joi, 16 februarie 2017

VIDEO: Fragmente din conferinta pr Constantin Necula la Catedrala Episcopală din Oradea, 14 februarie 2017

   Marti, 14 februarie, la invitatia PS Sofronie Drincec, părintele Constantin Necula de la Sibiu a ținut la Catedrala Episcopală din Oradea o conferință cu tema "Familia, laboratorul educației pentru Înviere". Miercuri, 15 februarie, a conferentiat la Stei.

   Am primit din partea unor creștini îngrijorați din auditoriu niște filmări din cadrul acestei conferințe care ne fac și pe noi să ne întrebăm asupra "duhului ortodox" care străbate discursul părintelui Necula. 

Fără alte comentarii vă prezentăm mai jos două fragmente:





Deci tinerii să nu se mai certe din cauza confesiunii ci... să se hotărasca pe ce cale o iau, punct. Printr-o retorică iscusită de inspirație demonică și o mimică expresivă preotul ia în derâdere practica canonică a Bisericii Ortodoxe și apoi dă un răspuns conform căruia dacă băiatul vrea să rămână penticostal, fata ortodoxa trebuie să-l urmeze obligatoriu în erezia lui.

Aceștia sunt apostolii "creștinismului care abia începe", după cum ei înșiși spun. Din fragmentele primite la redacție transpare intenția de a ridiculiza preoții care își ocrotesc credincioșii în fața acestui tăvălug și chiar justifica măsurile ce se iau împotriva lor cu zâmbetul pe buze. Iar mai departe nu putem decât sa tragem concluzia că părintele și-a făcut semnul crucii în adunarea penticostală de la Beiuș numai pentru că... nu s-a dus să se însoare."Ș-atât"!

Parintele Constantin Necula considera ca Sfintii Parinti au facut canoanele Bisericii doar pentru perioada in care au trait ei. Aceasta parere personala a parintelui Necula apare in urma contestarii de catre multi ierarhi si teologi a documentelor controversate din Creta semnate si de catre ierarhii Sofronie Drincec si Laurentiu Strezea, care i-au mijlocit conferintele de la Oradea si Stei.
Despre importanta canoanelor vedeti aici: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2012/03/canoanele-bisericii-ortodoxe-si.html

In timpul conferintelor din Bihor, preotul Necula a incercat sa justifice prezenta sa la secta penticostala din Beius. Despre acest subiect vom reveni cu amanunte.
Vedeti si:
 http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2012/03/misiunea-ciresarii-si-diversiunea.html
 http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2012/03/cateva-reflectii-asupra-partii.html

Mai mult decat atat, intr-o atmosfera de "circ duhovnicesc", parintele Necula aproba erezia ecumenista si considera ca "Sinodul" din Creta nu aduce prejudicii invataturii Bisericii. Mai multe despre "invataturile" ecumeniste ale parintelui Necula, vom prezenta in viitor.

prof. Cristian Marc

Despre implicaţiile politice si lupta "anti coruptie" a preotului Necula, vedeti aici:
http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2017/02/preotul-constantin-necula-aparator-al.html

17 comentarii:

  1. Despre pseudo-sinodul din Creta a spus ceva ?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim
    Chiar nu iti dai seama ce ar putea spune despre Creta, chiar te intereseaza ce spune el depre Creta? Nu vezi ca nu stie "cate prune are in straitza", el e ortodox (botezat mai exact) din "vina" parintilor lui si a preotului din satul (orasul) parintilor lui, altfel cu siguranta avea o deschidere de peste 360 grade spre noi orizonturi "crestine". Ma intreb: Oare se face sau chiar ii.....?

    RăspundețiȘtergere
  3. UmbraSerii
    Poate n-ar trebui luat chiar atat de in tragic parintele Necula. Este posibil ca dupa aceasta perioada de "stand-up" in care componenta glumeata este un ingredient de baza si probabil, principalul element de atractivitate pentru tineri, va urma o maturizare a sfintiei sale. Trag nadejde ca va rodi in paradigma ortodoxa traditionala si nu va ramane contorsionat de pendularea periculoasa intre predanie si modernitatea alienata ...

    RăspundețiȘtergere
  4. A fost la Luton (Londra) anul trecut si cand a fost intrebat de "sinodul Cretan" i-a pierit zambetul si a devenit chiar necooperant si nu a vrut sa raspunda. Ceea ce a dat de inteles e ca pt el "sinodul" a fost bun.

    RăspundețiȘtergere
  5. ALERTA! /legea-parteneriatului-civil-aviz-favorabil

    http://www.mediafax.ro/social/legea-parteneriatului-civil-care-permite-o-alternativa-la-casatorie-aviz-favorabil-remus-cernea-initiator-noul-parlament-pare-a-avea-un-alt-suflu-16161505


    http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=16017
    Pl-x nr. 498/2016 - cdep.ro
    www.cdep.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu e primul raspuns de felul acesta, in fiecare conferinta in care e intrebat despre cupluri confesionale mixte da raspunsuri asemanatoare si ca ar prefera totusi ca celalalt sot sa fie ortodox. Si intr-un an se apropie de o suta de conferinte prin tara si strainatate.

    Mai degraba luati aminte la ce zice el prin alte conferinte despre showul de la Beius ca de cate ori aduce mentiunea despre acel eveniment nu scapa ocazia sa v-o plateasca voalat voua si celor de la ric care ati anuntat atunci oamenii sa evite sa intre in astfel de adunari.

    Versiunile lui despre urmarile predicii la ciresarii se bat cap in cap, ba zice ca l-au sunat unii ortodocsi care cochetau cu adnuarea si i-au zis ca au terminat-o cu penticostalii de cand a fost el acolo, ba ca l-au anuntat ca s-au botezat ortodox nu stiu cate persoane, ceea ce e putin plauzibil sa se intample dupa o singura cuvantare in care n-a zis mai nimic apologetic ci s-a tinut mai mult de cordialitati ecumenice si ecumeniste.

    Avand in vedere popularitatea lui cu care i-a umplut sala de ortodocsi caldicei lui Pustan, e mai probabil ca el sa fi fost un simplu vehicul de imagine si marketing folosit de Pustan pentru ca sa-i ademeneasca pe mai departe acolo pe ortodocsii caldicei si sa-i preia prin campanii de fidelizare.
    Apoi a mai fost si semnalul prost dat ca un parinte profesor de la Sibiu a fost acolo si ei sunt cumva frecventabili de catre popor, daca a fost ditamai profesorul acolo.

    E lesne de imaginat ce influenta nefasta poate avea in randul persoanelor care tot bat apa in piua despre mariaje cu alte confesiuni, ei in sinea lor abia asteapta indreptatire de la preoti ca Necula pentru vietuirea lor, de aia si intreaba pentru ca-l percep ca pe unul de-al lor deschis, modernist.
    Minim 10% din auditoriul lui are vederi de astea.

    Ori cand ai un astfel de public care abia asteapta sa forteze granitele ortodoxiei responsabilitatea pastorala trebuie sa fie alta, stiind ca ei cauta indreptatire pentru o viata la periferia ortodoxiei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am ascultat o predica a lui P. Necula si mi-a venit greu la stomac ... Era mai bun de comedian . si in plus, mai este si profesor la teologie ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Dupa el, sotia regelui frank Clovis I trebuia sa se faca pagana. (Athanaghildis -Chlothilidis - Clotilde) insa ea la- determinat pe el si o data cu el pe tot neamul francilor sa se crestineze.
    De atunci, ea a fost considerata si canonizata drept Sfanta, avand mormantul intr-o manastire in zona Parisului.
    Dupa Dl. Necula - foarte rau a facut, nu-i asa?
    ... pot sa il "sustin"!: episcopii franci au introdus filioque ceea ce a fost inceputul seriei de erezii care a dus la apostaziere, caci Papismul este idolatrie. Desi numita "schisma" pentru intelesul de despartire, este apostazire si s-a aratat clar ca este iesire, abandonarea Bisericii SOBORNICESTI.
    Cum ne ibvata ... "cand ajungi intr-un oras strain sa nu8 intrebi - unde este biserica? ... ci sa intreebi - unde este biserica cea SOBORNICEASCA! ... ca si ereticii au templu si-i zic biserica, dar nu e cea dreapta, SOBORNICEASCA." (gheorghi" ... depe saccsiv)

    RăspundețiȘtergere
  9. Am fost si eu in seara asta la conf de la Stei, intitulata "Pedagogia povestii". De fapt a fost un alt episod de stand-up comedy la invitatia episcopului Oradiei, ecumenist ca si pr. Necula. In ideea lui C-tin Necula toata crestinatatea e buna, ca doar nu sunt musulmani, nu?
    Nu a fost nimic duhovnicesc si pot spune ca nici publicul nu ar fi vrut ceva duhovnicesc. Au savurat chiar, de multe ori aplaudand, glumele acestui pr.Si intrebarile au fost in acelasi duh, superficial si de divertisment.
    Vreo 2 randuri de preoti din fata, pe ambele parti ale salii au fst cei mai entuziasmati auditori, cei mai distrati, ca sa zic asa. Mai ales cand a luat partea preotilor care poate mai cer i ei cate ceva la un botez/nunta, ca doar sunt cei mai pros platiti bugetari. Nu zic ca tre sa ii acuzam, dar nici sa ii scuzam. Oricum, preotii adevarati nu fac din preotie meserie, ci slujire a lui Dumnezeu. Acestia nu se gandesc ca au un copil de crescut si nu trebuie sa contrazica protopopul, episcopul cu nimic, doar pentru a avea niste avantaje financiare.
    Ca sa nu mai spun ca primarul orasului(Steiului) a fost periat de multe ori, ca si cum ar fi fost o f mare realizare ca el(C.N.) a fost invitat in Stei.
    N-ai avut cu ce ramane dupa aceasta conferinta, decat cu ideea de compromis, de amalgam, de invechire a canoanelor. Spectacol, altfel zis. Sau sa spun circ pe bani?!?(banii cu care a fost adus la Oradea si Stei)

    RăspundețiȘtergere
  10. draga Sergiu, si altii ca tine, propun sa nu mai treceti pe la conferintele lu' "Necula asta" ca nu cumva sa va "periclitati drumul spre mantuire"... mergeti la BISERICA si cand se citeste PILDA VAMESULUI SI A FARISEULUI (Luca 18, 1-8) fiti atenti si puneti la suflet, sau, pt ca e prea mult pana anul viitor (la Dum. vamesului si a fariseului) citeste Apostolul zilei de azi (ca ma indoiesc ca te uiti la TRINITAS, - ca e televiziune "eretica si ecumenista"- ca sa -l fi auzit la Sf. Liturghie "cretana si ecumesnista" transmisa)...PE CE DRUM SUNTEM NOI JUDECAND PE ALTII??? Unde e lumina din unii, care se pretind a fi LUMINA lumii? PS. ma mancat degetele sa scriu si eu ceva care cred ca va fi sters imediat...de aceea n-am scris mult....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca Sergiu, la fel ca multi altii, au mers la conferinta cu pr Necula crezand ca se va hrani duhovniceste. Cu atat mai mult ca a fost organizata de o institutie bisericeasca. Cand a ajuns acolo s-a trezit intr-un mediu teatral, circar. Nu cred ca e singurul in aceasta situatie, si eu am patit la fel.

      Ștergere
  11. Ar fi bine sa dati publicitati si referirile dumnealui despre Sinodul din Creta.Am auzit cu urechile mele si mi-am zis ca sfarsitul lumii e aproape. Tot ce mai aveam intreg in neamul asta era ortodoxia. Acum la fel ca si ţara e scindata in doua de cei care trebuie sa o apere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ni s-au promis inregistrarile integrale. Daca le vom primi, vom posta si ce a spus despre acest subiect. Va promitem.
      Cristian Marc.

      Ștergere
  12. Deocamdata parintele Necula este singurul purtator de cuvant al unei Mitropolii din lumea asta care a aparut de bunavoie la Cronica Carcotasilor o emisiune de batjocura crasa si de multe ori exagerata la adresa aproapelui.
    Chiar daca pastila de ras nu batjocorea pe nimeni si propunea teme de reflectie simplu fapt sa apari intr-o emisiune care nu se potriveste cu cadrul teologic e deja o greseala si un indiciu al cultului de sine pe care-l poate dezvolta oricine devine dependent sa se afiseze prin toate adunarile publice ori prin intermediul mijloacelor de comunicare in masa.

    Desi teoretic are cunostinte teologice vaste, el coboara de multe ori nivelul la hlizeli si ecumenisme sau o scalda nejustificat chiar si acolo unde canoanele sunt destul de clare.
    Ce sa faca lumea sa taca, pai se uita si la alte conferinte cu profesori universitari cum sunt ale parintelui Constantin Coman sau parintelui Mihoc sau alti grei ai ortodoxiei pr Papacioc, Cleopa, niciunul nu transforma o discutie serioasa despre invatatura Bisericii intr-o exagerare de rasete ca sa-si evidentieze vreun talent ascuns de pamfletar.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu stiu de ce pareti surprinsi, cand acest pseudo-preot Necula a luat-o de multi ani pe aratura eretico-ecumenista.

    RăspundețiȘtergere
  14. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1446773742020236&id=100000628732987
    "Povestea" unui preot – profesor ortodox
    Am fost la "conferinta" unui preot ortodox ce s-a tinut in apropierea Beiusului, unde am reusit cu ajutorul Maicutei Domnului si a Sfintilor sa scriu niste concluzii pe care vreau sa vi le impartasesc:
    --acest profesor glumet ortodox a inceput sa prezinte Evanghelia despre Fiului Risipitor, avand de comentat ca este gresita....ca trebuia sa se numeasca Evanghelia tatalui risipitor, continuand sa raspunda la intrebarile celor aflati in sala intr-un mod teatral tragico-comic.
    --a reusit sa faca un circ fara bani si cred ca (fara sa exagerez) au tabarat toate duhurile necurate peste el,
    --vreau sa cred ca a reusit sa pacaleasca doar o mica parte din cei aflati acolo, deoarece am vazut si oameni iesind din sala,
    --a incercat prin debitul verbal pe care il are sa faca haz de necaz, batandu-si joc de invataturile sfintilor parinti, glumind cu cele sfinte,
    --nu s-a discutat nimic despre zidirea sufletului si cred ca unii oameni au mers acasa mai rataciti de cum au venit in gandurile lor,
    --a fost aplaudat, cand reusea sa-i faca pe cei prezenti in sala, sa rada facand bancuri de prost gust,
    --nu vreau sa-l judec pe acest popa dar, nu se mai poate, tre sa spunem adevarul ....aceasta conferinta a fost un esec total ....
    --a prezentat o sceneta in care rolul principal l-au avut cei de pe scena, acestia fiind oamenii sistemului.
    --este o durere mare fiindca acest profesor preot le preda dragilor nostri copii-studenti care vor fi viitorii nostrii preoti.
    --nu cred ca e normal asa ceva, deoarece prin comportamentul si limbajul lui ne invata sa defaimam cele sfinte si sa ne abatem de la dogmele bisericii ortodoxe,
    --de luat aminte ca au sosit peste noi "lupii in piei de oaie" care vor sa ne jumuleasca...si sa duca sufletelein iad,
    -acest "actor de comedie" nu are cum sa fie un ziditor de de suflete curate,
    --asadar va trebui sa ne rugam pentru el, sa-l punem la psaltire, fiindca duce multa lume la pieire, s-a vazut clar ca este un adept al ecumenismului,
    --la final a citit ultimul bilet din sala si trebuia sa vorbeasca despre Maica Domnului, minunile Sfintilor de la Aiud si Sf Ilie Lacatusu dar... dar a lasat raspunsul pentru data viitoare,
    --a incheiat vorbind de cartile lui oferite spre vanzare - carti cu glume despre popi.
    --este un om cu putere multa in defavoarea sufletului.
    Astfel ca daca e lasat de voie prin multime ...este un "pericol public" pentru draga noastra ortodoxie (care a pastrat dogmele, organizarea bisericeasca fixate pe cele sapte sinoade).
    Nu avem nevoie de ecumenism in biserica ortodoxa (de asa zisa miscare a unitatii universale a Bisericilor crestine, pe calea unor acorduri de-a mai marilor lumii) daca il avem in suflet cu adevarat pe Hristos, Maicuta Domnului si pe Sfinti, si ii rugam sa ne ajute sa ne pocaim cu adevarat... caci vine vremea pentru fiecare dintre noi sa dam socoteala pentru toate oricat de sus sau de jos vom fi.
    Iertati si blagosloviti!
    "Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu."
    (Matei, 22,29)

    RăspundețiȘtergere
  15. Cu tot respectul cuvenit sau necuvenit, as sta cu tot dragul la un dialog decent cu toti preocupatii de aici despre teologia ortodoxa, Canoanele Sfintilor Parinti, Sfanta Scripura, Sfanta Traditie si celelalte. Numai buni de gura, buni de gura si nimic altceva. Romania asta e plina de asociatii, am facut si eu parte din una anume, care tot salveaza si salveaza pana nu mai ramane nimic de salvat. Doamne, unde am ajuns noi oamenii Doamne!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.