luni, 25 ianuarie 2016

Din "minunile" de la “schitul” din Padure (Prilog-Vii) al preotului Emanuel Oros. Marturia unui fost vietuitor.


Preotul Emanuel Oros, acuzat de complicitate la furtul sfintelor moaste din Grecia, nu recunoaste nimic din acuzele ce i se aduc. Pretinde ca toti care il vadesc sunt mincinosi, oameni imorali, si fara credibilitate care “au ceva personal cu mine”, in timp ce fetele de la “schitul” sau privat il apara pana in panzele albe. 


Presupunem ca sunt un criminal, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ascund ce am vazut cu ochii mei…” spune monahul Teodot Rogojina, un fost vietuitor al “schitului” necanonic de la Padure, continuand: “…A insistat sa merg acolo, iar cand am plecat de la Padure mi-a spus sa raman. Acum cand am spus adevarul despre ce se petrece acolo spune ca sunt un om fara credibilitate. Nu mai recunoaste nimic din ce a facut acolo.



ASTRADROM a contactat fosti vietuitori ai “schitului” privat de la Prilog-Vii carora le-a cerut detalii despre ce s-a petrecut la “schitul cu mistere”. Printre cei care au raspuns solicitarilor a fost si monahul Teodot care ne-a trimis urmatoarele:

 
       1. Parintele Vasile a intrat pentru sfat la Parintele Justin Parvu si i-a spus necazul: avea o deficienta lacrimara la ochi care il deranja. Parintele l-a ascultat dar nu i-a spus nimic in legatura cu aceasta (dupa cum il stim insa, sigur s-a rugat pentru el). Apoi Parintele Vasile l-a intrebat ce sa faca ca sa se mantuiasca ca si preot. Parintele l-a indemnat sa citeasca zilnic cele 7 laude. Raspunsul l-a lasat putin descumpanit pe Parintele Vasile. Revenind in Ardeal, a mers la Mesteacan la Preotul Emanuel si i-a spus si lui necazul. "Plangi, ma !!!", a raspuns Preotul Emanuel hotarat si, indata Parintelui Vasile au inceput sa-i curga lacrimile. Aceasta a fost prima "minune" traita de Parintele Vasile in preajma Preotului Emanuel. Iata, deci, in zilele noastre un "mare tamaduitor", care numai prin cuvant "vindeca" bolile… De atunci Parintele Vasile a inceput prietenia cu "noul tamaduitor". 

        2. Tatalui Preotului Emanuel i-a spus o ghicitoare: "Ai doi copii cu parul de aur iar la unul dintre ei i se va inchina multa lume". Care este duhul care a facut aceasta proorocie?   Cine este obsedat sa i se inchine oamenii? Oare nu acela care i-a propus Mantuitorului sa i se inchine in muntele Carantaniei?  Si ce i-a raspuns Dumnezeul-Om?  "Mergi inapoia Mea satana".

        3. "Nu-ti dai seama langa cine stai", mi-a spus de cateva ori Parintele Vasile: "Parintele Emanuel are duhul Parintelui Arsenie Boca!!! ". Mai sa fie. In zilele noastre un asa mare tamaduitor!?

        4. Dupa celebrele “exorcisme” de la Mesteacan, Preotul Emanuel se simtea mereu extenuat.  Duhul Sfant, prin a Carui putere se izgonesc  demonii, nu oboseste pe nimeni. Sf. Ap. Petru izgonea cu umbra demonii, iar sfintii fugeau cat puteau de laudele oamenilor. Parintele Justin Parvu trimitea pe oamenii cu probleme la alti preoti mai tineri din obste sa le citeasca rugaciuni. Parintele Cleopa trimitea cazurile cele mai grele la Parintele Justin. Dar daca ai "mare har", mai ales daca ai "duhul Parintelui Arsenie Boca", trebuie neaparat sa-l pui in lucrare, mai ales cand vine multa lume si ceva... euro. Vorba ceea: "o mana o spala pe alta". Este in acelasi timp, foarte adevarat, ca cei trei preoti sunt foarte milostivi.

        5. O fata de la Padure l-a pictat pe P. Justin incadrat de preotul Emanuel si de Gherontie (George Aldea). Cineva  a  zis: "Parintele Emanuel seamana cu Parintele Ilarion Argatu". Auzind acestea, "noul exorcist" a afirmat: "Intr-adevar, eu am mai ramas". – om "smerit", intr-adevar.

        6. Cineva l-a smintit pe parintele Emanuel iar acesta a renuntat sa mai de-a admitere la Teologie. A avut insa un vis in care i-a aparut intr-o "Biserica" cineva luand infatisarea “Parintelui Ilarion Argatu” care i-a spus: "Daca vrei sa-ti fie bine in viata, da la Teologie". Oare acest vis a fost de la Dumnezeu? Sa analizam putin cat de bine i-a fost in viata Parintelui Ilarion Argatu: condamnat la moarte de comunisti, ascuns pentru 7 ani in podul casei, sotia moarta intr-un accident de masina, iradiat in timpul slujbei la Cernica de catre un securist... Atunci, oare cine o fi fost "Parintele Ilarion Argatu" din vis? Lasam la judecata dumneavoastra. Cineva, poate va spune: "Nici preotului Emanuel nu ia mers bine in viata . Uite cat e de prigonit!!!". Pentru ce? Pentru Hristos? Cine l-a indemnat sa faca sminteala mondiala cu mana Sf.Haralambie? Cine l-a indemnat si-l indeamna sa tina la Padure 7 fete si sa nu stea cu preoteasa si copiii...? Hristos Dumnezeu si Om? Parintele Justin Parvu, pe care il revendica a-i fi dat binecuvantare? In nici un caz. Alt inselat, mai mare ca el, le este sfetnic celor de la Padure: mascariciul imoral Gherontie, despre care voi scrie mai jos.
George Aldea -Gherontie

        7. Asa-zisul "nebun pentru Hristos" Gherontie (George Aldea, identificat in lista bolnavilor psihici de la Spitalul de boli Psihice Vulcan de langa Brasov) este "preacuviosul" celor de la Padure. Toti asculta acolo de el. Mai multe fete au vrut, de multe ori, sa plece de acolo, dar le-a oprit "preacuviosul": "Daca il parasiti pe «preacucernicul» Emanuel, veti merge in iad. Daca stati cu el, mergeti in rai" – si unele au ramas. Te  poti pune cu "sfantul"?  Una din ele a ajuns sa-si renege mama, daca n-o lasa acolo si daca da marturie despre cele ce a vazut acolo. La Padure este regim de manastire, se citesc si se pun in practica multe carti cu stareti rusi, cu nebuni pentru Hristos, dar fara a fi nimeni calugar acolo!!! Cu rusine si cu regret spun ca am ratacit si eu 7 luni pe acolo si am participat si eu la aceasta inselare, pana m-am dumirit.

        8. Pe "Preacuviosul" Gherontie (foto) l-am crezut eu insumi, in inselarea mea, nebun pentru Hristos autentic, pana in Postul Mare din 2015, cand am vazut impreuna cu inca o persoana, ce facea dupa ce se imbata. Nu scriu ca sa nu smintesc lumea. Cand si-a dat seama ca l-am vazut, a vrut sa ma stranga de gat, dar l-am imobilizat. Parintelui Emanuel i-a "proorocit" ca va muri ca si Sf. Brancoveni iar altadata ca va fi rapit dintr-un supermarket impreuna cu Maria Molnar si cu el, iar apoi vor fi dusi in SUA, intr-un lagar. Care din cele doua “prorocii” va fi adevarata? Niciuna. Altuia i-a "proorocit" ca daca pleaca de acolo se va alege praful de el si respectivul n-are nimic pana azi. 
                       
        9. De multe ori spuneam ca parintele Justin ma invata sa procedez intr-un anumit fel. "Acum EU SUNT" – era cuvantul preotului Emanuel spus cu mare autoritate, mai mare decat a marelui duhovnic. M-am rugat Maicii Domnului ca, daca imi pierd sufletul in preajma acestor oameni, sa ma scoata de acolo. La 4 zile eram inapoi in Moldova.

        10. Sf. Haralambie a trecut in vesnicie in 10 februarie. La aceasta data, in anul 1919, este nascut si parintele Justin Parvu. Sminteala mondiala cu furtul mainii Sf. Haralambie a avut loc in 7 oct., de ziua Cuv. Iosif de la Radeni – Neamt.

        11. Preotul Emanuel este hirotonit pe 30 ianuarie 2005 (daca nu ma insel), de ziua Sf. Trei Ierarhi. De Sf. Trei Ierarhi venea lumea de pe lume la Mesteacan . "Preacucernicul" zice ca Sf. Trei Ierarhi i s-au aratat si i-au dat o metanie. Mai sa fie!!!  Adevar sau inselare ?  Daca acesti  "Sf. Trei Ierarhi" sunt prieteni cu "Parintele Ilarion Argatu" (din vis) care l-a indemnat sa dea la Teologie ca sa-i fie bine in viata, pentru mine este clar cine sunt. 

        12. Zilele trecute, preotul Emanuel imi scria sms-uri. Intre altele, nu mai recunostea nimic din cele petrecute acolo in cele 7 luni si adauga: "Nu poti sa-mi faci nimic. Cine va crede un calugar inselat si dat afara din m-re?", "Eu raman preot in veac dupa randuiala lui Melchisedec". Vreau sa-i  atrag atentia  “preacucernicului”  ca,  "tu esti preot in veac dupa randuiala lui Melchisedec" este numit doar Marele Arhiereu Iisus Hristos. Aceasta numire i-o face Sf. Ap. Pavel Mantuitorului in Epistola catre Evrei. Se pare ca adanca-i smerenie ii da "preacucernicului" pe afara. Sa se ia in continuare dupa Gherontie, poate ajunge "ierarh". Asadar, cine ar putea fi "Sf. Trei Ierarhi" care i-au daruit o metanie? Dupa smerenia "preacucernicului",  par din aceeasi legiune cu "Parintele Ilarion Argatu" din vis.    

         13. L-am intrebat pe Parintele Justin o data: "Parinte, mai este posibil astazi in viata monahala sa urmezi treptele duhovnicesti ascultare, smerenie, dragostea dumnezeiasca, cunoasterea tainelor?" Mi-a raspuns "Este posibil, dar trebuie statornicie. Adica sa stai intr-un loc si sa faci cele ale calugariei" Aici, "purtatorul duhului parintelui Arsenie Boca" s-a aflat in treaba, si nefiind calugar, a afirmat: "statornicie in post si rugaciune". Aici cred eu, este cheia inselarii de la Padure. Acestia, indemnati de "noul exorcist", tin post si se roaga pentru a dobandi harisme, ceea ce este cale deschisa spre inselare.

          14. Parintele Justin nu i-a mai primit ultima oara, inainte de a trece in vesnicie, pe cei de la Padure, cand au venit la Petru-Voda, cu toate insistentele noastre. Nu a dorit sa-si ia ramas bun de la ei. Oare este intamplator? Sfintii nu urasc pe nimeni, dar niciodata nu vor binecuvanta inselarile. Cat suntem in trup, ne putem mereu insela. Parintele Justin le-a propus atat preotului Emanuel (cu toata familia), cat si Mariei si Claudiei sa vina la Petru-Voda si sa se calugareasca. El le-ar fi asigurat toate cele necesare. N-au vrut, n-au putut... El si-a exprimat supararea in legatura cu legatura dintre "preacucernic" si fete. Ca in multe alte cazuri, le-a intins si lor, o mana de ajutor. 

           15. In ziua de 1 ian. 2015, "preacucernicul" mi-a "proorocit" ca voi mai sta mult timp la el (ani buni).  Dupa 44 de zile eram inapoi in Moldova. 

         Am scris acestea doar pentru a atenua inselaciunea de la Padure (ca de stins complet, numai Dumnezeu ar putea, dar si daca acolo ar fi dorinta de indreptare). Cat timp Gherontie (care are o viata dubla) o face pe nebunul pentru Hristos, acolo lucrurile vor merge din rau in mai rau. De altfel, el fiind desconspirat de unii, a si amenintat ca "in curand vor muri  zugrumati" toti potrivnicii inselarii de acolo, pentru ca el este cel care a dat "binecuvantare" pentru terenuri si pentru constructiile de acolo. Si de aici se vede furia lui oarba si duhurile cu care lucreaza. Mi-e mila de cei de acolo si de parintii lor. Eu unul, cat traiesc, pe acolo nu mai calc daca nu vad semne de indreptare. Puteam sa tac, dar vazand parinti ai celor de acolo in disperare, am scris. Doua semne ca acolo Dumnezeu face lumina sunt: sminteala cu mana Sf. Haralambie si plecarea a cel putin 5 din vietuitorii care au stat un timp  acolo. Cred ca, Dumnezeu s-ar bucura de intoarcerea lor mai mult decat de viata altora care n-au trecut prin aceste incercari. Poate toate acestea nu trebuiau date publicarii, ca sa nu sporeasca scandalurile in Biserica. Insa ne amintim ca Sf. Ap. Pavel l-a mustrat public (si a ramas si scris peste veacuri) pe Sf. Ap. Petru atunci cand a vrut sa le impuna crestinilor jugul taierii-imprejur. Inca, Sfintii Apostoli au scris clar peste veacuri in Evanghelii despre fuga lor de langa Mantuitorul din noaptea Joii celei Mari, despre lepadarea lui Petru dar si despre pocainta lui, despre tradarea lui Iuda, despre necredinta Apostolilor in Invierea Domnului pana ce li S-a aratat... ca sa se stie ca Unul singur este fara de pacat – Iisus Hristos, Dumnezeul-Om.      


Nota redactiei: Am prezentat aceasta marturie fiindca vine din partea unui martor care a trait acolo, desi multe lucruri  sunt deja cunoscute. Valoarea ei consta in faptul ca vine din partea unei persoane care cunoaste lucrurile din interior. Reamintim ca Biserica Ortodoxa nu a dat binecuvantarea pentru intemeierea acelui asezamant clandestin ridicat la Prilog-Vii.  


Filostilism si jocuri de culise la “schitul” privat din Prilog-Vii:

“Schitul” privat de la Prilog-Vii – sfintenie sau inselare?

Ce spun canoanele Bisericii Ortodoxe despre “schitul” privat de la Prilog Vii:

Scrisoarea de aparare a preotului Emanuel, scrisa de fratele sau Adrian Oros, este catalogata de catre teologul Daniel Vladean, drept instigare impotriva ierarhiei bisericesti:

136 de comentarii:

  1. Fetele de la schit il apara pentru ca are cu ce le santaja si pentru ca inca are control total asupra mintilor lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fetele de acolo sunt atasate si in alt fel de acest preot Emanuel, nu doar duhovniceste. Altfel nu-mi explic atitudinea lor fata de acest om, in timp ce acesta isi neglijeaza sotia pe care Dumnezeu i-a dat-o prin cununie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara,
    Intreb si eu un singur lucru. Un preot are voie sa manipuleze,nu vreau sa dau detalii despre felul cum m-a manipulat. Nu e nevoie cred de atatea argumente pt a spune cine e dl Oros.Cine poate sa mi spuna si mie daca poate un preot sa manevreze psihologic si in acelasi timp sa aiba daruri speciale Dati mi un exemplu de sfant care a manipulat in interes personal.Pana m-a manevrat psihologic si eu am crezut ca e om de incredere, am gandit ca are daruri speciale, cand a indraznit sa ma manevreze am inteles cine e dl Oros.Eu nu inteleg cum au stat calugarii la schit, pentru ce, inclusiv monahul Teodot, pt ce a acceptat sa vietuiasca acolo.?Au acceptat sa stea din disperare? Referitor la cine va crede un calugar dat afara din manastire, eu as rapunde ca Dumnezeu ne smereste prin cine vrea El, daca e voia Domnului il smereste pe dl Oros prin monahul Teodot, prin oricine, oricat de pacatos ar fi.Pe Sf Antonie cel Mare l-a trimis Domnul la un curelar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca are duhul parintelui Arsenie, intreb si eu parintele Arsenie a apelat la manipulare ? Sa ma ierte parintele Arsenie, dar sa incercam sa stabilim pe cine comparam cu parintele Arsenie Boca!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Spun unii sfintii ca nu e bine sa dam publicitatii cand e vorba de biserica, insa cazul preotului Emanuel l-a facut public Pr Emanuel, a iesit din randuiala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca e prost si face pe grozavu. Mandria si prostia se plateste. Vrea sa fie vedeta dar face pe cuviosu. No, las' ca smeriti dinastia care nu-si recunosc faptele am vazut destui, dar nu in Rai, ci altundeva...

      Ștergere
  6. De cand au inceput problemele cu furtul , eu n-am citit sa se fi smerit in afirmatii pr Oros, doar se apara si se indreptateste. Macar sa inceapa cu ceva , sa spuna ca pt pacatele noastre le ingaduie Dumnezeu toate, sa renunte la indreptatire, nu stim noi judecatile lui Dumnezeu. Si inca ceva, Sf Macarie cel Mare ponegrit fiind a tacut, nu s-a aparat si mai tarziu l a descoperit Dumnezeu pe cel vinovat. Daca asa sfant il vad unii pe pr Oros pentru ce nu vad si eu ca urmeaza pilda sfantului Macarie? Cine ii este model? Doar se apara si invinuieste pe altii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre calugaria "secreta" a lui Serafim puteti avea detalii de la monahul Teodot si de la rasoforii Timotei si Arsenie care au fost acolo. A mai fost prezenta si o maica Emanuela.
      Principalul om de baza a preotului Emanuel este preotul Serafim Badila de la manastirea Casiel. Acesta face calugariile clandestine de la acel schit necanonic. Initial acest Serafim Badila trebuia sa fie nas de calugarie al hotului din Grecia, dar pentru ca a fost vazut venind acolo de catere o inalta fata bisericeasca a amanat si i-a anuntat telefonic sa faca calugaria fara el manifestand dorinta ca numele noului calugarit sa ramana acelasi de la rasoforie. Astfel numele i-a ramas tot Serafim. Emanuel l-a rugat peTeodot sa fie nas pt ca pr Serafim Badila fusese luat deja in vizor si nu putea merge in acea zi. "Calugaria" misterioasa a avut loc in paraclisul de la baieti, chiar in ziua hramului. Maria si Claudia faceau prajituri si mancaruri de sarbatoare in cinstea "calugariei" si a "hramului".
      Trebuie stiut ca Serafim a fost rasofor la m. Rohia si "cuviosul" Gherontie l-a convins sa mearga la secta lui Emanuel. Uite unde a ajuns Serafim daca si-a tradat superiorii si s-a lasat influientat de acesti razvratiti si "cuviosi". Cand era la Rohia era baiat cuminte, iar acum Emanuel l-a transformat intr-un hot de moaste.
      Chiar pacat ca acest baiat si-a distrus sufletul intrand in secta lui Maria si a lui Emanuel, condusa de acel "cuvios" Gherontie.

      Ștergere
    2. Unde îi gasim pe acesti monahi să îi intrebam despre calugaria lui Serafim?

      Ștergere
  7. Sfanta Teodora din Alexandria a intrat in manastire de calugari , imbracata in haine de barbat , a fost acuzata ca a lasat insarcinata o femeie, o credeau barbat pe sfanta Teodora. Sfanta a tacut , a rabdat si Dumnezeu a descoperit adevarul cand a vrut, nu s-a aparat , putea dovedi nevinovatia sa. Pt ce dl Oros nu urmeaza acest exemplu? Pt ce se apara atata?Sfanta Teodora l-a iubit pe Dumnezeu, a rabdat necinste pt a nu face sminteala. Deci ce daruri de sfant are preotul Emanuel. Sa l ocroteasca Dumnezeu, sa se roage si pt mine pt cate am spus si sa ramanem in dreapta socoteala.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru ce monahul Teodot a vietuit acolo? Nu era duhovnic intr o manastire cu randuiala preotul Oros. Mie mi a facut rau mult pr Oros, dar vreau sa vad obiectiv lucrurile in legatura cu mine, cu monahul Teodot si altii ce declara pro sau contra.

    RăspundețiȘtergere
  9. icercand sa vad obiectiv, nu e duhovniceste nici ca am spus eu despre manipularea mea,cel ce ne face rau trebuie vorbit de bine, mai mult crestinilor ne este interzis sa vorbim de rau, putem vorbi de cineva de bine.E nevoie de mult discernamant si nu stiu cine ar putea rezolva toate problemele ce au legatura cu pr Oros asa incat sa i fie drag lui DUMNEZEU de noi toti , de toti care am scris sau citit, inclus de pr Oros, sa ne intoarcem ca fiul risipitor.Succes celor de la Astradrom pt a gasi acea persoana cu mult discernamant si luminare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bucura-te Emanuele, lider al razvratitilor,
    Bucura-te cel ce cu ucenicii moaste ai furat,
    Bucura-te cel ce cu bogatasii pelerinaj ai organizat,
    Bucura-te cel ce mintea la toti ai sucit-o
    Bucura-te mare exorciste ce mintile le-ai intunecat
    Bucura-te cel ce creierele le-ai spalat
    Bucura-te cel ce sotia ti-ai neglijat
    Bucura-te cel ce cu „maicile” la fortareata dupa ziduri ai stat
    Bucura-te cel ce cultul personalitatii ti-ai creat
    Bucura-te cel ce ucenicii la inaintare ti-ai bagat
    Bucura-te cel ce impotriva ierarhilor ai instigat
    Bucura-te cel ce pe multi i-ai fanatizat
    Bucura-te cel ce dupa tine doi preoti ai incuiat
    Bucura-te smerite care popularitate ai cautat
    Bucura-te viteazule care pe toti i-ai denigrat
    Bucura-te eroule care imaginea Bisericii ai patat
    Bucura-te Emanuele care pe multi ne-ai dezamagit
    Bucura-te Emanuele care nadejdea in bani ti-ai pus
    Bucura-te cel plin de ravna care cu masini de lux ai umblat
    Bucura-te cel ce intre credinciosi ai dezbinat
    Bucura-te mare Emanuele care slava lumii ai cautat
    Bucura-te cel ce pe toti ne-ai sucit de cap
    Bucura-te cel ce cu cipul pe mana ai furat
    Bucura-te cel ce prin cip ai fost depistat si de aceea impotriva lui ai luptat
    Bucura-te antiecumenistule barbat
    Bucura-te cel ce cu asta te-ai afirmat
    Bucura-te cel ce cu stilistii ai umblat
    Bucura-te ca cu ei afaceri ai realizat
    Bucura-te ce-l ce in predici teatru ai jucat
    Bucura-te cel ce adevarata fata ai ascuns
    Bucura-te cel ce fara de pata esti
    Bucura-te cel ce de ucenici te-ai folosit
    Bucura-te cel ce mare mosie ti-ai dobandit
    Bucura-te ca la fortareata te-ai imbogatit
    Bucura-te preacucernice Emanuele care imaginea Bisericii ai patat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O PACATOASA ORTODOXA1 februarie 2016 la 19:15

      super tare :v nu prea e de ras , dumnezeu sa-i dea sanatate celui ce la scris ... acum serios e foarte rusinos ce se intampla emanuele a uitat si de cele zece porunci ::: 1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
      2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
      3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
      4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
      5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
      6. Sa nu ucizi.
      7. Sa nu fii desfranat.
      8. Sa nu furi.
      9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
      10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau. Porunca 5 Bine ar fi ca vietuitoarele sa-i ceara lui emanuele sa o explice ........ dar sa nu fim prea duri cu el a incalcat doar 4 porunci .. 7, 8 ,9 ,10 .. in final tare asa vrea sa aflam cele 200 oseninte ale cui sint ?!!! trebuie sa distribuim in toate directiile poate se grabesc putin lucrurile ... dumnezeu sa ne ierte pe toti iar pe cei implicati sa-i lumineze bunul dumnezeu

      Ștergere
  11. "LUPI IN PIEI DE OAIE"27 ianuarie 2016 la 01:23

    ATENTIE! Din pacate, in zilele noastre traiesc “lupi in piei de oaie “ ex: Emanuel, Gherontie si Maria care sunt un pericol public pentru persoanele din jurul lor. In ultimii ani si cu mare, mare viclenie a reusit sa atraga tineri care poate chiar si-au dorit o viata monahala, dar din pacate nu au gasit pe cine trebuia sa–i indrume. Prin falsa lui “smerenie” si-a facut adepti ai predicilor sale si a slujbelor de exorcizare pe care le facea ca un teatru... desi nu era voie sa procedeze asa cu demonizatii ci intr-un cadru restrins, doar cu fam lor.

    RăspundețiȘtergere
  12. In comentariile de mai sus cineva se plange ca a fost manipulat, dar evita sa isi dea identitatea. Monahul Teodot isi da identitatea, are aceasta demnitate, si nu se vaicareste ca a fost manipulat, in schimb are taria de caracter sa indrepte lucrurile si sa puna cartile pe fata. Ca are sau nu manastire nu prezinta nici o importanta in ce priveste autenticitatea marturiei. In ce priveste pe pr Oros constat si eu ca nu a stiut niciodata sa-si ceara iertare, sa se smereasca, sa dea dovada de adevarata duhovnicie, ma refer la fapte, nu la vorbe, ceea ce se rasfrange si asupra vietuitorilor de acolo. In schimb lucreaza intens,la imaginea sa de pr cu mare dar si har. La asta este ajutat si de vietuitorii de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu ma vaicaresc ca m a manipulat pentru ca m-a intarit Dumnezeu.Nu are rost sa dau identitatea, am obosit cat m-am rugat de el sa indrepte, il stiu ce viclean e, nu doresc sa reiau discutii cu el.Am fagaduit ceva lui dumnezeu, dl Oros a pus piedici, am rabdat cativa ani stiind ca va lucra Dumnezeu sa l descopere si a lucrat.Nu suferinta mea o pun pe prim plan , ci scriu pt a se slavi Dumnezeu care a descoperit ce face dl Oros,a descoperit prin sfinti, in Grecia, in tara era degeaba!

    RăspundețiȘtergere
  14. Dupa manipulare, eu refuz sa mai merg la spovedit .La ortodoxie nu renunt.Cand biserica ortodoxa va fi interesata de credinciosii ei sa tamaduiasca , sa indrepte ce a facut slujitorul ei, pr Oros, poate voi mai merge la spovedanie, se va garanta astfel ca exista un minim de protectie in urma spovedaniei, ca secretul spovedaniei nu e folosit pt a face rau.

    RăspundețiȘtergere
  15. Parintele Serafim de la Casiel mi-a spus mie si unor credinciosi sa se roage pentru pr Emanuel ca e prigonit de ierarhii din BOR. Si mitropolitul Andreicut de la Cluj tine cu sistemul si il prigoneste pe bietul parinte. Se pare ca toti ierarhii astia sunt o gasca de prigonitori ai preotilor cu buna randuiala. In ce a ajuns Biserica... Nu va luati dupa ce spune presa si diferite site-uri ca parintele Emanuel e un sfant dar se smereste si nu spune la nimeni. Ucenicele lui de la Padure mi-a spus ca se roaga mult si posteste, asa ca nu are cum fi un om rau. Daca nu ar fi episcopii astia rautaciosi, parintele Emanuel ar putea face mult bine oamenilor. Va recomand sa nu va luati dupa minciuni si sa ascultati sfatul parintelui Serafim de la Casiel care e un sfant in viata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E alegerea dvs sa l aparati, eu m am spovedit la el , apoi m a folosit cu viclenie.Pt ce? Poate n-ar trebui sa spun, dar cand vad cum vorbiti de ierarhi, nu pot sa ma abtin sa nu spun.

      Ștergere
    2. Si va inteleg pe dvs, inainte de a ma manevra asa gandeam ca dvs, bietul parinte. si despre pr Spiridon la fel, dar amandoi se plang de superiori in timp ce au facut neascultare!!!

      Ștergere
    3. De rugat si eu ma rog pt pr Emanuel ,am dat pomelnice si la biserici pt dl Orossa l ajute Dumnezeu, desi mi a facut rau.Pt Ca Dumnezeu zice sa ne rugam pt cei ce ne vatama si sa i buinecuvantam.Asa ca ii doresc sa i dea Dumnezeu cele de folos pt mantuire, lui si la tot neamul lui.

      Ștergere
    4. Pt d-na sau dra Cornelia Nu cunosc ierarhi din BOR, insa ierarhul de la Baia Mare, nu prigoneste pe nimeni!!!Cel ce se atinge de calugari pe nederept, <., cam asa ii vede Domnul ,deci aveti grija sa nu l descopere Dumnezeu mai mult pe dl Oros, daca va mai luati de ierarhi si ii denigrati pe nedrept!Ierarhii n-au iesit din randuiala cu schit privat!

      Ștergere
  16. un sfant in viata este pr de la Casiel oare ca a trimis o fata inapoi la padure acolo unde stia ca nu este un schit canonic?? oare sa fie asa? ti-as sugera sa citesti daca te intereseaza subiectul si sa te informezi inainte sa comentezi: emanuel cel "smerit" distruge sufletele acelor tineri de la schitu lui privat si isi bate joc de mireni fiindca nu este ceea ce pare draga. O minciuna mai gogonata nici nu putea spune pr serafim ca e prigonit Emanuel, ei sunt prieteni si se acopera,vorbesc in cunostinta de cauza ca el se tot victimizeaza sarmanul dar sa avem rabdare caci fiecare vom primi ce meritam, ne vede Dumnezeu de sus si nu stiu cat ne mai suporta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu voi asculta de toti cei care il sustin pe dl Oros cand ma vor convige ca a facut bine folosindu se de mine dupa spovedanie.Daca ati fi trait durerea mea , acum ati slavi pe Dumnezeu pt ca l-a descoperit si v ati ruga pt mantuirea sa.

    RăspundețiȘtergere
  18. Toti care il sustineti pe dl Oros ce ati fi facut in locul meu daca v ar fi manevrat psihologic si ati fi avut de suferit pe mai multe planuri dupa aceaa ? Ce ati fi facut, crestinilor!?

    RăspundețiȘtergere
  19. Unul din fostii vietuitori care a ajutat la zidirea acelui asezamant a plecat de acolo dupa ce a dat bani pentru ridicarea acelui asezamant.Maria spune acum ca ea este proprietara.

    RăspundețiȘtergere
  20. Va e greu sa credet ca un preot atat de evlavios a putut manevra dupa spovedanie!?Va inteleg.Daca nu il consideram si eu cu demnitate si caracter si evlavios cu darul inainevederii , nu reusea sa mi faca rau, dar a lipsit precautiunea inaintea unui caracter cum vi l-am prezentat mai sus.Voia Domnului sa fie cu noi toti.

    RăspundețiȘtergere
  21. Pentru ca episcopia nu a luat masuri pt cat am suferit , scriu pe astradrom. Poate se vor gandi si la mine. Multumesc redactiei Astradrom.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce ai suferit? Părintele nu a FĂCUT NICIUN RĂU! Veți fi judecați pentru tot ce faceți, toate comantariile vor fi localizate și vom afla cine ce vorbește despre părinte, haideți duminică la MESTEACĂN să vedem dacă aveți curajul să vă deschideți gura, NAIVILOR

      Ștergere
    2. Dupa plangerea ce o voi depune veti afla raspunsul episwcopiei.Il veti cunoaste pe pr Oros cum stie indinde curse ca slujitor al lui Dumnezeu.Eu imi asum ce spun, ma tem de Dumnezeu. Te ajut sa afli ca toti duhovnicii cu care am vorbit au confirmat manipularea!

      Ștergere
    3. Spre binele dvs va doresc sa l cunoasteti cu adevarat, nu cum spun eu, ci asa cum este> Iertati ma, Am fost naiva crezandu l incapabil de rau.

      Ștergere
    4. Nu ma deranjeaza ca a manipulat, toti putem avea caderi , il pot intelege si cu asta,a avut acel moment, ma deranjeaza ca nu si a asumat, nu a indreptat!

      Ștergere
    5. Ierarhii cat au putut au incercat sa l indrepte,sa l ierte, nu mai loviti in ierarhi cum ca ar fi progonit!

      Ștergere
    6. Unul dintre ierarhii de la Baia Mare e cel mai bun om ,iarta cat se poate, n-ar prigoni pe nimeni, iubeste pe Dumnezeu si pe toti oamenii, pe celalalt nu l cunosc.Cum indrazniti sa l terfeliti ca ar prigoni? N a iesit din randuiala ca dl Oros, dar sigur, nu e vinovat dl Oros, ci ierarhii.

      Ștergere
    7. Stiti cine vorbeste despre dl Oros?Faptele pe care le a facut. Vorbele pe care le a spus!!Cu toate vom mege la judecata.

      Ștergere
    8. DRAGUL VOSTRU DUHOVNIC MI A INTINS O CURSA, NIMENI NU MERITA ASA CEVA DIN PARTEA UNUI DUHOVNIC CARE A PRIMIT HAR SI INCREDERE ,ASA CA VA ROG NU I MAI ACUZATI PE IERARHI CA IL PRIGONESC.IERATI MA CA V-AM SPUS O PARTE DIN CEEA CE A PUTUT FACE.VA INTELEG CA IL APARATI, SI EU AM AVUT ACEEASI PARERE CA DVS INAINTE DE A MA FOLOSI PR OROS.

      Ștergere
  22. Bucurati-va ca de ciuda nu ati crapat :)))

    RăspundețiȘtergere
  23. Bucurati-va si voi ca de ciuda nu ati crapat

    RăspundețiȘtergere
  24. Mai da prosti sunteti...
    Voi chiar credeti ca ii va face cineva ceva!
    Cele trei conditii sunt praf in ochi pentru prosti. Emanuel lasa fetitele la Casiel pentru o perioada. Dupa ce se linistesc lucrurile o ia de la capat dar mai cu perdea.
    Isi reface clica si va trage pe sfoara pe toti prostii care comentati aici.
    Serafim de la Casiel nu il lasa de paguba. Ati vazut ce racla mare cu moaste are in biserica de la Casiel? Sunt de la hortacul sau Emanuel. Amandoi se invart cu moaste si "sfintenii" aduse de cine stie unde si spun prostilor ca sunt moaste de sfinti. De ce nu au acte pe ele? De ce nu pot dovedi provenienta lor? De ce toate le fac tainic si pe sustache, neoficial? pentru ca sunt sinceri?
    Daca cei doi "sfinti" ar fi sinceri ar fi smeriti si ar avea supunere fata de mai marii lor ierarhici din Biserica.
    Serafim de la Casiel il mascheaza pe Emanuel pana trece valul si apoi va da ceaiul la toti incepand cu episcopul. E un fraier cine crede ca episcopul va avea putere asupra lui Emanuel. La banii si relatiile lui nu-i poate face nimeni nimic. Povesti cu manipulari si spovedanii sa le lasati pentru filmele cu comedie. Aici vorbim de un om care stie sa isi atinga scopul in orice situatie. Un om abil si pervers caruia nu-i poate face nimeni nimic.

    RăspundețiȘtergere
  25. Ce sa zic dupa cate am citit? As vrea sa primesc un raspuns obiectiv de la redactia astradrom, daca nu e prea mult.Ce prevede legea daca cineva face afirmatii adevarate , dar nefavorabile parintelui Emanuel?

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna ziua,
    Revin cu o intrebare adresata redactiei astradrom, cu rugamintea de a ma sprijini. Ce prevede legea daca aduc la cunostiinta presei, a publicului lucruri nefavorabile preotului, dar adevarate, evident cu scop de a se rezolva aceste lucruri. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  27. Spunand lucruri adevarate nefavorabile preotului putem fi acuzati de infractiune de calomnie? Cine stie rog sa lamureasca daca e posibil.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  28. Asociatia are drept scop apararea unor valori, Se poate apela la asociatie pentru rezolvarea unor probleme scriind pe site sau putem fi acuzati de infractiuni de calomnie? Daca considerati ca putei raspunde si lamuri, multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu de Dumnezeu ma tem , legislatia in ceea ce priveste calomnia nu o inteleg. Sper ca inreband nu putem fi acuzati de savarsirea infractiunii de calomnie.Trebuie sa rabdam abuz de functie si altele din parta slujitorilor bisericii ortodoxe sau putem vorbi pe acest site fara a fi acuzati de calomnie ,daca nu se rezolva probleme aduse la cunostiinta celor ce pot rezolva.Intreb redactia si cititorii, in caz ca veti publica. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  30. La ce duhovnic sa ma mai spovedesc?La pr Serafim aveam evlavie, din ceea ce se scrie pe astradrom ce pot sa mai spun?Rog asociatia astradrom sa inteleaga cat rau pot face aceste comentarii, sa i se dea posibilitatea parintelui Serafim sa confirme sau infirme cele spuse aici. Eu am trecut prin multe greutati datorita unor duhovnici ce si cautau interesul pt propriile familii sau pt cunostinte nedreptatindu ma. Ramasese parintele Serafim si alt duhovnic pe care l stiam in invatatura parintelui Cleopa la care puteam sa ma spovedesc. Va rog triati sau verificati comentariile cautand confirmarea de la cei asupra carora se arunca indoiala ,daca tot le publicati, Si iertati.

    RăspundețiȘtergere
  31. Raspunsul unui duhovnic dintr-o manastire e ca se afla acolo pentru a apara autoritatea.Cine e autoritatea? Si daca autoritatea face abuz de functie si duhovnicul o apara cel ce se spovedeste la dcel duhovnic de catre cine e sprijinit? De superiori? Ce facem daca si superiorii il sustin? Astradrom are scop sa apere valori spirituale , morale ale persoanelor de religie ortodoxa, are vreun raspuns pt aceasta situatie?

    RăspundețiȘtergere
  32. Raspundem unui comentator care intreaba despre calomnie.
    In ce priveste calomnia va spunem ca aceasta este o infractiune care pedepseste afirmatii care prezinta un neadevar care denigreaza imaginea cuiva. Daca faptele sunt adevarate nu sunt calomnii chiar daca demasca fapte ale unor persoane, indiferent care ar fi acelea.
    De obicei lucrurile afirmate trebuie sa fie bazate pe dovezi, marturii, inregistrari (audio sau video), fotografii, martori etc. Chiar daca nu sunt publicate ci doar sunt amintite sau reproduse cu alte cuvinte, informatiile trebuie sa aiba un suport ce poate fi dovedit. Reproducerile cu text nemodificat, citatele, se pun intre ghilimele...

    RăspundețiȘtergere
  33. Stirile in General toate nu sunt bune de nimic, cand le citesc imi vine rau cate minciuni si manipulari sunt aici!!!! Cine il cunoaste si a fost in Mesteacan stie si stim cu totii ca e un Parinte foarte bun cum putini sunt in ziua de azi si a ajutat fff multa lume!, nu mai sunt multi ca si el! Nu aveti decat sa vb de rau despre el cu atata veti ramane!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate pentru tine si pentru cei din secta de la Prilog Vii sunt asa cum spui. Dar pe multi i-a ajutat sa inteleaga ca faptele acestui preot indisciplinat nu coincid cu ale Bisericii Ortodoxe.

      Ștergere
    2. Pt cine afirma ca e un parinte foarte bun.
      Ce ati fi facut dvs daca va folosea dupa ce v -ati fi spovedit la dl Oros?Iertati ma ca eu nu mai merg la el la spovedit si pana se rezolva situatia mea la nimeni.

      Ștergere
  34. Buna ziua,

    Multumesc pentru raspuns in ceea ce priveste calomnia.M-ati ajutat sa pot lua o decizie pentru a mi rezolva lucrurile. Va doresc mult succes !

    RăspundețiȘtergere
  35. Fratilor acesti parinti sunt barfiti pe nedrept exact ca in cazul Parintelui Arsenie Boca si Parintelui Ilarion Argatu.Parintele Gherontie e un sfant in viata si e barfit ca toti nebunii pentru Hristos.Iar parintele Serafim Badila a fost ultimul duhovnic al Parintelui Justin Parvu si e cel mai bun staret din Romania,un parinte plin de smerenie si dragoste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu spun ca pr Oros nu a ajutat oameni, spun doar ca s-a folosit de mine cu viclenie, lucru recunoscut si afirmat si de catre duhovnici.

      Ștergere
  36. Nu cumva esti din secta lui popa emanuel Oros?
    Parintele Iustin Parvu s-a spovedit la mai multi preoti, din manastiri si uneori din parohii. Felul in care pr Serafim isi face reclama folosindu-se de aceasta arata ca are nevoie de reclama, poate chiar o cauta... Nu?

    RăspundețiȘtergere
  37. Se poate face ceva pt ortodoxie si monahism?Stareta unei manastiri isi ingrijeste tatal in manastire, mama staretei a locuit foarte mult acolo.Probabil i-a devenit casa manastirea Maicii Domnului fara a fi monahie, dar e mama staretei, in final mama staretei a fost inmormantata acolo.Manastirea ortodoxa a devenit locuina pt familia staretei? E depasita invatatura parintelui Cleopa care spune ca monahul ce s-a instrainat de rudenii pt Hristos e pacat sa si intretina rudeniile ? Ce zice Evanghelia care e mereu actuala. Pt ce maica stareta nu duce in manastire oameni neajutorati care au nevoie de dragoste si ingrijire? Doar tatal staretei poate fi ingrijit acolo si mama cat a trait, Dumnezeu sa o odihneasca.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  38. Respecta maica stareta, despre care am spus ca si a dus parintii in manastire,valorile morale , spirituale ale ortodoxiei, ale monahismului?

    RăspundețiȘtergere
  39. Intreb redactia astradrom si prin intermediul acesteia intreb reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe se promoveaza invatatura sfintilor parinti in ceea ce priveste monahismul cand maica stareta traieste in manastire cu parintii dupa trup de care se ingrijeste si cu alte surori de manastire rudenii ale sale, cand parintii maicii starete fac ispite in manastire?In caz de raspuns, multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  40. Intreb redactia Astradrom si reprentanti ai Bisericii Ortodoxe despre reguli de vietuire ale monahilor alaturi de parinti dupa trup (care nu sunt monahi)in aceeasi manastire ,e si cazul maicii starete despre care am scris, deoarece am intalnit la sfinti parinti ideea de curvie duhovniceasca si dubla inlantuire cu Dumnezeu , ceea ce nu eplacut lui Dumnezeu, in cazul in care monahul vietuieste cu rudeniile dupa trup.Cum se pot indrepta aceste lucruri?Multumesc daca veti lamuri. Mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  41. ''Dupacum spun si toti sfintii Parinti , instrainarea, indepartarea de locul de nastere , de cunoscuti si de rude, este prima premisa ca sa devina cineva monah.Nu exista monahism cand exista o astfel de legatura , pt ca toate capata un sens diferit , toate devin o umbra , un duh, dar nu o viata."Pt ce i se permite unei starete vietuirea cu rude in manastirea ortodoxa? Ce fel de monahism e? Am prezentat acest aspect din mai multe unghiuri. Cum ajuta astradrom promovarea monahismului dupa invatatura sfintilor parinti? Dar reprezentantii Bisericii Ortodoxe? Multumesc daca gasesc intelegere si raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  42. Cu surprindere am constatat obiectivitatea redactiei in cazul preotului Oros, in functie de raspunsul redactiei referitor la maica stareta ce a transformat manastirea orodoxa a Maicii Domnului in locuinta pentru parinti, pt rude, fara a si gasi acolo alinarea si ! cei straini sau lipsiti de sustinerea cuiva ingrijindu i acolo putem intelege pana unde se extinde obiectivitatea redactiei.

    RăspundețiȘtergere
  43. Mai este manastirea Maicii Domnului in patrimoniul Bisericii Ortodoxe si functioneaza dupa regulament aprobat de sinaxa monahala sau a devenit manastirea locuinta staretei care isi intretine tatal , alte rude in manastire si mama cat i-a trait, evident acolo si inmormantata.Dragostea fata de semeni unde i este maicii starete? Voi reveni cu amanunte daca doriti sa aparati valori spirituale .

    RăspundețiȘtergere
  44. Duhovnic in manastire de maici , care a plecat din lume, in 6 luni a ajuns sa depuna voturile de monah, apoi scurt timp ajunge preot si duhovnic la manastiri de maici, evident acesta i-a fost scopul cand a plecat la manastire.Parintele Cleopa spune ca e pacat sa mergi la manastire pt a ajunge ceva mare.E normal , a capatat experienta in 6 luni pt a deveni calauza pt monahii??? Eu am semnalat cateva aspecte.Nu am posibilitatea sa fac mai mult pt ortodoxie si pt Dumnezeu, aveti dvs daca nu vi se pun piedici.

    RăspundețiȘtergere
  45. Ce s-ar intampla daca toti calugarii si ar duce familia sa locuiasca in manastire pe motiv ca familia intampina greutati> Pt ce maicii starete ii este permis sa si intretina tatal in manastire, mama si a inmormantat o acolo , a fost probabil mai mult la manastire decat acasa. Ce vituire propune maica stareta? E calugareste cum vietuieste? Cine poate mentine vie invatatura sfintilor parinti daca nu stareta prin exemplu personal?

    RăspundețiȘtergere
  46. Maica stareta Teodora din jud Constanta, de la manastirea Sf Cruce e in situatia descrisa , poate duhovnicul Ilarion Dan poate lamuri pt ce i s-a ingaduit maicii starete sa si ingrijeasca parintii in manastire , li se ingaduie tuturor calugarilor sa si duca familia in manastire daca au dificultati in familie? Este astazi calugareste sa traiasca impreuna calugarii cu rudeniile? Cred ca trebuie sa existe un regulament clar pt manastiri.

    RăspundețiȘtergere
  47. Rog Asociatia Astradrom sa lamureasca situatia maicii starete Teodora de la manastirea Sf Cruce din Constanta.In baza caror regulamente isi intretine tatal in manastire,si a intretinut acolo mama cat i-a trait si a inmormantat-o acolo.E manastirea Maicii Domnului, nu stiu sa existe un azil pentru batrani unde sa fie primite alte persoane, dar exista facilitati pt parintii maicii starete.Multumesc Asociatiei Astradrom pentru implicare si pentru activitatea depusa.

    RăspundețiȘtergere
  48. Spun si scriu doar din dragoste de ortodoxie, cu rugamintea de a rezolva dvs si pt ca e greu de dovedit ceea ce spun cu rugamintea de a publica doar daca considerati ca nu mi se pot aduce acuzatii ca am calomniat, cu aceasta rugaminte deoarece decizia de publicare a opiniilor va apartine dvs.M- am adresat dvs deoarece aveti publicat ca prin statut aparati valori spirituale.Preot calugar hirotonit prin interventia maicii starete la episcop cu scopul de a ajunge duhovnic in manastirea de maici,alaturi de maica stareta care a intervenit pentru a fi hirotonit, preot ce a avut familie , a ramas vaduv si s-a orientat spre calugarie. Nu pot intelege cat e de moral sa devii astfel preot. Inteleg ca poti accepta preotia sau duhovnicia, daca esti propus pentru asta , dar sa ti aranjezi unde vei ajunge duhovnic inainte de a intra in calugarie e prea mult, gandesc eu.Sau poate gresesc eu.La calugarie se merge pt Hristos si abia dupa ce ai intrat urmeaza sa parcurgi etape, sa fii incercat.Oricat de mult ai stat prin manastiri , totusi, sa rezolvi unde ajungi duhovnic inainte de a intra in manastire mai este moral?

    RăspundețiȘtergere
  49. Pt ce acest parinte nu a mers la calugarie fara sa se grabeasca sa ajunga duhovnic in manastire de maici? Pt acest parinte a acceptat sa intervina maica stareta la episcop? Asa e procedura pt a deveni duhovnic in manastire de maici? Pt ce nu a asteptat sa fie propus de catre duhovnicul sau episcopului pt a ajunge duhovnic intr-o manastire de maici?Ce povatuire da celor ce l cauta?Mirenii isi dau demisa din functii, insa la duhovnici nu stiu cum e cu vrednicia.

    RăspundețiȘtergere
  50. parinte emanuel va iubim,nu va luati dupa toti nebunii! Dumnezeu va face dreptate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DUMNEZEU DEJA FACE DREPTATE!PT ASTA L-A DESCOPERIT IN GRECIA, IN TARA DE ANI DE ZILE NU A FOST SOMAT SA SE POTOLEASCA DE TOT!SI VA MAI FACE DREPTATE DOMNUL!

      Ștergere
  51. Cine poate lamuri siituatia staretei Teodora de la sf Cruce , Constanta> e conform regulamentului ce face sau e abuz de functie?

    RăspundețiȘtergere
  52. Cui ne putem adresa pentru a intelege daca facilitatile de care beneficiaza maica stareta Teodora de la manastirea Sf Cruce din Constanta sun conform regulamentelor bisericii ortodoxe?Maica stareta a vrut sa fie duhonic la acea manastire doar parintele Ilarion, asa s -a intamplat,evident il cunostea pe dl Dan de cand era mirean, parintii staretei au trait in manastire, etc, etc.

    RăspundețiȘtergere
  53. E prea mult daca asteptam din partea redactiei Astradrom sa lamureasca situatia parintilor maicii starete de la manastirea Sf Cruce ,din Constanta, care vietuiesc in manastire,doar tatal probabil in prezent, mama staretei e inmormantata acolo, asa cum a lamurit situatia vietuitorilor de la schitul necanonic de langa Prilog Vii?

    RăspundețiȘtergere
  54. Se cauta interesul lui Hristos la manastirea Sf Cruce din Constanta, adica mantuirea crestinilor sau interesul personal al maicii starete sustinuta sau ingaduita de parintele Ilarion, pe care il cunostea pe cand era inca mirean. Cum a ajuns sa fie inmormantata in manastire mama maicii starete? Respectand regulamentul ce impune vizita in manastire pe o perioada de trei zile pt oricine fara exceptie sau incalcand regulamentul in interes personal si acceptand sederea mamei staretei pt mai mult timp in manastire, acolo istovind obstea in interes personal?

    RăspundețiȘtergere
  55. Cum sa ajungi duhovnic in biserica ortodoxa si calugar? Iubind pe Dumnezeu si dorind o treapta mai inalta de a desavarsirii crestinesti. Se poate insa si altfel. Mai intai sa sustinem probabil zidirea unui asezamant, daca avem posibilitatea, apoi sa indrumam o obste fara a fi primit inca preotia, sa avem o cunostiinta buna , maica stareta, si apoi sa fie indeplinite formalitatile, insa nu oricand, ci urgent cat e in viata tatal fratelui de manastire, necalugarit inca. Sa ma ierte Dumnezeu, calugaria presupune un drum fara rezolvare dinainte a urcusului pe treptele calugariei.Si apoi avem in fata si ne da povete un duhovnic.

    RăspundețiȘtergere
  56. Cine mai doreste in ziua de astazi sa traiasca dupa invatatura parintelui Cleopa , fara amestecul cu rudele in manastire , e prigonit, marginalizat,constrans la pacat.Asadar putem aprinde candela la icoana Maicii Domnului acasa, in manastirea ortodoxa e loc de vietuire cu rudeniile mai marilor, pacat conform invataturii parintelui Cleopa.

    RăspundețiȘtergere
  57. Asadar parintele Ilarion Dan a gandit inainte de calugarie fiecare pas pentru a ajunge duhovnic la manastirea Sfanta Cruce.Nu a mers ca oricare dintre noi la calugarie, a stabilit dinainte etapele si modul cum trebuie parcurse pentru a fi duhovnic in manastirea Sfanta Cruce.E o cale in monahism si aceasta dupa randuiala?

    RăspundețiȘtergere
  58. Felicitari redactiei, insa un raspuns referitor la situatia parintelui Ilarion Dan si a maicii starete Teodora de la cine se poate obtine?Daca vrem sa avem duhovnic pe cineva anume il rugam pe episcop si atunci avem duhovnicul pe care il propunem la preotie dupa cum a procedat si maica stareta Teodora?

    RăspundețiȘtergere
  59. Puetm sustine ctitoria unui asezamant monahal si apoi devenim duhovnici langa stareta ce ne propune pt preotie cum a procedat parintele Ilarion? Si apoi facem alte regulamente in manastire, evident nu pe hartie. cine ne poate lamuri cum e procedura?

    RăspundețiȘtergere
  60. Poate redactia Astradrom, care a avut curaj sa publice multe opinii, sa ia un interviu maicii starete Teodora si parintelui Ilarion, a mai dat interviuri, am citit varianta sfiintiei sale.Sau cine poate lamuri?

    RăspundețiȘtergere
  61. Ne poate lamuri parintele Ilarion daca a fost hirotonit in mare graba cat traia tatal sfintiei sale pentru a l sti preot cat era in viata, la interventia maicii starete Teodora ? Daca e moral si canonic? Eu iubesc ortodoxia care a fost intarita de suferinta mucenicilor.Il rog pe parintele Ilarion si pe maica stareta sa ma ierte pentru intrebare.

    RăspundețiȘtergere
  62. Rog asociatia Astradrom sa lamureasca daca e corect ca un preot , oricine ar fi, sa fie hirotonit la interventia staretei unei manastiri. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  63. Va rog cu respect sa lamuriti cum se poate hirotoni un calugar in manastire . daca e normal cum a fost hirotonit fostul bancher Ilarion Dan de la manastirea Sfanta Cruce din Constanta. Putem ruga si noi un episcop sa hirotoneasca un duhovnic cum a facut stareta de la manastirea Sfanta Cruce? Adica care sunt criteriile? Pt ce fostul bancher nu a urmat un drum fara interventie la episcopie? A fost un om avut si pentru asta a aranjat sa fie calugar duhovnic la maici, nu i placea smerenia de frate de manastire sau alt loc in manastire in tara?Nu i placea pentru ca nu era tot aranjat in alt loc? Nu le cunostea pe alte starete precum a cunoscut o ca mirean pe maica stareta Teodora?

    RăspundețiȘtergere
  64. In ce calitate si a asumast dl Dan , parintele Ilarion rolul de a da sfaturi maicilor de la manastirea Sf Cruce din Contanta pe cand era mirean. Nu s-au gasit duhovnici cu experienta, incercati pentru obstea de la Sf Cruce macar cat timp era mirean parintele Ilarion.Nu era cazul sa indrume o obste un duhovnic, si nu un mirean?

    RăspundețiȘtergere
  65. Nu era firesc ca maica stareta Teodora de la manastirea Sf Cruce sa se sprijine pe sfaturile unui duhovnic din biserica ortodoxa , nu pe sfaturile unui mirean fara a contesta virtutile dlui Dan ?

    RăspundețiȘtergere
  66. Imi doresc sa aflu si eu doar atat, daca e dupa randuiala cum a fost hirotonit dl Dan, parintele Ilarion Dan, in biserica lui Hristos!Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  67. Pt mine nu e relevant faptul ca parintele Ilarion a parcurs un drum langa parintele Arsenie Papacioc , Iuda a fost langa Hristos si a cazut. E dupa canoane cum s-a calugarit si apoi hirotonit parintele Ilarion Dan?

    RăspundețiȘtergere
  68. In cazul parintelui Emanuel s-au scris cateva articole daca e canonic sau nu ceea ce face, in cazul parintelui Ilarion si a maicii starete se poate verifica cat e de canonic tot acolo?

    RăspundețiȘtergere
  69. Maica stareta Teodora de la Sf Cruce a plecat din alta manastire din tara,ca apoi sa faca propriul regulament la Constanta cu parinti intretinuiti in manastire si interventie la episcopie pt a fi hirotonit dl Dan.Unde se poate depune sesizare pentru a se verifica cat e de canonic ceea ce a facut maica stareta Teodora si pt binecuvantarile generoase ce i au fost date , daca i-au fost date.Vorbim de ceea ce se intampla in ortodoxie!

    RăspundețiȘtergere
  70. Cine poate ajuta (ce institutie, care asociatie), o persoana manipulata de catre preot, nedreptatita la spovedanie daca episcopia nu vrea sa ia masuri?

    RăspundețiȘtergere
  71. Pentru ce Asociatia Astratrom nu vine cu lamuriri. Cum se poate hirotoni un preot, un calugar? E canonic cum a procedat stareta Teodora de la Sf Cruce, parintele Ilarion si IPS Teodosie? Va rugam sa ne ajutati sa stim ce se intampla in ortodoxie, cum se intampla hirotonirea in ortodoxie.

    RăspundețiȘtergere
  72. E dupa randuiala, dupa regulament ca IPS Teodosie sa raspunda rugamintii sau interventiei maicii starete Teodora de a hirotoni in graba pe calugarul de atunci , astazi preotul Ilarion ? E conform regulamentului ca tatal staretei Teodora de la Sf Cruce sa vietuiasca in manastire iar alti oameni fara sprijin sa nu aiba loc in manastire precom tatal staretei? E conform regulamentului ca mama staretei sa locuiasca perioade mari de timp in manastire , apoi sa fie inmormantata acolo? Fratele maicii starete e tot preot. E conform fagaduintelor monahale ca maica stareta sa se ingrijeasca de tatal sfintiei sale , financiar , i-a facut adapost in manastire , etc sau e incalcare a fagaduintelor monahale? Rog asociatia Astradrom sa ofere o indrumare pentru a adresa aceste intrebari celor ce pot aduce raspunsuri intrebarilor. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  73. Rog mult Asociatia Astradrom sa ofere o indrumare referitor la hirotonirea preotului Ilarion, de cand am aflat cum au decurs evenimentele pentru hirotonirea sfintiei sale merg mai rar la biserica.
    Nu vreau sa interpretez gresit, rog doar lamuriri.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  74. Spun Sfintii Parinti ca cel ce vrea sa se mantuiasca , cu intrebarea sa calatoreasca. Fiind vorba de un episcop, un preot si o stareta, intreb asociatia Astradrom, insistand, e conform regulamentelor ceea ce s-a inbtamplat la hirotonirea parintelui Ilarion si la rudeniile maicii starete Teodora? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  75. Desi nu fac parte din subiectul articolului, am publicat cateva comentarii legate de nemultumirea unei persoane referitor la un caz din Dobrogea, - dat fiind dreptul la exprimare. Nu cunoastem situatia, astfel nu ne putem exprima.
    In ce priveste schitul necanonic de la Prilog Vii, se pare ca inca functioneaza. Aceasta arata ca Biserica Ortodoxa Romana accepta situatia unor lacasuri de cult pe domeniu privat care sa fie coordonate de catre un preot canonic. Daca aceasta a fost decizia Bisericii, nu ne putem opune. Pornind de la acest precedent, tolerat de BOR, ramane sa vedem cate astfel de lacasuri de cult se vor infiinta in viitor.
    Anca Budau - secretar

    RăspundețiȘtergere
  76. Multumesc redactiei pt publicarea comentariilor si pentru raspuns.Ceea ce tolereaza BOR atat in Dobrogea cat si la Prilog Vii spune mult despre moralitatea celor ce conduc BOR.Ca fii ai bisericii ortodoxe sunt obligata sa tolerez si eu aceasta situatie? Cum ne putem opune urmand calea sfintilor parinti? Nu pot accepta sa traiesc in biserica ortodoxa langa asa episcopi , nici sa renunt la ortodoxie care a fost intarita de suferinta mucenicilor.Ce forme de solutionare pot exista impotriva abuzurilor din BOR.Greva foamei sa se auda clar ceea ce am exprimat pana acum ?Multumesc.Cu Hristos e pe viata si pe moarte spune Steinhardt.

    RăspundețiȘtergere
  77. E dreptul meu sa ma opun fata de ceea ce nu este canonic in biserica ortodoxa, nu are dreptul nici un episcop sa ma constranga la ceea ce nu este canonic, botezul in biserica ortodoxa ma face fiu al acestei biserici egal cu cei ce conduc biserica ortodoxa, au mai fost sfinti exilati pentru dreapta credinta. Rog biserica ortodoxa sa mearga pe calea dreptei credinte ce ne a lasat o Hristos si toti mucenicii.Rog asociatia Astradrom sa continue articolele informand crestinii despre ceea ce se intampla in episcopia Maramuresului si Satmarului si institutiile din tara sa si faca datoria fata de oricine ar fi, episcop sau nu.Ascultarea in biserica merge pana la pacat.Ceea ce nu e canonic e pacat.Atunci pentru ce nu m-as opune pacatului???

    RăspundețiȘtergere
  78. Faptul ca inca e tolerat acest schit demonstreaza faptul ca pana la incidentul din Grecia a fost de asemenea tolerat. La greva foamei voi recurge daca trebuie pentru a se pastra dreapta credinta.

    RăspundețiȘtergere
  79. Sf Ioan Rusul spune clar pe credinta sa e stapan Hristos, iar cel ce lupta pt Hristos si singur de va ramane il va ajuta Dumnezeu. Succes asociatiei astradrom in toate!

    RăspundețiȘtergere
  80. Pt biserica orodoxa informez redactia si cititorii in legatura cu o problema cauzata de parintele Emanuel, problema nerezolvata de episcopie. Parintele Emanuel a primit la schit o persoana cu probleme psihice, nu i dau numele, care i-a dat bani pt asezamantul de langa Prilog si era orfana acea persoana Ulterior ,vietuitoarea nu s a inteles cu Maria .Parintele Emanuel, desi a stiut ca primise de la acea persoana banii , contravaloarea casei sale, a hotarat sa puna la cale un plan pentru a pleca din schit vietuitoarea ce nu se intelegea cu Maria. A contactat alta persoana , profitand de buna ei credinta,si cu viclenie a prezentat o situatie grava in care s-ar afla persoana cu probleme psihice.A cerut <> de la alta persoana pentru cea cu probleme psihice , manipuland.Episcopia e la curent cu fapta parintelui Emanuel, dar nu a luat masuri. Episcopia , desi stie ca nu Maria e proprietara schitului, aduce argumente ca nu poate interveni pe o proprietate privata. Pt o persoana cu probleme psihice de la care a luat bani cui trebuia sa se adreseze parintele Emanuel, ca duhovnic in biserica ortodoxa, daca nu a mai rezistat Maria cu ea la schit? Asadar in planul sau parintele Emanuel a inceput sa manevreze psihologic , citez<>intreba preotul Emanuel referindu se la acea persoana bolnava.Sa o trimita, sa nu o trimita de la schit? Incerca sa emotioneze , sa profite de sentimentele si de buna credinta a persoanei pe care o manipula.In viclenia sa a continuat dialogul ispitind si emotionand, inducand in ispita, aruncand un suflet in grija pt un alt suflet, distorsionand mesajul Evangheliei, citez"Ce zice Hristos? Pe cel ce vine la Mine nu-l voi scoate afara". Asadar e priceput in a manipula.Pastorul ce trebuie sa ocroteasca suflete , sa ajute , se foloseste cu viclenie de alta persoana. Si continua sa fie doar suspendat acest povatuitor, dl Oros Emanuel.A spus ca nu ar mai face asa ceva niciodata.A cerut ca persoana pe care o manipulase sa l ierte si sa se jertfeasca pt persoana cu probleme psihice.Timpul a trecut si pr Emanuel e implicat in furt de moaste.De data aceasta nu s -a jertfit pt persoanele ce au furat moaste, dar a cerut altcuiva moaste? Pt ce episcopia nu l cateriseste?

    RăspundețiȘtergere
  81. Cand justitia din Grecia va lua o decizie definitiva referitor la toti cei implicati in furt de moaste, sper sa tina seama de abilitatea si arta dlui Oros in a manipula persoane folosind cuvantul din sfanta Evanghelie , dupa cum am aratat intr un comentariu, insa nu voia mea , ci voia Domnului sa se faca.

    RăspundețiȘtergere
  82. Intre cazul din Dobrogea si cel de la Prilog Vii exista asemanari. Stareta si duhovnicul se cunosc foarte bine si in Dobrogea si langa Prilog Vii, respectiv pr Ilarion si stareta Teodora, pr Oros si "stareta''Maria. In Constanta ctitor parintele Ilarion, la Prilog Vii ctitor Maria. Diferenta? Unul are binecuvantare si incalca regulamentul, celalat nu are binecuvantare si incalca regulamentul .Daca redactia Astradrom nu se poate implica mai mult, sper sa se implice presa, desi asociatia Astradrom are drept scop promovarea si apararea valorilor morale ale persoanelor de religie ortodoxa.Se creeaza precedente grave in BOR.

    RăspundețiȘtergere
  83. Multumesc redactiei Astradrom pentru publicarea comentariilor.E un sprjin pt mine, sprijin pe care nu l-am gasit langa superiorii duhovnicilor. Intentia mea e sa vorbesc cu preasf. Iustin despre felul in care pr Oros a folosit un suflet, cum l-a ispitit pt a si atinge un scop.

    RăspundețiȘtergere
  84. Alaturi de Astradrom publicand ceea ce scriu astept raspunsul preasfintitului Iustin.Multumesc.La altar slujesc cei ce cauta folosul sufletesc, nu cei ce ispitesc si manipuleaza.

    RăspundețiȘtergere
  85. Ma bucur ca am aflat de Astradrom, consider ca din mila si randuiala lui Dumnezeu. Eu nu ma jertfesc pt cine imi cere dl Oros si dupa deciziile dlui Oros, ma jertfesc pt cine doresc si imi exercit darul libertatii cum doresc, ceea ce cere dl Oros e constrangere, anularea libertatii, ori nici Dumnezeu nu anuleaza libertatea omului.

    RăspundețiȘtergere
  86. Persoana cu probleme psihice de care vorbeam de la schitul de la Prilog Vii a fost indemnata de catre pr Oros sa se agate de alta persoana , sa se sprijine pe ea pe motiv ca se va bucura respectiva persoana. A facut un joc dublu pr Oros.Cine s-ar putea bucura sa si asume responsabilitatea sau ajutorul pentru o alta persoana cu probleme de sanatate luat pe nepregatite. nespecializat in astfel de probleme, fara posibilitati reale de a sustine acea persoana. Toate acestea le a gandit cu abilitate dl Oros ,gasind mijloace de a determina un om cu neputinte sa paraseasca shitul dupa ce ramasese fara casa, fara bani acea persoana,fara rudenii apropiate, bolnava,evident banii fiind investiti la schit. Cei de la episcopie deduc, in urma discutiilor ce le am avut cu sfintiile lor, ca vor sa trec cu vederea dar, ca pot vorbi cu presa,e libertatea mea. Asadar, eu doresc raspuns dupa canoane fiindca un preot a gandit un plan de a folosi un suflet pentru a-l arunca in probleme pt un alt suflet bolnav .Nu a continuat sa si asume persoana bolnava , un motiv fiid si faptul ca ii tulbura la schit, mai ales pe stareta Maria.

    RăspundețiȘtergere
  87. Un alt raspuns de la cei de la episcopie a fost ca manipularea nu s-ar putea pedepsi.Eu ii intreb pe sfinttile lor lipsa de omenie a unui preot poate fi sanctionata?Din ceea ce stiu un preot e doctor de suflete.Dar sa te folosesti ca preot de un om pe care il cunosti de la spovedanie, ii stii sufletul , pentru a pune in aplicare un plan pentru o persoana cu neputinte sau printr o persoana cu neputinte ce a lasat toti banii ei la schit , ce inseamna ,va intreb pe sfintiile voastre?

    RăspundețiȘtergere
  88. In viclenia sa pr Oros a hotarat sa foloseasca o strategie bine gandita. A determinat o pe vietuitoarea de la schit ce ii tulbura,dupa spusele preotului,sa porneasca la drum spre o destinatie. Cand era pe drum acea persoana, m-a contactat preotul. Ma cunostea de la spovedit, stia sensibilitatea , dragostea mea pt persoane cu neputinte. A inceput sa imi ceara ajutor , spune preotul. Cum? Mia spus ca e orfana, ce se va intampla cu ea , ca a pornit la drum.Evident in primul moment am raspuns cu liniste,insa a insistat in dialog pana s=-a asigurast ca m-a determinat sa mi fac griji eu pt respectiva persoana. Atunci m-am nelinistit pentru persoana cu probleme,am cautat solutii,mi a fost mila.Izbutise sa ma determine sa fac ceva pt respectiva persoana.Ma emotionase suficient. Ulterior, am realizat ca ma folosise, nu eu eram duhovnic sa o ajut sau nu mie imi lasase banii pt a mi asuma o obligatie pentru ea. Banii ii lasase preotului Oros.Ce va raspunde preasfintitul Iustin fata de aceste fapte,voi afla.Pana acum nimeni nu a luat masuri. S-ar putea ca nici sa nu ia nimeni masuri.Insa, multumesc redactiei pentru cat m-a sustinut publicand.

    RăspundețiȘtergere
  89. A reusit sa ma manevreze psihologic suficient de bine, folosind si cuvinte din Evanghelie si m -a determinat sa uit de mantuirea mea ,sa cad in ispita, sa mi asum solutii pt o persoana bolnava care i-a dat mult ajutor financiar dlui Oros.A lucrat bine preotul Oros pentru asi atinge un scop. Nu stiu cum ofi lucrat cu cei ce au luat sau mi e greu sa spun au furat moaste. Sper ca nu precum a lucrat cu mine.

    RăspundețiȘtergere
  90. Staretei Maria si preotului Emanuel le-a fost greu la schit cu acea persoana bolnava,afirma chiar preotul ,ii tulbura,era ispita intre ea si stareta Maria,n -au vrut sa o accepte acolo ,desi i am rugat, au acceptat doar banii ei.A reusit sa imi puna in cap o persoana bolnava atragandu ma in ispita,pretextand ca nu avea cui cere ajutor, etc, etc, nu am specializari pentru a ajuta astfel de persoane,doar cum am spus ma cunostea de la spovedit, pe alti apropiati ai acelei persoane nu i-a putut manipula sa o ia in viata lor. Incerc sa spun ca doar eu am suportat consecintele ce au urmat,episcopia nu a remediat situatia.Nu stim daca in cazul celor din Grecia ce au furat moaste nu a dat preotul o povatuire abila,iar consecintele ,ca in cazul meu,le suporta doar ei.

    RăspundețiȘtergere
  91. Duhovnic care ani l-a rand a sustinut plecarea mea la manastire afirmand ca e dupa voia Lui Dumnezeu, iar apoi a uneltit sa ma scoata din manastire.Sper sa primesc indrumare si ajutor de la superiorii acestui duhovnic,altfel voi cere sprijin asociatiei Astradrom.

    RăspundețiȘtergere
  92. Am inmanat o plangere unei persoane din cadrul episcopiei din Maramures referitor la preotul Emanuel. Eu nu stiu sa fie inregistrata, mi a cerut sa trec cu vederea. Eu nu trec cu vederea pana nu mi se face judecata dreapta. Ar trebui sa rog Asociatia Astradrom sa mi publice plangerea si raspunsul celor carora m-am adresat si n au luast masuri?

    RăspundețiȘtergere
  93. Daca episcopia din Maramures face eforturi sa i fie trecute cu vederea abaterile preotului Emanuel. nu se poate autosesiza Patriarhia?

    RăspundețiȘtergere
  94. Referitor la persoana pe care a manipulat o dl Oros ii spunea ca ,,vei zice ca mergi pentru sfant, ca acesta este adevarul",la acea destinatie erau moaste de sfant. Exista posibilitatea ca cei ce au furat moaste sa fi fost manipulati de dl Oros, are exercitiu dl Oros in sensul de a manipula, insa dela episcopie raspunsul este ca, daca am inteles bine, manipularea nu se pedepseste.

    RăspundețiȘtergere
  95. Nu ma intereseaza ce relatii domina in Episcopia Maramuresului si Satmarului , dar manipularea de catre pr Oros a unei persoane cu probleme psihice ce i-a incredintat averea si a altei persoane folosind secretul spovedaniei,poate fi trecuta cu vederea ,ii intreb pe toti preotii care cunosc acest caz?

    RăspundețiȘtergere
  96. De vreme ce pr Oros mie mi a cerut ajutor, chipurile, pt persoana cu probleme psihice ce i-a lasat averea preotului Emanuel, intreb intreaga societate daca poate fi trecuta cu vederea aceasta fapta, si asa cum m-a intrebat pr Oros ,,ce va face ea saraca?",daca nu e primita la o destinatie, intreb si eu ce va face ea saraca si ce va face de acum episcopia, pr Oros si toti cei ce cunosc aceasta situatie?E post, ce sa facem ?

    RăspundețiȘtergere
  97. De faptul ca pr Oros a pus pe drum o persoana cu probleme psihice de la care a luat toti banii pt schit,iar alteori pt pr Spiridon Belei, nu e interesata episcopia Maramuresului, nici de faptul ca a adus tulburare altei persoane folosindu se de taina spovedaniei. Aceste lucruri au fost confirmate, manevrarea psihologica, de catre pr Spiridon Belei de la manastirea Scarisoara. Sun martori ce pot confirma ceea ce a afirmat pr Spiridon Belei. Preoti din cadrul episcopiei sunt la curent cu cele intamplate.

    RăspundețiȘtergere
  98. Pr Spiridon Belei,de la manastirea Scarisoara, jud Satu Mare a fost complice la manipularea de care am scris alaturi de Pr Oros, a recunoscut o, pr Timotei ce i este staret a primit o plangere in acest sens , dar nimeni nu doreste sa ia masuri. Doar Asociatia Astradrom mi a dat posibilitatea sa exprim ceea ce mise intampla in biserica ortodoxa. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  99. Desi duhovnicii din episcopia Maramuresului si Satmarului cunosc durerea mea , ma refer la manipulare, imi dau dreptate, nu au curaj sa ma sustina in fata celor de la episcopie. Vad lupul si lasa oaia...De aceea am apelat la Asociataia Astradrom .poate se rezolva si problema mea.

    RăspundețiȘtergere
  100. Manipularea psihologica e greu de dovedit si nimeni nu-si bate capul cu asta!(E nevoie de specialisti!)La orice dare in vileag a planurilor par.E.O. in diverse situatii, cei care ,,se luminau brusc" erau facuti nebuni, erau amenintati sau compromisi cu bani si alte avantaje.
    Apropo de procesul din Grecia-Cine va putea dovedi o vinovatie morals?!Nimeni, e curat ca lacrima!!!

    RăspundețiȘtergere
  101. S au unit doi preoti ,Pr Oros Emanuelsi Pr BeleiSpiridon sa faca schit privat pe motiv ca vor veni vremuri grele, ca apoi sa continue sa se foloseasca de mine printr o persoana cu probleme psihice si orfana,a fost momeala ,iar pr Timotei cere trecerea cu vederea. Nu voi trece cu vederea pana nu se iau masuri dupa canoane,mantuirea pt mine nu e joaca,nici sanatatea.

    RăspundețiȘtergere
  102. De vreme ce a manipulat o data , e posibil ca a manevrat si cand s-au furat moaste.Sper sa fie interesata presa sa ajute, deoarece in biserica se trece cu vederea ce face dl Oros.

    RăspundețiȘtergere
  103. Sa mi spun si eu parerea pt ce episcopia nu ia masuri desi dl Oros nu a dus la indeplinire cele trei conditii.In manastirea Scarisoara a vietuit un baiat ce s-a imbolnavit psihic deoarece a fost neglijat de catre duhovnicul sau, pr Belei Spiridon, asa a afirmat dl Oros, ca a fost neglijat fratele Ion.Dl Oros i-a ajutat pe cei de la Scarisoara luand aces baiat la schit.De vreme ce i-a ajutat luand baiatul la schit, acum episcopia sa ia masuri pt dl Oros?Staretul de la Scarisoara e exarh al manastirilor,iar pr Ciprian ce a slujit la Sihastria a fost duhovnic al preotului Belei sau , poate mai este,pr Ciprian a ajuns la patriarhie, se face iconomie fata de orice fapta a dlui Oros, care sa nu uitam ,impreuna cu pr Belei a trecut pe la schit. Felicitari redactiei care a incercat sa arate faptele si felicitari televiziunii ce a atras atentia ca si dupa 1 martie schitul de langa Prilog nu s-a transformat in azil pt batrani.

    RăspundețiȘtergere
  104. A fost verificat preotul Belei pt neglijenta sa , daca a fost neglijenta fata de Ioan Molnar.pentru ca s-a imbolnavit in manastire?Are pr Belei staret cu functie la episcopie , duhovnic la patriarhie , iar baiatul Ioan Molnar din familie cu mai multi frati a a ajuns la un schit sub coordonarea dlui Oros.Acum fata de un bun camarad ce se ingrijeste de un om bolnav sa se ia masuri?O data ce a manipulat dl Oros, e sigur ca nu a manipulat si pe cei ce au furat moaste? Cum sa se intoarca episcopia impotriva sa daca a luat in grija un baiat bolnav ce s-a imbolnavit in obste la Scarisoara.Cine stie cate il mai leaga pe dl Oros de pr Belei si de episcopie.

    RăspundețiȘtergere
  105. Intreb daca stie cineva ca Ps Iustin sa fi continuat vreun demers prin care sa puna mai presus de orice interesul lui Hristos, invatatura bisericii , canoanele bisericii ortodoxe?.Intreb pentru ca nu am aflat ca Ps Iustin sa fi anuntat vreo masura fata de dl Oros dupa neindeplinirea celor trei conditii.Pt ce i-a mai dat ultimatum daca nu a continuat demerusl , interesant, nu?

    RăspundețiȘtergere
  106. Episcopia nu e interesata de sufletul meu, insa grav e ca nu e interesata de faptul ca dl Oros a necinstit sfanta spovedanie, sfanta Evanghelie folosind secretul spovedaniei pentru a si atinge interesele,pentru a profita de un om, folosind invatatura lui Hristos pentru a manipula, fapta buna cu scop rau, asta e grav!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  107. Stie cineva pt ce episcopia Maramuresului tolereaza in biserica intre preoti pe pr Oros asupra caruia sunt atatea acuzatii , nu doar suspiciuni.Ii are cu ceva la mana pe cei de la episcopie? Regulamentul nu l inteleg eu ?A sperat PS Iustin sa se potoleasca presa dand ultimatum pt pr Oros, ca apoi sa lase nefinalizat cazul Oros?.Se adeveresc prezicerile preotilor din zona, va fi lasat fara sanctiune, cum lasat a fost atatia ani cat a ridicat schitul.

    RăspundețiȘtergere
  108. De vreme ce pr Timotei a cerut trecerea cu vederea faptelor preotilor Spiridon Belei si Oros Emanuel in cazul meu, iar eu caut judecata dreapta cui ma pot adresa pt a se face judecatya dreapta? Pr Timotei e,, omul de legatura cu episcopia,,afirma sfintia sa, adica exarh al manastirilor din episcopia Maramuresului si Satmarului.

    RăspundețiȘtergere
  109. Violarea secretului spovedaniei se pedepseste cu caterisirea, pr Emanuel a folosit secretul spovedaniei pt a ma folosi.Cei de la episcopie care au plangerea mea nu iau masuri, iar eu nu voi renunta, sa vedem in final cine va fi nevoit sa rezolve acest caz.Nu accept ca prin marturisirea din taina spovedaniei sa fie folosita pentru a mi cauza nedreptate si durere.Sper ca episcopia si patriarhia sa inteleaga ceea ce tot scriu eu.Multumesc redactiei.

    RăspundețiȘtergere
  110. Pentru ca nu stiu alta asociatie care apara interesele persoanelor de religie ortodoxa rog asociataia Astradrom sa ma indrume ce am de facut pt ca episcopia Maramuresului si Satmarului sa mi faca judecata dreapta in problema mea cu dl Oros.

    RăspundețiȘtergere
  111. Ii transmit dlui Oros ca probabil dupa legile lumesti nu va fi gasit vinovat in cazul furtului, dar dupa legile duhovnicesti va ispasi canon pt ca batjocorit taina sfintei spovedanii care aduce folos sufletului , iar dl Oros a schimbat rolul acestei sfinte taine folosind secretul spovedaniei poentru a impovara, tulbura, ispiti si daca voia lui Dumnezeu a fost sa l descopere cine e cu adevarat ingaduind ispita in Grecia, dau slava Domnului.

    RăspundețiȘtergere
  112. Pana ce parintele Oros nu se smereste de buna voie cerand iertare si recunoscand ca folosit secretul spovedaniei pentru a impovara, tulbura si ispiti un suflet ce si dorea sa L slujeasca pe Dumnezeu, Dumnezeu il va smeri si se va demonstra fapta sa.

    RăspundețiȘtergere
  113. Parerea mea e ca, pe PS Iustin nu l intereseaza sa tamaduiasca rani si suflete distruse de dl Oros , ci doar sa l tina in preotie pe dl Oros.Daca gresesc sa ma ierte PS Iustin si sa ne lamureasca pe cei ce ne a distrus dl Oros. Pentru ce are aceasta atitudine de partinire,de indiferenta fata de suflete distruse de dl Oros cand Hristos s a jertfit pentru fiecare suflet, pentru ce nu face judecata dreapta PS Iustin, nici macar raspuns la plangeri nu ofera!!!

    RăspundețiȘtergere
  114. Sa se implice in politica are timp PS Iustin, sa indemne cum sa votam are timp, dar sa dea alinare sufletetelor rezolvand plangeri nu are timp PS Iusin!Pe Mantuitorul Il urmeaza??

    RăspundețiȘtergere
  115. Mariutza Molnaritza1 septembrie 2016 la 18:56

    Preotul Emanuel spune enoriasilor ca sinodul din Creta nu e bun, iar in fata superiorilor spune ca recunoaste acest sinod ca fiind unul bun.
    Cand e sincer, cu enoriasii sau cu mai marii sai?
    Am vrut sa-l inregistram sa punem inregistrarea pe internet, dar a refuzat spunand ca din motive de smerenie. Auzi frate, emanuel e smerit. Sa o mai cred si pe asta. Mai degraba cred ca e duplicitar. in fata enoriasilor joaca o carte, iar in fata superiorilor alta. Asta se numeste om cu dubla personalitate, un caracter in care nu te poti increde.
    Nu a acceptat sa afle ierarhii lui pozitia sa despre sinodul din Creta, e un las, un om fals care joaca teatru in fata oamenilor. Fraiereste pe care poate...

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.