marți, 18 mai 2021

PSD-ista Dana Budeanu atacă isteric Biserica Ortodoxă. Ce se ascunde în spatele acestor atacuri. Răspunsul unui preot ortodox.

Aceasta lansează mesaje subliminale prin care să creeze o prăpastie între cler și credincioși.

La postul România TV, creatoarea de modă, Dana Budeanu, aruncă mesaje subliminale prin care să despartă o parte a populației de preoți și ierarhie. Unul dintre aceste mesaje diversioniste este: "Pe noi ne-a abandonat Biserica", "Unde a fost Biserica de un an de zile" (referindu-se la pandemia COVID), printre altele mai lansa ideea că Biserica îndeamnă la vaccinare. Sunt jumătăți de adevăruri scoase din context pe care PSD-ista Dana Budeanu le folosește în mod clar pentru a discredita Biserica Ortodoxă Română. Ce interes are și în ce calitate vorbește?

În intervențiile sale televizate, croitoreasa Dana Budeanu se aruncă în afirmații pe care le folosește tendențios, recurgând la același spectacol isteric ieftin, cum face și legat de alte subiecte. Aceasta lasă de înțeles că întreaga Biserică Ortodoxă este complice la campania de vaccinare, ceea ce este fals deoarece, majoritatea preoților și credincioșilor nu au luat vaccinul și nu s-au pronunțat favorabil acestei campanii. Patriarhia Română doar a informat credincioșii, dar nu i-a îndemnat. Au fost și excepții, dar aceștia nu reprezintă Biserica, cid oar opinii personale. Menționăm că Patriarhia nu este reprezentativă credincioșilor BOR în subiectul vaccinării sau în alte situații legate de pandemia COVID.

Afirmațiile doamnei Budeanu pornesc de la un caz din Suceava, când o persoană a decedat în spital, iar familia se plângea deoarece decedata nu a avut voie să fie înmormântată cu preot. Nu credem că Biserica și-a dorit ca femeia să fie înmormântată fără preot, dar menționăm că nici nu se putea impune cu forța să trimită preoți la înmormântare atâta timp cât familia nu a solicitat acest lucru. Conjunctura a fost de așa natură încât la acea dată "legile" interziceau ca decedații din spitalele de Covid să fie duși direct la cimitir, în condiții speciale menționate de lege. La acea vreme, nici doamna Budeanu nu a luat nici o atitudine dar, un an mai târziu, a explodat făcând un spectacol ieftin în fașa camerelor de filmat.

Menționăm că sunt cunoscute cazuri de preoți și episcopi ai BOR care și-au exprimat poziția de neîncredere față de vaccinarea impusă politic, dar de aceștia doamna Budeanu a evitat să amintească. Oare de ce? Mai mult decât atât, patriarhul sau purtătorul de cuvânt al patriarhiei au vorbit în nume personal, nu în numele Bisericii și nici a Sonodului BOR. De ce doamna Budeanu lasă să se îmțeleagă că toată Biserica este de acord cu vaccinarea? Ce interes are?

Papa Francisc, alți lideri religioși budiști, hinduiști, protestanți, etc. au acceptat să fie vaccinați și au oferit un exemplu pro-vaccinare, dar doamna Budeanu evită să amintească și de aceștia. Oare de ce? În opinia ei, doar Biserica Ortodoxă este țapul ispășitor…

Căutând popularitate și reclamă, doamna Budeanu se încadrează foarte bine în categoria celor care se lansează mediatic atacând și criticând mereu pe alții. Așa cum e la modă să ataci Biserica Națională, căutând tot felul de pretexte, Dana Budeanu se folosește de afirmațiile personale ale unor înalte fețe bisericești pentru a incrimina întreaga Biserică.

Pentru a avea un punct de vedere a unui cleric, am cerut și opinia unui preot ortodox. Astfel, l-am contactat telefonic pe preotul Eftimie Mitra (în foto) care ne-a spus: «Doamna Budeanu se isterizează în necunoștință de cauză. E si aceasta un mod de a atrage vizualizări. Nu e singura, au fost și vor mai fi la televizor astfel de "specialiști" în ale Bisericii, care să-și dea cu părerea despre chestiuni care nu sunt de nasul lor. Din înregistrarea pe care mi-ați prezentat-o deduc că vorbește să se afle în treabă sau să câștige audiență. Azi e la modă să ataci sau să lovești în Biserica Ortodoxă, prin aceasta probabil se încadrează și ea între "eroii" anti-Biserică. Personal nu mă simt lezat de ceea ce spune, ținând cont de faptul că doamna respectivă nu are cunoștințe teologice, canonice, istorice, și nici nu are habar de chestiunile bisericești. E ca și cum aș vorbi eu despre modă sau despre domeniile în care ea se pricepe, iar eu habar să nu am. E clar că a luat-o pe arătură, încă rău de tot. Pe această persoană o ascultă doar persoane de nivelul ei. Neavând o cultură religioasă normal că nu are nici competența de a vorbi despre aceste chestiuni. Nu are un argument serios, ci doar își dă și ea cu părerea. Cam atât am văzut la ea. Își face popularitate într-o categorie de persoane cu aceeași cultură ca și a ei. Ca mulți alții, se folosește de curentul acesta împotriva Bisericii pentru a se scoate în evidență cu ceva. Nu e datoria Bisericii Ortodoxe să facă reguli în spitale. Asta e problema organelor competente ale statului. Biserica nu e DNA și nici for legislativ în România ca să dea legi si să stabilească directive prin spitale. Dacă doamna Budeanu consideră că Biserica Ortodoxă e vinovată pentru ce se întâmplă în spitale, e problema ei, nu am ce să-i fac. Nu am văzut la ea să aibă principii ortodoxe, iar atitudinea ei față de Biserica Ortodoxă nu mă miră. Patriarhul și-a dat cu părerea, dar nu a obligat pe nimeni să se vaccineze. Faptul că ea implică toată Biserica în aceste afirmații arată că e rău intenționată. Și știți ce e interesant? Se vede că doar de Biserica Ortodoxă se leagă. Deci e clar!»


Înregistrarea în care Dana Budeanu se isterizează la adresa Bisericii poate fi văzută aici: https://www.facebook.com/100024225130491/posts/951924382291724/?sfnsn=wa

Preotul Eftimie îndeamnă credincioșii BOR să nu se lase dezbinați din motivul subiectului vaccinării. Fiecare să decidă pe proprie răspundere în această situație. Detalii vedeți aici: https://fb.watch/5xceoZrQqp/

16 comentarii:

  1. Ba cam are dreptate! Clericii în majoritate îndeamnă la vaccinare, la Pecetea Satanei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Darius Cudelcu (Iași)21 mai 2021 la 15:26

      Luciane drag,
      Indiferent câți ar fi, nu reprezintă Biserica. Biserica Ortodoxă se reprezintă doar sinodal. Credeam că știi asta...

      Ștergere
    2. Sinodal nu mai are cum! Toți sunt eretici în Sinod!

      Ștergere
    3. @ Luciane
      Din ce spui tu inteleg ca toti sunt rataciti, doar tu singur esti pe linie buna.
      Cel putin asta crezi tu despre tine...

      Ștergere
    4. Nu am spus că toți sunt eretici! Am spus că toți din Sinod!

      Ștergere
  2. Voi iar umblați cu jumătăți de măsură! Păi, măi oameni, dacă acest vaccin este Pecetea Satanei, voi de ce nu mărturisiți împotriva lui! A-i lăsa pe oameni să aleagă este totuna cu a-i lăsa să se Pecetluiască! Păcatul vostru este la fel de mare! Iadul vă așteaptă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Darius Cudelcu (Iași)21 mai 2021 la 15:27

      Ce caraghios poți să fii...
      Ha, ha, ha...
      De unde ai scos-o pe asta cu pecetea satanei?

      Ștergere
    2. Ha, ha ...! N-o să mai râzi tu când o să te ardă!

      Ștergere
  3. O nebună de legat. Se bagă în seamă...

    RăspundețiȘtergere
  4. Să își vadă de croitoria ei...
    E paralelă cu treburile bisericești...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce nebunie spui tu Luciane.
    Ai visat noaptea ca toti trebuie sa facă doar cum vrei tu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să nu facă așa cum vreau eu! Să facă așa cum Vrea Dumnezeu!

      Ștergere
  6. Voichita Marcu21 mai 2021 la 21:38

    Sa isi vada de prostitutia ei si sa lase Biserica...
    O curva nu va fi niciodata de acord cu Biserica.
    Stiti cumva ca face sex pe internet cu oameni slabi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multe curve s-au întors la Dumnezeu de-a lungul Istoriei!

      Ștergere
    2. E plin Raiul de curve care s-au întors la Dumnezeu!

      Ștergere
  7. Grigore Baranu23 mai 2021 la 22:30

    Tocmai o astfel de "personalitate" isi da cu părerea despre Biserică?
    Ciudată muierea...

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.