miercuri, 23 septembrie 2015

Marturia maicii Fotini de la manastirea Petru Voda -Paltin despre implinirea profetiei parintelui Iustin Parvu. Legea antilegionara vine ca o urgie peste România.

 Cutremurătoarea profeţie a părintelui Iustin s-a împlinit la termen: „12 luni de libertate şi vine urgia”. Mărturia maicii care i-a stat alături până în ziua morţii

 
Una dintre maicile de la Mănăstirea „Petru Vodă“ din Neamţ, care a stat la căpătâiul duhovnicului atunci când acesta a vorbit despre urgia ce va veni după 12 luni de linişte, spune că a desluşit profeţia făcută de părintele Iustin pe patul de moarte.

Monahia Fotini a fost unul din puţinii martori care au asistat la ultimul dialog pe care ucenicii părintelui Iustin l-au avut cu duhovnicul de la Mănăstirea Petru Vodă. De altfel, ea a fost cea care a relatat, prin intermediul revistei „Atitudini”, publicaţie a mănăstirii, conţinutul acestor discuţii.

„Cu 5 zile înainte de a-şi da duhul, a fost ceva mai bine, parcă îşi revenea şi prinsese ceva putere. În această ultimă perioadă toţi ucenicii mai apropiaţi au luat un ultim cuvânt de învăţătură de la părintele, un ultim sfat”, povesteşte măicuţa. Conform relatării, părintele Iustin a dorit
să li se adreseze atât ei, cât şi altor cinci ucenici care se aflau în chilie.

După ce duhovnicul a cerut amănunte despre ce se mai întâmplă în ţară, Monahia Fotini a îndrăznit să-i ceară sfatul legat de subiectul cardurilor de sănătate obligatorii. „Acest cip nu e pecetea, nu e lepădare… Dar fiecare să facă după conştiinţa şi puterea lui. Cât puteţi luptaţi împotriva lor cu toată forţa şi unitatea, dar fără atitudini extreme, încă nu e cazul. E vorba însă că mai sunt 12 luni… ”. Cum părintele s-a oprit, cei de faţă au bănuit că duhovnicul se referea la faptul că după un an nu vor mai fi cipurile pe documentele de identitate şi au cerut o lămurire. „Nu”, a răspuns Părintele, 12 luni de libertate şi vine urgie”, a răspuns părintele. Cineva a întrebat să explice mai clar, dar părintele nu a mai răspuns”, mai povestea măicuţa.

„Da, Părintele Justin a avut dreptate!”

La doi ani după această scenă, măicuţa de la Petru Vodă a revenit în aceeaşi publicaţie a mănăstirii cu un articol în care susţine că profeţia părintelui Iustin s-a împlinit exact la termen. „Da, Părintele Justin a avut dreptate! România astăzi s-a îmbrăcat din nou în zeghe”, este titlul articolului publicat în revista Atitudini. „«12 luni de libertate şi vine urgie!». Îmi aduc şi acum cu emoţie aminte de ultimele cuvinte ale Părintelui Justin înainte de a-şi da sufletul în mâna Domnului. Cu toţii ne-am întrebat atunci ce a vrut să spună Părintele şi la ce se referea, dar durerea pierderii sale pentru noi era atât de mare încât nici nu ne mai interesa de libertate şi urgie. Ce urgie putea fi pentru noi mai mare decât pierderea lui?

Părintele însă vedea mai departe pericolul ce ne va întâmpina”, îşi începe articolul Monahia Fotini. Autoarea enumeră apoi interpretările publice care s-au dat ulterior profeţiei, respectiv că părintele Iustin s-ar fi referit la conflictul din Ucraina şi începutul unui nou război, sau la intrarea în uz a actelor biometrice (cardul de sănătate, paşaportul electronic, etc). „De fapt, cred eu, era altceva.

 Profeţia Părintelui Justin s-a împlinit acum, de fapt ea era împlinită de anul trecut, dar nu ne-am dat seama”. Ucenica părintelui Iustin susţine că adevărata urgie profeţită în iunie 2013 o constituie impunerea legii aşa-zis antilegionară. „Suita întreagă de mucenici, mărturisitori ai lui Hristos din temniţele comuniste, geniile culturii româneşti, personalităţi istorice, savanţi şi filosofi, care au luptat cu preţul vieţii lor împotriva dictaturii carliste, dar mai ales comuniste, este astăzi din nou cenzurată şi condamnată.

Deoarece, conform noii legi promulgate, nu vei mai putea vorbi apreciativ despre cei care au colaborat sau simpatizat cu Mişcarea Legionară, fie că este vorba de Ţuţea, Eliade, Noica, Vulcănescu, preotul Arsenie Boca, preotul Calciu Dumitreasa sau arhimandritul Justin Pârvu”.

Coincidenţe stranii în istoricul legii antilegionare

Pentru a-şi argumenta teoria, autoarea articolului face trimitere la istoricul acestei legi controversate şi remarcă anumite „coincidenţe”.

„Legea a fost iniţiată de către senatorul Crin Antonescu şi deputaţii liberali: Gerea Andrei Dominic şi Scutaru Adrian George. Ea a fost adoptată de Senat în 8.04.2014, exact la un an după profeţia Părintelui Justin”, se arată în articolul din „Atitudini”. Actul la care se referă Monahia Fotini modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob. În noua formă, Legea 217/2015 extinde interdicţiile şi asupra organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter legionar, fiind de asemenea prohibită „promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război“.

Autoarea articolului aduce în vedere că dezbaterile parlamentare au fost reluate abia la un an de la adoptarea în Senat, şi a trecut anul acesta de Camera Deputaţilor, cu unanimitate de voturi pe data de 24 iunie. O remarcă a autoarei este că data de 24 iunie coincide cu cea de înfiinţare a Mişcării Legionare.

 O „lege-cadou” de la parlamentari

„Apoi legea a trecut de ultima comisie, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, în ce zi credeţi? 16 iunie – ziua de pomenire a Părintelui Arhimandrit Justin Pârvu. Probabil parlamentarii români i-au făcut un cadou şi s-au gândit să-l cinstească pe Părintele Justin recondamnându-l şi interzicându-l!”.

Părintele Iustin Pârvu s-a stins din viaţă pe 16 iunie 2013, la vârsta de 94 de ani. În parcursul de legiferare a actului Monahia Fotini mai remarcă o coincidenţă: „Chiar mă întrebam, oare ce zi vor alege pentru promulgare? Nu m-am mirat când am auzit că preşedintele Iohannis a promulgat-o în data de 22 iulie, adică în ziua de pomenire a Părintelui Ilie Lăcătuşu, sfântul cu moaşte întregi din cimitirul Giuleşti, care face mulţime de vindecări minunate şi este cinstit de nenumăraţi credincioşi, fiind şi el interzis, pentru că în tinereţe a făcut parte din Mişcarea Legionară.

Oare sunt aceste date, simple coincidenţe? Vă las pe dumneavoastră să decideţi”. „România astăzi s-a îmbrăcat din nou în zeghe şi în zeghe ne vom îmbrăca toţi cei care de azi înainte vom avea curajul să ne mărturisim neamul şi adevărata lui istorie şi cultură”, concluzionează măicuţa de la Petru Vodă.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.