contra nazismului, aprobandu-i-se dictatura "democratica", iar in acelasi timp cucerind simpatia lui Hitler. Pe de alta parte, Moruzov, utilizandu-l pe Horia Sima, a facut planul asasinarii lui Calinescu. Ba chiar a supravegheat personal locul destinat crimei politice, dintr-o vila apropiata, privind strada printr-o luneta. In acelasi timp, Horia Sima care-si montase ciracii, trimitandu-i sa-l impuste pe premier, se afla la locul cuvenit, deghizat ca spoitoreasa, cu basmaua trasa pe frunte, dorind sa se convinga de reusita asasinatului. In plus, Carol al II-lea, cunoscand planul, l-a trimis pe Urdareanu sa urmareasca personal automobilul premierului, ca sa vada daca se executa crima politica in conditiile stabilite. Aceste amanunte, revista noastra are prilejul de a le da publicitatii in premiera, utilizand informatiile profesorului universitar Vergati, pe care el le-a cules recent din arhivele secrete.”

    Gh. Bratescu

    Sursa: CLIPA.com : Detectivi in arhivele secrete

    RăspundețiȘtergere
  11. Iată-i pe cei care ne-au vândut și ne vând Țara:

    ,,Ar fi bine ca fosta activista PCR Zoe Petre sa citeasca cel putin cartile lui Wilhem Filderman si Sabin Manuila. Este un paradox: dupa prima revolutie anti-comunista (anti-iudaica) reusita din lume, evreii au pus mana pe conducerea statului Roman, pe bogatiile Romaniei si au transformat Romania intr-o colonie a Israelului. In Romania, majoritatea functiilor de conducere din Guvern, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne, Institutiile Centrale, Presa, Radio si Televiziune erau ocupate de evrei, iudeo-tigani, iudeo-maghiari si sectanti. De aceea represiunea iudeo-comunistiilor emanati a fost asa de sangeroasa, pentru ca comunismul a fost o forma de stapanire a omenirii de catre evrei. Asa s-a ajuns ca evreul Kazbici, metamorfozat in Emil Constantinescu, bunicii veniti din Elvetia si stabiliti la Tighina si evreul Skvoznikov, metamorfozat in Adrian Severin, bunicii veniti din Galitia si stabiliti la Cernauti, sa ajunga la conducerea Romaniei si sa vanda teritoriile romanesti: Bucovina de Nord, Nord-Vestul judetului Dorohoi, Sudul Basarabiei si Insula Serpilor. Acesta este pericolul. Maine se vor gasi si alti evrei, care vor vinde si restul teritoriilor romanesti. Nu e indepartata vremea cand Romania va disparea ca stat, iar romanii vor deveni niste grupuri razlete ratacite in Istorie. Ne meritam soarta. Iata unde au dus bunatatea, toleranta, indiferenta, nepasarea inrudita cu nesimtirea si chiar prostia romanilor. Un popor ridicol si criminal de tolerant, cum declara Nicolae Iorga in 1910 (vezi cartea :”Problema evreiasca la Camera” de N. Iorga 1910). Evreii isi ascund identitatea in spatele unor neaos romanesti si urmaresc un singur lucru: Romania sa fie lichidata ca stat si romanii ca Natiune. Dupa decembrie 1989, a inceput o noua invazie de evrei in Romania, mai periculoasa ca oricand. Noi nu putem primejdui existenta neamului nostru, care si-a faurit istoria si si-a pecetluit drepturile lui, cu risipa de jertfe si de sange, in luptele grele cu toti navalitorii, de dragul unor evrei, veniti de pretutindeni, neinvitati si care au patruns in Romania, prin infiltratie ilegala, impotriva vointei romanilor si care au raspuns totdeauna cu ura si dusmanie la omenia si ospitalitatea noastra. Am dat sangele nostru pentru a pastra pamantul nostru.”
    17.07.2012

    TUDOR VOICU

    Sursa: ZOE PETRE – O MINCINOASA NERUȘINATĂ | Ion Coja

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce ziceți de cuvintele-testament ale părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa, coroborate cu cele afirmate de ticălosul de evreu Cezar Lazarovici în scrisoarea adresată lui Faust Brădescu: ,,Am stabilit cu D-l Horia Sima să nu mai scoată nimeni niciun cuvânt contra noastră. El ți-a trimis o circulară în această privință, iar tu nesimțitule ai călcat cuvântul șefului tău și al nostru. Uite, dacă preotul Gheorghe Calciu ne-a ascultat și a spălat creierele unor huligani legionari și ne-a scăpat de niște gloabe bătrâne care credeau în cuvântul de ordine al lui Codreanu s-a umplut de bani, dar tu nu meriți niciun dolar, scârnăvie.”

    Compară, te rog:

    ,,Ultimul Drum
    Dacă la înmormântarea mea va veni vreun episcop sau alt ierarh şi va dori să vorbească, să vorbească, căci Dumnezeu a dat arhiereului duhul învăţării, şi dacă el va tăcea, cine va vorbi pentru noi în faţa lui Dumnezeu?… Dacă însă nu va veni nici un ierarh, nimeni să nu vorbească, pentru că mai de folos este rugăciunea de iertare pe care cineva o spune pentru cel adormit decât toate laudele pe care o minte omenească le poate construi în fraze frumoase, dar care valorează mai puţin decât un simplu „Dumnezeu să-l ierte”.

    Am vorbit mai sus despre acel duh de pietate populară care poate greşi, poate crea false minuni. De aceea Vă rog, Prea Cuvioase Părinte stareţ, să găsiţi o cale prin care să împiedicaţi asemenea lucruri: fie că veţi lăsa la mănăstire un document, fie că veţi pune acest document în sicriul meu. Diavolul s-ar putea folosi de această mitologie populară spre a împiedica putrezirea trupului meu şi atunci ar putea fi rătăcirea din urmă mai mare ca cea dintâi.

    Dacă peste ani, din anumite nevoi de construcţie sau din alte cauze, trupul meu va fi dezgropat şi, spre uimirea multora, va fi neputrezit, preoţii să citească peste el rugăciuni de desfacere a blestemului, ca trupul să se risipească în cele din care a fost alcătuit, că nu de la Dumnezeu se va fi făcut minunea aceasta, ci din înşelarea celui rău. Să fie legaţi preoţii care m-au văzut să nu vorbească niciodată despre această minune falsă şi trupul pus într-o altă groapă spre a fi uitat pentru totdeauna. Prea Cuvioase Părinte Stareţ, pentru viaţa mea aţi fost o mare binecuvântare, şi obştea, şi mănăstirea. Pentru toate dau slavă lui Dumnezeu şi-L rog să mă ierte pe mine păcătosul că mi-a dat dulceţi duhovniceşti pentru care eu n-am mişcat un deget şi oameni pe care nu i-am meritat. Vă sărut dreapta cu smerenie şi lacrimi de pocăinţă.

    28 octombrie 2006
    Spitalul Militar Bucureşti Preot Gheorghe Calciu

    (Viaţa Părintelui Gheorghe Calciu, Ed. Chistiana, Bucureşti 2007)

    Oare să fie adevărat că părintele Gheorghe Calciu nu ar fi sfânt? Să fi murit cu păcate grele?

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.