miercuri, 15 iunie 2011

Federalizarea României un act politic antiromânesc

ASTRADROM priveşte cu neîncredere intenţia politicienilor români de a împărţi România în opt regiuni administrative. Am dori ca domnii politicieni să ţină seama în această privinţă şi de părerile populaţiei ţării. Pentru a afla şi alte păreri decât cele ale „aleşilor” am avut o discuţie telefonică cu părintele Eftimie Mitra de la Mănăstirea Petru Vodă, judeţul Neamţ, din care vom reda un mic fragment:

- Cum vedeţi intenţia unor partide politice din România de a împărţii România în opt regiuni din punct de vedere administrativ.
- Nu ştiu dacă această intenţie aparţine chiar politicienilor noştrii. Mai degrabă aş zice că aşa lor l-i s-a poruncit din afara graniţelor ţării. Din aceste împărţiri mă gândesc că primii care vor avea de câştigat sunt cei din ţinutul zis secuiesc. De fapt cred că ceva în acest sens se şi urmăreşte. Vedeţi şi ce partide stau în spatele acestor proiecte de lege. Nu cumva sunt acelea care au susţinut în parlament şi retrocedările „restituţio integrum”, sau alte legi în favoarea minorităţii maghiare şi a bisericilor maghiare din Ardeal? Legi care ştim destul de bine că au fost în defavoarea românilor şi a Bisericii Naţionale Române. Din felul în care încearcă să forţeze mersul lucrurilor se vede clar că e ceva necurat la mijloc.

- Ei spun că această împărţire administrativă va ajuta la eliminarea birocraţiei şi la diminuarea corupţiei

- Şi noi să îi credem? Chiar credeţi că cei mai corupţi oameni din ţara asta vor lupta împotriva corupţiei? Ce să mai spunem de birocraţie când tocmai ei au îngreunat situaţia în acest sens la nivel naţional prin legile pe care le-au dat. Această birocraţie au creat-o special pentru a împovăra sufletele oamenilor şi a da prilej leneşilor de a trăi bine pe la birouri. Când omul vine acasă de la servici e obosit şi ameţit de atâta hârţogărie şi schimbări de legi peste noapte încât nu mai are timp de sufletul sau. Starea apăsătoare sufletească se răsfrânge asupra familiei şi a colegilor de la servici de cele mai multe ori. De aici ies tulburări, tensiuni, certuri între colegi, pe care, când ajungi acasă le reverşi peste cei din familie. Să nu credeţi voi că ăştia vor să renunţe la birocraţie când tocmai ei au creat-o pentru a împovăra psihic o ţară întreagă.

- Ce interes ar avea?

- Să ne domine mai uşor, să ne epuizeze pentru a nu mai putea gândi la ce se ascunde în spatele sistemului şi a nu mai avea puterea de a riposta.

- Credeţi că maghiarii ar avea un aport la acest proiect de lege?

- Cred. De ce nu lasă această iniţiativă legislativă pe guvernul următor? Se cam prea grăbesc să rezolve problema până la alegeri. Au mai fost astfel de intenţii dar atunci nu aveau susţinerea politică favorabilă. Astfel de cazuri au mai fost în istorie, în 1929, când s-a votat în parlamentul României Concordatul cu Vaticanul. Maghiarii au avut diplomaţii lor pe lângă Vatican care au făcut presiuni mari asupra guvernanţilor ţării. Momentul politic era cel mai prielnic deoarece la guvernarea României erau ţărăniştii lui Iuliu Maniu. Ce să mai spun de legea proprietăţii care s-a dat în timpul guvernării lui Tăriceanu. De asemenea şi acum au diplomaţii lor pe la Uniunea Europeană prin parlamentul American şi prin întreaga Europă care fac campania de susţinere a unor astfel de interese în străinătate.

- Credeţi că vor reuşi?

- Dumnezeu va decide, în funcţie de cum vom merita. Aşa că să ne îndreptăm viaţa spre Dumnezeu şi să luăm exemplul martirilor neamului nostru. Să sperăm că proorocia părintelui Arsenie Boca despre acest subiect să nu se împlinească încă.

- Biserica Ortodoxă ar putea avea o putere să împiedice acest lucru?

- Administrativ nu ştiu cum ar putea, dar, nu ar fi rău să îşi spună punctul de vedere. Ea trebuie să rămână ceea ce a fost de veacuri. Prin ortodoxie românii au fost ţinuţi uniţi în cele mai grele perioade ale istoriei păstrând totodată şi identitatea fiinţială a neamului nostru.

consemnat de Marius Vaida

2 comentarii:

 1. Cornel Nistorescu dezvaluie o informatie interesanta despre regionalizarea Romaniei

  Cornel Nistorecu: In acest moment avem un PDL care se afla la guvernare alaturi de UDMR impreuna cu o grupare care are o prelungire,are o origine americana,un grup de penticostali care e localizat in zona Arad-Oradea si care exercita o influenta puternica,masiva in actualul guvern si care participa si sustine decizii care sunt impotriva Romaniei in acest moment.Nu e vorba de o simpla prostie sau de o confuzie.Pentru ca ei sunt comandati din alta parte.Domne nu le foloseste la nimic,nu le foloseste Romaniei.E o grupare de la Chicago si care prelungiri si continuitate si relatii inclusiv in zona centrala si la Washington si in New York si care exercita in acest moment o influenta majora…
  Si cine e in spatele organizatiei penticostale? Illuminati sau sionistii?
  Sursa:
  http://relhit.wordpress.com/2011/06/12/cornel-nistorescu-dezvaluie-o-informatie-interesanta-despre-regionalizarea-romaniei/

  Youtube:
  http://www.youtube.com/watch?v=23KGv5xGLoQ&feature=player_embedded

  RăspundețiȘtergere
 2. se pare ca tavalugul s-a pus in miscare.
  deciziile au loc fara a fi intrebat cineva, iar daca este intrebat va fi doar pentru a pastra aparentele, oricum nu intereseaza pe nimeni opinia cuiva. s-a gotarat si gata, trebuie pus in aplicare. ne asteapta vremuri foarte "interesante" !!!

  RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.