vineri, 2 martie 2012

Pr Constantin Necula si pr Cristian Pomohaci au pactizat cu sectarii?



Motto: “De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te, ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.” (Sf Ap Pavel, - Tit 3,10-11)

Duminica seara (4 martie 2012) pr. Constantin Necula si pr. Cristian Pomohaci vor conferentia in sala mare a complexului penticostal “Ciresarii” din Beius. In program este prevazut si un concert de cantece interpretat de “Oastea Domnului”.
Organizatorii se asteapta, ca la aceasta conferinta, sa participle cat mai multi ortodocsi, spune pastoral penticostal Vladimir Pustan, din Beius (jud. Bihor):“Vor fi foarte multi auditori, am invitat pastori din toata tara, care vor veni cu altii la randul lor. Am invitat oficialitatile locale si multi ortodocsi din zona pe care ii asteptam cu drag. Sper ca cei invitati sa aduca la randul lor si alti prieteni cu ei. Vom face astfel incat ortodocsii care vor venii, sa se simta bine la noi, caci suntem biserici surori. Toti suntem crestini si avem acelasi Dumnezeu”. De asemenea pastorul penticostal ii invita pe credinciosii ortodocsi si la alte evenimente ale cultului penticostal care vor avea loc in viitor.
In discutii purtate cu credinciosii ortodocsi din Beius, pastorul penticostal spunea ca “cei doi preoti care vor conferentia in Beius, sunt fani ai predicilor mele”. De asemenea credinciosilor ortodocsi li se interzice sa distribuie carti ortodoxe (cu pr. Cleopa Ilie, pr Iustin Parvu, Catehism ortodox, Vietile Sfintilor, carti de rugaciuni etc) la aceasta conferinta. Singurele carti admise spre vanzare sunt cele care poarta semnatura celor doi invitati sau cele ale cultului penticostal.
Ortodocsii din Beius considera participarea celor doi preoti la astfel de evenimente neoprotestante, tocmai in Duminica Ortodoxiei, ca fiind o sfidare a canoanelor si invataturilor Sfintilor Parinti, martiri si marturisitori, care au murit pentru dreapta credinta de-a lungul istoriei Bisericii. Nu stim daca cei doi preoti au binecuvantarea ierarhilor lor, sau macar a ierarhului locului, dar daca s-ar respecta canoanele Bisericii Ortodoxe, acestia ar fi trebuit depusi din treapta preotiei sau macar sanctionati (conform Constitutiilor Apostolice VI, 18).
Anunturile facute de organizatori spun ca se va vorbi despre ortodoxie. Ne intrebam care ortodoxie va fi marturisita de catre cei doi preoti, fara a se discuta despre pururea fecioria Maicii Domnului, cinstirea icoanelor si a Sfintei Cruci, importanta traditiei, botezul copiilor si alte chestiuni de credinta, de care secta penticostala s-a lepadat prin reformele sale religioase. Sau, marturisirea ortodoxiei celor doi, se va limita doar la un impresionant discurs protocolar in care “toate adevarurile sunt adevarate” astfel incat toata lumea sa fie incantata, iar participantii sa se bucure de aplauze in timp ce organizatorii se vor folosi din plin de popularitatea acestora.
Le amintim celor doi preoti ca ne aflam in postul Sfintelor Pasti, culminat de sarbatoarea Invierii Domnului cand, la Ierusalim, la Mormantul Mantuitorului va veni Sfanta Lumina ca in fiecare an doar la patriarhul ortodox.
Multi beiuseni sustin ca dupa convertirea lui Vladimir Pustan la penticostali, acesta a avut o situatie materiala tot mai ridicata. Pastorul Pustan infirma acestea spunand ca e sarac si pe numele sau nu are o avere insemnata. Tinem sa mentionam ca sala in care va avea loc conferinta are 1400 locuri, si a necesitat o investitie foarte mare. Cladirea respectiva este imensa (avand si o “scoala de predicatori”) si a fost terminata in doar sase ani. Penticostalii in Beius sunt putini, de unde fonduri???
Observatie: Pr Cristian Pomohaci nu apare pe afise si nici in anunturile conferintei. Despre participarea sa am fost informati verbal de catre organizatori.
Cateva consideratii canonice
Pe afisul de prezentare al conferintei se anunta: “Depasind barierele confesionale ne vom ruga impreuna si vom canta din cantarile Oastei Domnului”. Amintim preotului profesor dr. Constantin Necula ca prin canonul 45 al Sfintilor Apostoli este interzisa comuniunea cu ereticii: “Episcopul sau preotul daca numai s-a rugat impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca…” iar canonul 64 Apostolic spune: “Daca vreun cleric sau laic ar intra in sinagoga (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, sa se si cateriseasca sis a se si afuriseasca”. A se vedea in acest sens mai pe larg “Canoanele Bisericii Ortodoxe” de parintele prof. dr. Ioan N. Floca de la facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu.
De asemenea “Pravila Bisericeasca” a lui Nicodim Sachelarie, recunoscuta de Biserica Ortodoxa spune: “Pe ereticii cei nelegiuiti, care nu se pocaiesc, afurisiti-i si-i lepadati de ceilalti credinciosi, aducand la cunostinta publica indepartarea lor din Biserica lui Dumnezeu si porunciti credinciosilor sa se fereasca cu desavarsire de ei, sis a nu se intovaraseasca cu ei nici la vorba, nici la rugaciune, caci ei sunt potrivnici si dusmani ai Bisericii, strica turma lui Hristos si batjocoresc mostenirea credintei. Acestia sunt despre care Domnul a spus cu amaraciune si cu asprime, zicand ca sunt Hristosi mincinosi si invatatori vicleni, care hulesc duhul harului si dispretuiesc darul cel oferit gratis, carora nu li se iarta nici in veacul de acum, nici in cel ce va sa vie.” – 717.
Adrian Coman (teolog)


Despre partea nevazuta a conferintei de la Beius: 

Alte legaturi:

Pr Constantin Necula, promotorul agresiv al “circarului” duhovnicesc Klaus Kenneth si autorul unor servicii de propaganda, alaturi de… stilistul Florian Bichir:
Despre alte alunecari ale pr. Constantin Necula vedeti si:
Despre Ratacirea penticostala puteti afla accesand linkul:
http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2011/07/ratacirea-baptista.html

31 de comentarii:

  1. Nu ma mira. Il stiu pe acest Pustan. E un bun psiholog si stie bine sa manipuleze masele prin cuvantarile sale. Ma mir in schimb de cei doi preoti ca au acceptat sa faca acest lucru.
    Dumnezeu sa ii ierte iar pe noi sa ne pazeasca de astfel de pastori.
    Daca vor sa marturiseasca ortodoxia de ce nu se da voie cartilor ortodoxe. Cei doi preoti nu au carti ziditoare. pr. Pomohaci e pe langa preotie iar pr. Necula e un filozof inteligent dar lipsit de traire, misiunea sa se orienteaza mai mult spre partea filozofico-teoretica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Biblia, si numai Biblia, e considerata Cuvantul lui Dumnezeu. Pocaiti-va si credeti in Evanghelie! aceasta e porunca Mantuitorului Isus Cristos! Dumnezeu Sa-Va deschida inima si ochii! Acesti asa"-zisi "sectari"sunt oameni care au fost nascuti din nou, si s-au intors de la moarte la viata, si L-au acceptat pe Isus Cristos, ca Mantuitor al lor personal.Deci nu-i mai judecati, fara sa-i cunoasteti, cautati-le marturiile intoarcerii lor la Dumnezeu, si o sa ganditi altfel.Doamne ajuta!

      Ștergere
    2. GADAFI
      NE ESTE RUSINE CE POATE FACE PUSTAN...DIN COPILARIE FIIND ORTODOX PUR ACUMA A TRECUT LA NEOPROTESTANTI AJUNGAND MARE PREDICATOR IN OCCIDENT SI IN ALTE TARI PLANGANDU-SE CA NU ARE NICI O AVERE DAR ISI PERMITE SA MEARGA SA PROVADUEASCA CUVANTUL LUI DUMNEZEU PE CARE NU IL CUNOASTE CU ADEVARAT.

      Ștergere
  2. http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/03/02/preotul-constantin-necula-conferentiaza-la-sectarii-penticostali-din-beius-in-duminica-ortodoxiei-sub-semnul-depasirii-barierelor-confesionale/

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.razbointrucuvant.ro/2009/05/02/lupii-chemati-paznici-la-oile-ortodoxe-nu-se-impune-caterisirea-preotului-pomohaci-inalt-preasfintite/

    RăspundețiȘtergere
  4. HUOOOOOO, ECUMENISTII...LASAND LA O PARTE VREO GLUMA, CHIAR E JALE, VOR SA NE STRICE ORTODOXIA. OR SA FIE MULTI MARTURISITORI AI ORTODOXIEI, SUNT SIGUR, IN VREMURI GRELE DUMNEZEU LASA OAMENI DE NADEJDE ! ECUMENISMUL, ESTE O MARSAVIE!

    RăspundețiȘtergere
  5. Parintele Necula a aparat invatatura ortodoxa in cadrul prelegerii pe care a sustinut-o la Beius!Pacat ca s-au dat drumul la acuze in necunostinta de cauza si inainte ca parintele sa conferentieze la Beius!

    RăspundețiȘtergere
  6. AU CUNOSCUT PE ADEVARATUL CRISTOS , POPO , CE TE INTREBI ATAT ? sunteti curve si talhari cu totii

    RăspundețiȘtergere
  7. exact cum spuneam - sunteti curve si nu ma place adevarul

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnul Pomohaci ,(caci preot nu mai poate fi numit)trebuia de mult timp scos din preotie,dar dupa cate se pare patriarhia romana doarme si se complace cu ereticii.
    Patriarhia romana dupa ce canoane se ghideaza?Propria lege?Canonul apostolic oare nu e lege pt Biserica Ortodoxa indiferent din ce tara.
    Canonul 64 Apostolic spune clar: “Daca vreun cleric sau laic ar intra in sinagoga (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, sa se si cateriseasca si sa se si afuriseasca”. Oare putem fi noi mai presus decat Sfintii Apostoli?Oare nu au stiut ei de ce au hotarat aceasta?
    Dureros ce se intampla cu noi.Guvernantii ne vand,mai marii bisericii ne smintesc si ne vand sectarilor.Doamne, ai mila de noi pacatosii robii tai si nu ne lasa in mana satanei.Apara-ne si nu ne lasa sa pierim!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce cărţi de filozofie a scris pr. Necula? Ştiu de vreo câteva cărţi de-ale lui dar nu de filozofie: Să ne rugăm 8 zile cu Sfântul Nectarie, Să ne rugăm 8 cu Părintele Arsenie,Să ne rugăm 8 zile cu Sfântul Ioan de Kronstadt, Viata Sfântului ierarh Nicolae, făcătorul de minuni, dăruitorul..., Ogorul cu îngeri, Îndumnezeirea maidanului şi nu mi se părea filozof ci mai degrabă preot ortodox cu drag de Hristos şi de oameni.
    Am urmărit intervenţia de la Beiuş şi nu s-a rugat cu ereticii. A vorbit corect şi ortodox despre Biserică, Taine, Ortodoxie, Maica Domnului, Sfinţi ş.a.
    Deci cred că Pr Necula despre care vorbiţi e altul sau lentilele prin care îl priviţi s-au cam aburit. A-L mărturisi pe Hristos, a arăta Ortodoxia ca pe un mod deplin şi adevărat de viaţă în Hristos şi în Biserică, în mijlocul unor eretici nu cred că este greşit ci mai degrabă lăudabil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exemple de preoti :PR CLEOPA.Arsenie Boca, Paisie Olaru,, Adrian Fageteanu,,Paisie Arghioritul,,ioanichie Balan,, Arsenie Papacioc,, Iustin PARVU,,,ETC,,,ASA ARATA PREOTI ADEVARATI ! Oare mai avem noi asemenea preoti?

      Ștergere
    2. Necula a scris carti cu aparente duhovnicesti, dar in realitate nu traieste in duhul autentic ortodox al Sfintilor Parinti. Acest pr. Sergiu, se pare a fi pr. Necula, dar sub pseudonim, cum face el de obicei cand se gandeste sa isi salveze reputatia. Din pacate, pentru el e mai importanta reputatia decat Adevarul.
      Are un fals duh de ortodoxie, nimic autentic la el, doar teatru si spectacol prin care cauta popularitate.

      Ștergere
  10. pr Necula s-a facut ca apara ortodoxia la Beius dar in realitate a facut o baie cu apa rece incercand sa elimine notiunea de dogma si invatatura de credinta. A fost asa ceva in care sa nu-l critice nici ortodocsii dar sa nu-i supere nici pe sectari.

    RăspundețiȘtergere
  11. Despre ce icoane si cinstirea lor vorbeste Biblia voastra? Voi chiar nu cititi deloc Sfanta Carte Biblia?

    RăspundețiȘtergere
  12. Cata ura oameni buni..

    Ma tot intreb de unde vine atata ura in voi...adica sa intelegem ca, cartile voastre canoanele si toate celelalte enumerate..sunt mai presus decat Biblia care este insuflata de Duhul Sfant? Pentru ca eu din cate imi amintesc in biblie scrie sa iti iubesti aproapele, eu am participat aseara la aceasta intalnire, sunt penticostal si am ramas placut impresionat de predica. Ce ma distreaza cel mai mult, citatele date mai sus unde ati lovit clar in religiile sectante. Adica noi suntem ereticii? si voi sunteti sfintii? :)) asta e buna ..apropo stiati ca in romania in ultimi 50 de ani s-au facut 23 milioane avorturii? Intrebarea mea pentru voi ...oare cat la suta din aceste 23 au fost facute de ortodocsi si cate de penticostali sau alte relegii neoprotestante. Dragilor trezitiva si incepeti totusi sa traiti crestinismul biblic nu religia gasita in nush ce carti.
    Apropo au fost interzise la vanzare cartile de rugaciune.

    RăspundețiȘtergere
  13. pr Sergiu, nu a vorbit nimeni despre carti ci de modul de a gandi si vedea lucrurile.
    Cum va explicati ca se pot trece de "barierele confesionale" despre care vorbea pr Necula fara a discuta mai intai de diferentele de credinta? Un om duhovnicesc nu gandeste astfel ci doar un filozof care nu are dogme ci doar principii.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu ma mira ca un sodomit ca Pomohaci care si-a lasat nevasta e gata de orice pentru a fi in lumina reflectoarelor. Cred de asemenea ca nu ordodoxia are ultimul cuvant in materie de scriptura, eventual de traditie care e necanonica. Prin urmare, ar trebui sa ne intoarcem la Cuvant...

    RăspundețiȘtergere
  15. pentru anonim din 5 martie de la ora 02,40 am
    Cred ca ai ramas placut impresionant, si eu la fel.
    Dar daca ar fi zis adevarul de credinta cred ca te-ar fi socat sa auzi ca adevarata credinta e altfel decat te invata pastorii tai.
    Deoarece nu ai respectat aceste canoane ai ajuns sa cazi in erezie.

    RăspundețiȘtergere
  16. Din unele comentarii am observat ca unii nu cunosc cum s-a format canonul Sfintei Scripturi. Despre acest subiect vom revenii in curand tocmai cu o marturie a unui iudeu convertit la crestinism care a trecut prin protestantism si a ramas in ortodoxie.
    ASTRADROM nu s-a impotrivit organizarilor de intruniri ale unor culte protestante si neoprotestante ci doar participarii unor clerici ortodocsi la acestea. De ce sa nu o spunem, pentru multi beiuseni, prezenta pr Necula a fost o sminteala.
    Din ce a vorbit pr Necula la acea intrunire nu mai putem spune ca "a pactizat cu penticostalii" ci doar ca a fost folosit... Toate acestea cu acordul sau personal caci nimeni nu l-a obligat.
    De acum incolo nu pr Necula e problema, ci prozelitismul sectar.
    Nu o spunem cu rautate asa cum spun unii protestanti ci din dragoste pentru semenii nostrii ca sa nu cada si ei in aceeasi ratacire.

    RăspundețiȘtergere
  17. draga anonimule (5 martie ora 2.40)
    noi nu avem ura fata de voi ci asteptam ca voi sa va intoarceti la adevarata credinta ortodoxa lasata de sfintii parinti nu poti sa zici ca noi le am inventat(canoanele). daca nu va considerati sectari atunci de ce va simtiti cand cititi citatele respective? draga voi sunteti eretici dar va steptam cu toata dragostea sa va intoarceti in sanul Bisericii Ortodoxe. cu bratele deschise va asteapta niste pacatosi.sa nu uitam multitudinea de mucenici care si au varsat sangele pentru ortodoxie!!! vor sa distruga toata ortodoxia cat mai e in tara asta si nu numai dupa ce comunismul i a invatat pe oameni sa nu mai mearga la biserica vin astia cu planificarea familiala si toate metodele de contraceptie si ue cu stilul de viata libertin si apoi ce sa astepti...asa e s au facut multe avorturi din pacate si o sa platim scump pentru asta cu totii!!!! dar vreau sa ti zic ca sunt si ortodocsi traitori cu cate 10 -13 copii asa ca....te asteptam duminica la liturghie! pana atunci iti recomand un link...http://www.moldovacrestina.info/2009/11/parintele-cleopa-despre-sectari/

    RăspundețiȘtergere
  18. Vad la un anonim de mai sus o replica penibila si nu ma pot abtine sa nu o comentez. Spunea ca in romania ortodocsii au facut cele mai multe avorturi. Cred.
    Il intreb in schimb, in America unde protestantii sunt majoritari e o situatie asemanatoare. Acolo protestantii au facut cele mai multe avorturi iar ortodocsii foarte putine.
    Undeva de gluma dar si penibila remarca anonimului.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ma bucur ca ati postat mai multe detalii despre cele prezentate acolo. Am citit si celelalte articole ce au precedat acelei conferinte.
    Cel cu partea cenzurata m-a facut sa vad cel mai bine adevaratul substrat.

    RăspundețiȘtergere
  20. La inceput am considerat si eu ca e rautate dar cand am citit articolul cu partea cenzurata din conferinta mi-am dat seama ca e ceva necurat la mijloc cu aceasta conferinta. Am audiat si inregistrarile cu telefonul. E bine ca am aflat si noi de toate acestea.

    RăspundețiȘtergere
  21. as vrea sa va pun cateva intrebari:
    1. de ce le spuneti eretici[rataciti] ei nu se mantuiesc?
    2. credeti ca daca cineva spune adevarul trebuie condamnat...credeti ca nu vor mai avea bani si multe altele din traditie si moaste ...este scris "Eu sunt Calea Adevarul si Viata" .deci noua ne trebuie numai adevarul ....
    SA VA FIE RUSINE RUSINE. IN FATA LUI DUMNEZEU NU SUNTEM ORTODOCSI SI PENTICOSTALI .CONTEAZA INIMILE NOASTRE .LA JUDECATA NU NE VA INTREBA LA CE CULT AM FOST .

    PS: Sunt ortodox

    RăspundețiȘtergere
  22. Apel umanitar, eu ma numesc mihai feraru de 55 ani ,sunt un om f f bolnav cu multe boli f incurabile cum ar fi.. infarct miocardic antero-septal suferit de 2 ori, si tot de 2 ori am suferit accidente vasculare din trunchiul cerebral,, partial sunt paralizat,, zic asta ca am ajuns sa mai pot merge un pic adica merg cam 20-30m apoi fac o pauza si tot asa. am diabet f complicat eu imi fac singur injectii cu insulina de 4 ori pe zi, numai eu si cu bunul dumnezeu stiu de chinul meu zi de zi, duc lipsa de medicamente si alimente, stiu ca voi muri in curand ptr ca asa-s bolile astea, dar cred-ca voi muri flamand tare greu mai este cand nu ai de mancare, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi si care il iubeste pe bunul dumnezeu, sa ma ajute si pe mine, cu putin din putinul lor ptr ca dumnezeu ii va rasplati inzecit pe fiecare, va rog din suflet sa ma iertati daca deranjez si vas ruga sa nu ma judecati voi lasatil pe dumnezeu sa judece pe fiecare ptr faptele bune sau rele,. eu nu pot efectua nici o activitate. .ma aflu in spania unde urmeaza sa fiu supus unei inerventii chirurgicale la creer unde am 2 cheaguri de sange, am cont la banca.. CAIXA in spania are nr. ES6321002701100110648088/CAIXESBBXXX. .. pe nume mihai feraru.. va rog nu ma lasati ajutati-ma tel 0034642624824 Doamne ajuta A-R

    RăspundețiȘtergere
  23. „Priviți la ei, cât de mult se iubesc!”

    RăspundețiȘtergere
  24. Faptul ca Necula asta mai preda in facultate arata clar ca i ecumenist cknvins .,ca la faza cu cipurile a tradat la greu....a zis exact pe dos l-a contrazis cu nerusinare pe Sf.Justin...pai,e simplu ca Buna-Ziua...l-ar mai lasa ep.de la Creta Streza sa predea?! ca sa fi MARE si TARE in lume tre sa tradezi Ortofoxia! Cei care marturisesc sunt dati afara din manastiri de ex.Monahul Teodot,prigonitorul lui fiind Teofan Monofizitul ....Pr.Seiche Fabian sa mi lasati comentariul ca am dreptul la opinie.Tot respectul pt dvs.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  25. Sunt unul care a patimit mult din cauza raspopitului Pomohaci. A facut rau multor oameni, dar episcopia de care apartine este minjita cu gramada de bani varsata de Pomohaci pentru a fi tolerat. Cuvinte de critica fata de acest fals preot l-a avut si parintele Paraian de la manastirea Sambata si care a adus alinare multor oameni trecuti anterior prin mainile murdare ale nefericitului Pomohaci. Dumnezeu ii ingaduie sa lucreze pentru ca si raul care il reprezinta isi are rostului lui. Deci mare atentie, cel viclean are multe chipuri.

    RăspundețiȘtergere
  26. Când vor veni refugiații musulmani poate vor învăța si creștinii(de orice fel) sa se iubească unii pe altii

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.