luni, 16 septembrie 2013

Cetatile dacice Sarmizegetusa Regia si Fetele Albe profanate de secte mistice orientale. De ce Ezoteristii din Romania au pornit razboi impotriva Consiliului Judetean Hunedoara?


Secretul unui dumnezeu care revine in credinta unora dupa 2000 de ani. Zamolxe - zeul ezoteristilor patrioti sau o manipulare in scop comercial: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/10/sarmizegetusa-regia-locul-unde-sectele.html



Ce nu vrea sa aminteasca Oreste Teodorescu in emisiunile sale vis-a-vis de „rugaciunile” ezoteristilor in sanctuarele zeilor dacilor.

 De ce Consiliul Judetean Hunedoara a impus un regulament de functionare a vizitelor in cetatea istorica a stramosilor daci? Pentru ca diferite persoane, mai mult sau mai putin mistice, au necinstit vestigiile aflate in interiorul cetatii. Cine a vizitat cetatea a putut vedea un gard rupt si altul daramat, sau ceara topita pe monumente ca urmare a unor ritualuri religioase prin care unii spuneau ca se incarca cu energii de la zeii daci si altele asemenea.

Personal am avut ocazia sa vad pe viu un astfel de ritual in care un asa-zis maestru spiritual se urca pe unul din monumente, tinand unor grupuri cursuri de captare a energiei. Pe langa aceasta turistii cu bun simt erau nevoiti sa asculte muzica de meditatie (pusa la laptop sau casetofon) sau se simteau stanjeniti cand mai vedeau oameni dezbracati, persoane care prin lipsa hainelor considerau ca pot capta mai multa energie. Oameni in toata firea mergeau periodic in duminicile cu luna plina pentru a preda cursuri (nu pe gratis) prin care unii mai mult sau mai putin naivi isi goleau buzunarele, umplandu-le pe ale altora, sperand ca in viitor vor fi si ei facatori de minuni, vor face vindecari si vor avea puteri paranormale. Acesti „maestrii spirituali” acum sunt foarte revoltati pe cei ce au pus reguli de vizitare caci li s-au cam imputinat cursantii care nu mai pot merge la Sarmizegetusa pentru a invata cum sa deprinda tehnica de a capta energie. Dupa cum se vede, mandria ca „eu am puteri prin care lucreaza energiile” le intuneca mintile multora dintre practicantii ezoterismului din intreaga tara transformandu-i pe unii in escroci, iar pe altii in victime. In aceste sanctuare s-au adus jertfe zeilor daci, unele fiind sangeroase, chiar umane. Daca aceste „energii” sunt de la Dumnezeul crestinilor sau de la altcineva ramane ca fiecare sa traga singur concluzia. Celor care vor sa stie mai multe despre energiile (create sau necreate) le recomandam sa urmareasca interviul (video) cu teologul ortodox Marian Maricaru: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/07/interviu-cu-teologul-marian-maricaru.html

Fiecare e liber să creadă cum doreste, cum simte si dupa cum il duce capul, dar asta nu inseamna ca trebuie sa profanam vestigii istorice.
Prof. Mihail Neacsu.



Mentionam ca imaginile de mai sus le-am primit de la localnici. Aici le-am postat cu o claritate mai mica datorita spatiului redus. Originalele care au o claritate foarte mare se pot procura de la sediul asociatiei sau prin adresa de email.

De ce Oreste Teodorescu a pornit razboi pe viata si moarte impotriva Consiliului Judetean si a reprezentantului acestuia in situl arheologic Sarmizegetusa Regia, Vladimir Brilinski, ramane ca fiecare sa traga singur concluzia pe care o doreste. Va recomandam sa urmariti si videoclipul de mai jos:
 
Despre scandalul religios provocat de Oreste Teodorescu la cetatile dacice:
http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/09/oreste-teodorescu-provoaca-scandal-la_13.html

In cele ce urmeaza vom publica integral regulamentul de vizitare al Sitului arheologic de la Sarmizegetusa Regia. Multumim pe aceasta cale consilierilor locali care au binevoit sa ni-l puna la dispozitie.

Regulamentul de vizitare
al monumentului Sarmizegetusa Regia -Grădiştea Muncelului.
         
1.     Vizitarea monumentului de la Sarmizegetusa Regia se face zilnic intre orele 8.00 şi 20.00  în perioada 1 mai – 30 septembrie, 9.00-18.00 în perioada 1 martie – 30 aprilie şi 1 octombrie – 30 noiembrie. În perioada 1 decembrie – 28 februarie situl este închis pentru vizitare pentru efectuarea de lucrări de întreţinere. Ultima intrare în perimetru se face cu o oră înaintea închiderii.
2.      Vizitatorii sunt obligaţi să respecte regulile de vizitare, după cum urmează
-         accesul turiştilor este permis numai pe traseele stabilite şi marcate
-         parcarea autoturismelor se face numai în locurile special destinate acestui scop. 
3.     În perimetrul  monumentului sunt interzise următoarele:
-         camparea de orice fel, cu excepţia taberelor de arheologie.
-         aprinderea focului, a torţelor şi a lumânărilor;
-         abandonarea deşeurilor de orice fel;
-         organizarea oricăror manifestări publice fără aprobarea Administraţiei;
-         urcarea pe monumente şi pe zidurile de incintă;
-         profanarea / deteriorarea monumentelor, prin scrijelire, inscripţionare sau vopsire;
-         desfăşurarea de activităţi de picnic sau plajă în interiorul sitului
-         orice intervenţie asupra monumentului care poate afecta integritatea acestuia;
-         perturbarea liniştii în incinta monumentului prin orice fel de mijloace (strigăte, pocnitori, folosirea de echipamente audio etc.);
-         distrugerea panourilor informative şi a indicatoarelor turistice;
-         accesul cu mijloace auto, moto, velo dincolo de marcajele de interdicţie a acestui lucru.

4.     Pe timpul vizitării monumentului, turiştii au următoarele obligaţii.
-         să evacueze deşeurile pe care le generează pe timpul vizitării;
-         să achite taxele aferente vizitării monumentului, indiferent de direcţia din care pătrund în zona administrată;
-         să folosească în mod civilizat instalaţiile sanitare;
-         să folosească numai locurile de odihnă special amenajate acestui scop.

5.     Folosirea în scop comercial a imaginilor fotografiate sau filmate în monument, indiferent de suport, nu este permisă decât cu acordul prealabil al Administraţiei monumentului şi al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional prin Direcţia Judeţeană Pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Hunedoara, în condiţiile prevederilor legislative în vigoare.
6.     Organizarea de manifestări, de orice natură, de activităţi culturale, sportive sau de orice fel în interiorul monumentului se face numai cu aprobarea Administraţiei monumentului Sarmizegetusa Regia şi a Ministerului Culturii, cu avizul   Direcţiei  Judeţene Pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Hunedoara, în condiţiile prevederilor legislative  în vigoare.

Sancţiuni
Pentru încălcarea prevederilor prezentului regulament, se vor aplica sancţiuni conform Legii 422/2001  privind protejarea monumentelor istorice - republicată, art. 54, art. 55 alin 1, lit.a, b, c, alin 2; Ordonanţei Guvernului 43/2000, republicată, privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, art. 26, art. 28, lit. a, c, art. 31 şi Legii 564/2001 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 47/2000 privind stabilirea unor masuri de protectie a monumentelor istorice care fac parte din Lista Patrimoniului Mondial, art. 11.


Tarife propuse pentru vizitarea monumentului Sarmizegetusa Regia Grădiştea de Munte.

Accesul autoturismelor  pe Valea Albă – 10 lei.
Accesul vizitatorilor adulţi în incinta monumentului   5 lei
Accesul copiilor, elevilor şi al studenţilor                    2 lei
Filmări şi fotografieri în scop comercial                      300 lei / ora

4 comentarii:

  1. Acum inteleg de ce in emisiunile lui Oreste nu se admit telefoane in direct. Banuiam ca ascunde ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Actiunile lui Oreste sunt sustinute de o doamna Maria si fica sa de la pensiunea Cotiso. La aceasta pensiune falsul român Oreste lasa bani grei cu trupa sa in sezonul cand merge la rugaciuni in sanctuarele dacice. De cand s-a interzis practicarea ritualurilor religioase la cetati veniturile la pensiuni au scazut considerabil, motiv pentru care patronii pensiunilor (nu toti) au pornit si ei razboi gardienilor de la cetati. Nu toti patronii de pensiuni au convingerile celor de la Cotiso caci mai sunt si oameni cu frica de Dumnezeu si dragoste de tara pentru care neamul conteaza mai mult decat banii unor sectari ca Oreste.
    Am dormit si eu o noapte la Cotiso si pot sa spun ca am vazut cata propaganda face patroana acestei pensiuni la tot ce vine cu bani, doar bani sa iasa indiferent ca imi vand sau nu sufletul. La aceasta pensiune este cuibul din zona al misticilor gen Oreste, aici gasesti oricand carti oculte, despre ghicit, vorbirea cu mortii, samanism, maestrii guru, etc. Intre acestea gasest si cartile lui Dan Oltean despre care "misticii" cu pricina spun ca e omul lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Natalia inceteaza cu ,,copy paste '' faci asta oriunde ....

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.