joi, 6 mai 2010

"O scrisoare pierduta"

Am primit pe adresa de mail a asociatiei o "scrisoare" din partea lui Danion Vasile pe care consideram ca e potrivit sa o facem publica, cu atat mai mult cu cat, ulterior, am aflat ca a fost trimisa la mai multe adrese fara sa stim aceasta
In final vom posta si un scurt raspuns al asociatiei.


INTREBARE PENTRU PARINTELE EFTIMIE SI CONDUCEREA ASTRADROM:

Hristos a inviat!

Deocamdata nu am avut binecuvantare sa scriu mai mult despre problemele legate de conferinta mea de la Oradea.

As vrea insa sa stiu de ce mintiti in legatura cu faptul ca m-am autoinvitat la Oradea.

Am gasit astazi, in mail-urile vechi, chiar e-mail-ul cu invitatia dvs din 2009. Asa cum v-am raspuns, nu am putut veni chiar atunci. Randurile subliniate cu rosu au fost subliniate in mesajul original, eu doar dau reply, forwardandu-l in acelasi timp si altora - multora dintre ei placandu-le sa creada ca m-am autoinvitat la Oradea.

As vrea sa stiu de ce ati prezentat public informatia deformat pe http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2010/04/danion-vasile-s-autoinvitat-la-oradea.html si nu numai. Astfel, cei care au preluat informatia dvs fara sa verifice s-au facut partasi cel putin unei minciuni (desi principiul „audiatur et altera pars” ar fi trebuit să fie respectat de orice jurnalist cu bun-simt – cu atat mai mult de un jurnalist crestin.)

Intrucat ati prezentat public informatii eronate, astept – tot public - dezmintiri.

Danion Vasile

PS In privinta celorlalte acuzatii legate de afirmatiile mele din conferinte, deocamdata nu am avut binecuvantare sa scriu mai mult decat am facut-o. Voi raspunde la timpul potrivit. Ele fac obiectul unei dispute teologice. Dar invitarea sau auto-invitarea la o conferinta nu e o problema teologica…

From: Schitul Ortodox Huta [mailto:manastirea_huta@yahoo.com]
Sent: Tuesday, February 17, 2009 5:08 PM
To: Danion Vasile
Subject: Comunicat astradrom si invitatie.

pentru Danion Vasile,

Asociatia ASTRADROM din Oradea vrea sa va invite la o conferinta in Oradea si una la Beius.
Cum va poate contacta.
Aveti un nr. de telefon?
A se vedea si atasamentul.
Eftimie.


Raspuns ASTRADROM:
Tinand seama ca suntem direct vizati in "scrisoarea" de mai sus ne vedem datori sa facem unele precizari:
Il consideram pe Danion Vasile de buna intentie, cel putin pana la proba contrarie. Ne intrebam totusi de ce nu a facut acest gest atunci, cand era momentul. Acum dupa ce a trecut atata timp?
Problema discutiei nu era, daca a fost sau nu invitat, asta era doar o chestiune minora fata de subiectul propriu-zis: TULBURAREA pe care a creat-o. A se vedea inregistrarile postate pe "Razboi intr-u cuvant".
Cand spunem despre tulburare ne referim la starea sufleteasca a celor care au participat la conferinta sustinuta de Danion in ziua de Buna Vestire anul 2010 la Oradea. Situatia s-a clarificat in timp iar apele s-au linistit. Felul in care marturisim arata si ce duh ne stapaneste. Din pacate acest "duh" a fost transmis si multora dintre cei prezenti.
Apropoo de "duhul" care ne stapaneste. Sa intelegem ca prin acest fel de a trimite scrisori se cauta pacea? Sau inceperea unui nou conflict? Probabil se incearca un nou conflict dar de data aceasta mai "bine" gandit. Intotdeauna prin conflicte s-au creat dezbinarile. De fapt acesta este si scopul, un lucru gandit mai de multa vreme dar care nu s-a realizat deoarece pr. Iustin nu a acceptat colaborarea.
Incercarea lui Danion de a se poza in postura de victima si de a muta obiectul discutiilor evitand acuzele ce i se aduc e o metoda vicleana de manipulare. Sau sa intelegem ca duhovnicul e de vina ca nu-i da voie sa se apere?
Vorbind de manipulare amintim ca tema conferintei era legata de semnele vremurilor de pe urma iar in timpul conferintei s-a facut o intorsatura a discutiilor spre un subiect ce nu era prevazut si nu avea legatura cu tema anuntata.
Nu vrem sa jignim pe nimeni dar, credem ca scopul acestei scrisori e cu totul altul decat unul sincer si folositor, nici chiar pentru Danion. Prin acest fel de mesaje trimise la tot felul de adrese, Danion arata cat de puieril este in "marturisirea" sa adancindu-se singur intr-o prapastie destul de adanca. Consideram ca iesirea din aceasta prapastie nu se rezolva astfel ci prin cainta.

P.S. E-mailul trimis de pr Eftimie e datat din 17 febr. 2009, deci in urma cu mai bine de un an iar conferinta cu pricina a fost anul acesta (25 martie 2010) de Buna Vestire. In urma cu un an intr-o discutie cu pr Eftimie l-a refuzat politicos spunand ca duhovnicul nu ii da binecuvantare, iar acum, chipurile, si-a amintit de acest mail.

Cezara Filip
purtator de cuvant ASTRADROM

Un comentariu:

 1. Erata:
  intru - nu intr-u (la razboi intr-u cuvant)
  pueril - nu puieril

  Nu e nevoie sa publicati comentariul, ci doar sa faceti corecturile necesare.

  Doamne, ajuta!

  RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.