joi, 24 septembrie 2020

Se va retrage facebook din Europa? Care a fost decizia instantei judecatoresti.

Facebook avertizează că s-ar putea retrage din Europa, dacă comisarul irlandez pentru protecția datelor va impune interzicerea transferului de date din și către SUA.

Mișcarea gigantului din social media vine după o hotărâre în acest sens a Curții Europene de Justiție din iulie, care a constat că Facebook nu a putut aduce garanții suficiente care să înlăture bănuielile de spionaj din partea agențiilor guvernamentale americane.

O asemenea interdicție ar bloca activitatea Facebook, a arătat reprezentantul companiei deținute de Mark Zuckerberg din Irlanda, într-o întâmpinare depusă în instanță.

„În cazul în care compania ar fi supusă unei suspendări complete a transferului datelor utilizatorilor către SUA, nu este clar cum în aceste condiții ar putea continua să funcționeze Facebook și Instagram în UE”  a arătat Yvonne Cunnane, potrivit The Guardian.

Însă, nu este o amenințare de retragere din Europa, ci o simplă reflectare a realității, a precizat apoi un purtător de cuvânt al companiei americane.

„Facebook nu amenință să se retragă din Europa”, a spus un purtător de cuvânt.

„Înscrisurile depuse la înalta curte irlandeză au arătat simpla realitate că Facebook și multe alte companii, organizații și servicii se bazează pe transferurile de date între UE și SUA pentru serviciile oferite utilizatorilor. Lipsa transferurilor de date internaționale sigure și legale ar afecta economia și ar împiedica creșterea afacerilor din UE, la fel cum încercăm cu toții să ne revenim din pandemia de Covid-19″ a declarat reprezentantul Facebook.

Scandalul a început cu Prism

Bătălia în instanță a început în 2011, când un avocat austriac, Max Schrems, a depus mai multe plângeri privind confidențialitatea la comisarul irlandez pentru protecția datelor. Acesta reglementează activitatea companiilor precum Facebook în UE.

Scandalul a izbucnit o dată cu dezvăluirile presei britanice cu privire la programul Prism al NSA (National Security Agency) din SUA, o operațiune uriașă de supraveghere online prin care guvernul american avea acces direct la sistemele Google, Facebook, Apple și altor companii de internet americane.

Judecata a ajuns chiar la Curtea de Justiție Europeană.

În septembrie, comisarul irlandez pentru protecția datelor a pus în executare hotărârea. Comisarul a emis un ordin preliminar prin care obliga rețeaua socială să suspende transferurile de date în străinătate.

Sursa: StirilePROTV  https://stirileprotv.ro/stiri/ilikeit/facebook-s-ar-putea-retrage-din-europa-dupa-o-hotarare-a-curtii-de-justitie.html?fbclid=IwAR2RUw7L7bSWHtGMqi20IzBUVA9kYO9rPLUGSuBvqp2Lz4DiNcNa-bB8eHw

 

Citește și

Probleme tehnice pentru Instagram și Facebook. Mii de utilizatori au fost afectați

 Facebook a refuzat ca părinţii unei adolescente decedate să-i acceseze contul. Ce a urmat

 Facebook susține mișcările anticreștine șiideologiile progresiste

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.