vineri, 30 aprilie 2010

SACCSIV despre mucenicul Evghenie

http://saccsiv.wordpress.com/2010/03/01/socanta-rusie-dintr-o-icoana-a-unui-soldat-rus-decapitat-de-ceceni-a-iesit-mir-iar-9-neonazisti-rusi-ce-ucideau-non-slavi-au-fost-condamnati/

Citez din articolul Icon of soldier beheaded for not taking off his cross gives myrrh in Penza church (În biserica Penza, din icoana unui soldat decapitat pentru că a refuzat să-şi scoată crucea, curge mir ):

Penza, 17 februarie, Interfax – Din icoana lui Evgeny Rodionov, aflată în biserica Sf. Lukas, din dispensarul oncologic regional din Penza, a început să curgă mir. Soldatul rus Rodionov a fost executat în Cecenia în 1996 pentru că a refuzat să renunţe la credinţa lui ortodoxă.

“Mirul a ieşit din două locuri, în palma unei dintre mâini şi în locul în care este purtată crucea (pe piept)”, a declarat jurnaliştilor preotul paroh al bisericii, Alexy Burtsev.
Potrivit preotului, s-a întâmplat în timpul privegherii de toată noaptea de pe 15 februarie. Enoriaşii, care au stat în spate rugându-se, au simţit o aromă ciudată şi plăcută.
Preotul a menţionat că pe 15 februarie 1996, Evgeny Rodionov, născut în Penza, a fost capturat în Cecenia şi închis pentru sute de zile, iar când a refuzat să renunţe la credinţa creştină, militanţii l-au decapitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.