sâmbătă, 11 noiembrie 2017

Varujan Vosganian explica de ce vaccinarea obligatorie incalca constitutia Romaniei si anumite tratate internationale.




Un om politic explica de ce vaccinarea obligatorie incalca constitutia Romaniei si anumite tratate internationale. Legea vaccinarii silite a starnit multe reactii in tara. Tot mai multi oameni isi manifesta nemultumirea fata de impunerea prin lege a unei obligativitati in ce priveste vaccinarea. Aceasta pentru ca nu se spune nimic despre reactiile adverse si pentru ca aceste vaccinuri sunt doar in faza experimantala.



De ce în România nu se poate legifera vaccinarea obligatorie:

Constituția României

„Art. 11:
(1) Statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună-credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte.
(2) Tratatele ratificate de Parlament, potrivit legii, fac parte din dreptul intern.”

Tratatul internaţional, ca instrument al relaţiilor dintre state, se concretizează în practică printr-o foarte mare diversitate de forme, fiecare cu denumirea sa specifică. Printre cele mai utilizate dintre acestea sunt: tratatul, convenţia, acordul, pactul, carta, statutul.

Așadar, Convenția pentru protecția drepturilor omului și a demnității ființei umane față de aplicările biologiei și medicinei și care a fost semnată la Oviedo în 4 aprilie 1997 este un tratat. Convenția de la Oviedo a fost ratificată de Parlamentul României prin Legea nr. 17/2001. Respectiva lege are doar un articol unic, cu următorul conținut: „Se ratifică Convenția europeană pentru protecția drepturilor omului și a demnității ființei umane față de aplicațiile biologiei și medicinei, Convenția privind drepturile omului și biomedicina, semnată la Oviedo la 4 aprilie 1997, și Protocolul adițional la Convenția europeană pentru protecția drepturilor omului și a demnității ființei umane față de aplicațiile biologiei și medicinei, referitor la interzicerea clonării ființelor umane, semnat la Paris la 12 ianuarie 1998.”

Iată ce spune Convenția de la Oviedo în art 5 și, în consecință, Legea nr. 17/2001:
„O intervenție în domeniul sănătății poate fi făcută numai după ce persoana respectivă și-a dat consimțământul în mod liber și în cunoștință de cauză.
Acestei persoane trebuie mai întâi să i se furnizeze informația corespunzătoare referitoare la scopul și natura intervenției, cât și la consecințele și riscurile acesteia.
Persoana în cauză își poate retrage liber, în orice moment, consimțământul. ”


Cum tratatele internaționale prevalează asupra dreptului intern, vaccinarea obligatorie a copiilor și (în unele cazuri) a adulților , așa cum prevede proiectul aflat în dezbatere parlamentară, nu poate fi legiferată fără ca România să denunțe Convenția de la Oviedo.

Sursa: https://www.facebook.com/varujan.vosganian.5/posts/891706894327860


2 comentarii:

  1. Tot în constituție se scrie și că norma morală în România sunt drepturile omului. Conform acestora orice drept care este al omului se poate „distribui” doar dacă… În acest dacă intră multe lucruri pe care le stabilește parlamentul, președintele țării și guvernul. Adică cei care au inițiativă legislativă. Teoretic o are și poporul dacă strânge suficiente semnături. Dar este numai așa dacă vrea parlamentul. Mai pe înțelesul tuturor: dacă parlamentul sau guvernul consideră de mâine că a nu te vaccina prezintă un pericol pentru ceilalți se poate institui legal și conform tuturor tratatelor internaționale chiar și legea marțială, internarea forțată în lagăre pentru a fi reeducați și vaccinați forțat recalcitranții și confiscarea tuturor copiilor recalcitranților. Și dacă cineva va îndrăzni să se răscoale, sau va întreprinde ceva măsuri violente împotriva guvernului, toată planeta îi va trata pe aceștia ca pe cei care încalcă drepturile omului și democrația și va fi chiar și o intervenție armată străină pentru reinstaurarea drepturilor omului, libertăților cetățenești și a democrației. Deci vă rog în genunchi nu mai sperați în nimic de genul acesta. Varujan joacă doar vechiul rol actoricesc al parlamentarului care la vedere vorbește ca și cum ar fi cel care are grijă de popor și la întuneric votează așa cum îi spun stăpânii lui. România, pentru că este singura țară din lume în care se declară creștini ortodocși 86% dintre cetățeni trebuie să fie și va fi dată ca exemplu pentru toți oamenii de pe planetă. Pentru că toți cei care conduc lumea aceasta se tem foarte tare de un singur lucru. Ca nu cumva să se mai mântuie cineva. Ori nici ei nu știu câți dintre cei care s-au declarat creștini în România sunt și în realitate. De aceea ei aplică metode de masă pentru eliminarea acestora. Prima este ecumenismul prin care îi lipsesc pe toți creștinii de harul lui Dumnezeu prin biserică și al doilea este vaccinarea forțată când îi vor lipsi pe creștini de harul lui Dumnezeu dat direct celor care-i iubesc pe semenii lor așa cum spune Dumnezeu. Ca și El. Și pentru a te opune legii vaccinării forțate nu există decât două opțiuni. Una legală. Adică toți creștinii adevărați și antivaccinatorii vor face un partid cu care vor câștiga alegerile astfel ca să poată schimba constituția și elimina drepturile omului din ea. Sau mai precis a teoriei acesteia a binelui pentru cei mulți în dauna celor puțini. Sau cum se mai zice a binelui mai mare. Și a doua ilegală, dar legitimă în fața lui Dumnezeu, este ca toți creștinii să renunțe la supunerea față de guvern și Fiară. Este evident deci că acum toți care ne credem creștini vom da și un examen în fața lui Dumnezeu și a Fiarei. Pentru că după acest moment Fiara va știi ce poate sau ce nu mai poate face mai departe. Va știi cât de puțini sunt creștinii adevărați și deci cum va lucra mai departe.
    Restul este pierdere de timp.
    Dumnezeu să ne ajute!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim, ca romani d-lui Vosganian ca a avut disponibilitatea sa se aplece asupra acestui subiect atat de sensibil. Recunosc ca la un moment dat, din lipsa informatiilor pe care domnia sa le-a scos la iveala mi sr parea ca raul ne lada fara replica si ca nimic nu se mai poate face. Ma doare, in calitate de simpatizant al actualei puteri, cu de sustinatorii acestui proiect legislativ nu au tinut cont de prevederile normelor europene de la Oviedo. Este o aberatie si o metofa totalitara inspaimantatoare sa obligi parintii sa-si supuna rodul dtagostei lor, ce au ei mai scump unui experiment in urma caruia producatorul vaccinului nu-si asuma nici o responsabilitate. Biserica Ortodixa Romana si-a spus onorabil pozitia pe acest subiect, declarand ca atata vrema cat producatorul vaccinului nu-si asuma nici o responsabilitate pentru vazurile nefericite ca urmare a vaccinarii, nimeni nu poate obiga parintii da bacvineze copii. Cu deosebita consideratie pentru D-l Vosganian.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.