miercuri, 5 februarie 2014

Parintele Justin Parvu despre necesitatea canonizarii mucenicilor din temnitele comunisteLupta parintelui Justin nu trebuie sa se opreasca odata cu plecarea sa din lumea aceasta. Dorinta parintelui, de a-i vedea canonizati pe sfintii din inchisorile comuniste, trebuie sa fie urmasilor, clerici sau mireni, o cauza pentru care sa lupte mai departe.
Mai am o neliniste: sa ii vad pe acesti martiri canonizati. (arhimandrit Justin Parvu)

Acesti sfinti ai inchisorilor, de la Aiud, Pitesti, Gherla, din toate puscariile noastre, formeaza cea mai mareata si frumoasa coroana pentru impodobirea tarii noastre inaintea lui Dumnezeu. Ei sunt solutia graitoare, numai nu striga de acolo. Izvorarea sfantului mir din osemintele lor, asa dupa cum se cunosc minunile acestea, e asa de graitoare incat nu ne ramane decat sa le urmam sfaturile, fapta si eroismul vietii lor. Acesta este defapt un alt mesaj pentru neamul nostru. Acestia sunt ultimii dintre sfintii romani care izvorasc mireasma si vindecari in toate colturile lumii – mesajul este sa le urmam viata, curajul marturisirii. Tacerea este mormantul pe care il sapam neamului nostru. Ei vin sa ne arate calea.

Mai am o neliniste: sa ii vad pe acesti martiri canonizati. Sfintele lor moaste izvorasc pretutindeni mireasma si vindecari, osemintele lor au ajuns la inchinare pana si in Tara Sfanta, in Sfantul Munte Athos si in multe locuri ale pamantului, de unde ma suna parinti si maici ca sfintii izvorasc mir si mireasma nemaiintalnita. Vreau sa vad ziua cand nu ne vom mai teme ca avem in bisericile noastre la inchinare moastele acestor sfinti mucenici, ca au ajuns sa fie slaviti peste hotare mai degraba decat in tara lor.

Dumnezeu cred ca a trecut cu vederea greselile noastre si a lucrat in neamul acesta, pentru credinta poporului si martiriul mucenicilor nostri din inchisori si de prin munti. Nu ierarhii si preotii au tinut ortodoxia romaneasca, ci mucenicii din inchisori si mamele crestine care si-au crescut copii in duhul acesta al adevarului ortodox.

(text preluat din cartea: “Din invataturile si minunile Parintelui Justin”, editata de fundatia Justin Parvu, Petru Voda, septembrie 2013)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.