duminică, 18 februarie 2018

De mâine intrăm în Postul Mare

Duminica asta ne pregătim să intrăm în Postul Mare. 
   La intrarea în Postul Mare fiecare trebuie să ne împăcăm cu aproapele, cu toţi cărora le-am greşit. În mănăstiri, dar şi în unele biserici parohiale, se mai păstrează obiceiul ca fiecare să îşi ceară iertare faţă de cei prezenţi, de apropiaţi, de comunitatea în care trăieşte. 
   Acest obicei dorim să îl împărtăşim şi noi, cerându-ne iertare faţă de toţi cititorii şi colaboratorii noştri, trăind cu speranţa că acest post să ne fie de folos sufleteşte tuturor.

    Înainte de începerea acestui post, odată cu intrarea în perioada Triodului, Biserica a adus în atenţia credincioşilor trei pericope importante: A vameşuli si fariseului, a fiului risipitor şi a Judecăţii de apoi.

   După Duminica Înfricoşatei Judecăţi, în ziua următoare, începe Postul Mare care se încheie când se sărbătoreşte Învierea din morţi a Mântuitorului Iisus Hristos.

    Acest post trebuie ţinut de fiecare creştin (excepţie bolnavi, femei însărcinate, bătrâni etc., - după recomandarea duhovnicului) în totalitate, aşa cum învaţă şi predania Bisericii.

    Referitor la Judecata de apoi, Părintele Cleopa Ilie spunea că după plecarea din această lume sufletul fiecăruia are parte de judecată. Detalii, vezi aici: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.