vineri, 5 februarie 2021

Peste 2.000 de oameni nu s-au mai prezentat la a doua doză de vaccin.

Valeriu Gheorghiță: 

Urmează să analizăm și să centralizăm motivele

 Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a anunțat, marți, că peste 2.000 de persoane care au primit prima doză de vaccin nu s-au mai prezentat pentru rapel, din diverse motive.

Care ar fi explicația pentru faptul că oamenii nu s-au dus la rapel? „Sunt, pe de o parte, explicațiile date de o parte dintre persoane, că au fost diagnosticate cu SARS-Cov-2 după doza unu, de asemenea, sunt persoane care probabil au amânat din diverse motive. Însă nu putem spune că acele persoane nu se vor prezenta pentru doza de rapel.

Există această diferență de circa 2.000 de persoane. Intenția noastră este să nu rămână nevaccinați cu doza de rapel”, a declarat Valeriu Gheorghiță în cadrul conferinței de presă de marți. La nivelul Bucureștiului, „412 persoane nu au efectuat doza de rapel, conform programărilor. Urmează să analizăm și să centralizăm motivele pentru care există această diferență”, a mai explicat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai spus că le recomandă celor care s-au prezentat pentru rapel, în ziua și la ora la care erau programați, să vină în perioada următoare la centrele de vaccinare, pentru a primi a doua doză. Potrivit prospectului Pfizer/BioNTech, rapelul trebuie făcut la 21 de zile, în timp ce pentru vaccinul Moderna rapelul, la 28 de zile.

 

 Denisa Dudescu,
Sursa:  
Peste 2.000 de oameni nu s-au mai prezentat la a doua doză de vaccin. Valeriu Gheorghiță: „Urmează să analizăm și să centralizăm motivele”

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.