vineri, 7 iunie 2019

Românii au fost nevoiti sa intre în forță la Valea Uzului pentru a-și putea cinsti eroii. La sfârșit, românii i-au cinstit și pe eroii maghiari.


Profanarea crucilor eroilor români de la Valea Uzului si agresiunile fizice si verbale față de românii care treceau prin fața cimitirului au stârnit conflicte.
George Simion, împreuna cu primarul din Dărmănești au adus în atenția opiniei publice românești trădarea autorităților care au acceptat compromisurile UDMR-ului.

Liderii UDMR au instigat maghiarii din Harghita împotriva românilor. Au trimis extremiști maghiari să facă un lanț de oameni în fața cimitirului pentru a împiedica cinstirea eroilor români. Aceasta după ce UDMR a cinstit în liniște eroii maghiari, iar la câteva zile a profanat crucile de la mormintele românești acoperindu-le cu saci de gunoi negrii. De mai mult timp, UDMR provoacă conflicte interetnice în Ardeal, fiind susținuți și de anumite grupări antinaționaliste (globalist-neomarxiste) atât din România și Europa.

George Simion, împreună cu susținătorii săi, în colaborare cu primăria din Dărmănești, au organizat o festivitate de cinstire a eroilor români din acel cimitir. Extremiștii maghiari au obstrucționat intrarea în cimitir iar românii au forțat porțile. Un grup de români au intrat prin spate și au deschis porțile (forțat, pentru că extremiștii au pus lanțuri) cimitirului. Românii au rupt cordonul de jandarmi care îi proteja pe șovinii maghiari, întrând astfel în incintă. Din informațiile furnizate de Ministerul de Interne, aflăm că nu au fost victime. Jurnalistul Dan Tănasă, pe pagina sa de facebook, spune că au fost prezenți aproximativ 1200 de români.



„Eu nu sunt un om doar de campanie electorală, eu sunt patriot și îmi iubesc țara în fiecare zi! Astăzi nu am mai suportat blatul partidelor politice pentru protejarea UDMR, asociație care nu are dreptul legal să candideze în România, dar care dictează în țara noastră! Politicienii noștri mici le permit să facă lanțuri umane, să ne țină departe de a ne comemora eroii noștri, de Ziua Eroilor! Gata! Ajunge!”, a spus George Simion, pentru TOMIS NEWS.

 Imagini de la evenimentul de ieri care arată cum au reușit să intre acolo românii pentru a-și comemora eroii:




In cimitirul de la Valea Uzului sunt soldati ai mai multor armate implicati in luptele din cele doua razboaie mondiale. Armata română are în acest cimitir 149 ostași. Detalii vedeți aici: 
 https://www.napocanews.ro/2019/06/vezi-lista-celor-149-de-eroi-romani-din-cimitirul-de-la-valea-uzului.html?fbclid=IwAR2II8oglczQGf9iG_TCodUaXbhzVIvpgywtF6cVXjb_ER-8HTqXj8iA280

La sfârșitul evenimentului un preot ortodox impreuna cu cateva persoane prezente la eveniment au aprins troițe și la crucile de pe mormintele eroilor maghiari, comemorându-i și pe aceștia.



Nota redacției:
Adepți ai grupărilor neomarxiste din România susțin că românii ar fi trebuit să renunțe la comemorarea eroilor din acest cimitir, susținând politica revizionistă a UDMR. Aceștia combat orice acțiune a organizațiilor tradiționaliste și patriotice din România, nu doar în plan religios, ci și în ce privește valorile morale și culturale ale poporului român.

Un comentariu:

  1. Din punctul meu de vedere udmr ar trebui interzisă prin lege,nu partidelor pe criterii etnice și in plus nu e partid ci uniune după cum si numele si eu sunt etnic maghiar dar ce fac ei întrece orice închipuire,jalnici,sa se duca in ungaria si sa ceara autonomie acolo,ia sa faca romanii într-o altă țară asa ceva ca imediaț zboară din tara. Scuip peste obrazul lor de nesimțiți in frunte cu liderul lor,păcat ca sunt si maghiari cuminți,politicienii alimentează ura asta si se gasesc fanatici,extremiști,în România Romanul este suveran ,nu ei

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.