duminică, 13 decembrie 2009

''UN ALTFEL DE CRACIUN ''- Spectacol de poezie si proza la Memorialul Victimelor Comunismului


Pe 18 decembrie, de la ora 19:00, la 20 de ani de la Revolutia din 1989, la Memorialul Victimelor Comunismului din Sighet va avea loc „Un altfel de Craciun”, un spectacol de poezie si proza care se vrea a fi o radiografie emotionanta a destinelor detinutilor politici din Romania comunista.

Pe un scenariu realizat de regizorul Mona Gavrilas si pus in scena de Diana Giubernea, spectacolul va cuprinde texte ale scriitorilor Radu Gyr, Zahu Pana, Dumitru Oniga, Marcel Petrisor, Anatolie Panis, cateva din numele celor care au marcat aceasta perioada din spatele gratiilor. Craciunul detinutilor politici este o lectie despre toleranta, iertare si iubire. Intr-o atmosfera de penitenta se va vorbi despre lacrimi, tristete, speranta, intoarcere la valorile umane, la credinta, la oamenii de langa noi.

Organizatorii ii invita pe toti maramuresenii la o evadare in interior, prin amintiri, intr-o alta viata - viata de dinainte de a fi inchisi. „Din pacate, toti avem o inchisoare in noi si doar prin iubire putem rupe lanturile. Sa iubim, sa iertam, dar sa nu uitam... Ca sa nu se mai repete”, ne indeamna organizatorii.

Biletele se pot procura de la Omniasig (vis-a vis de Doina Maramuresului) din Sighetu Marmatiei, iar organizatorii anunta ca locurile vor fi limitate. Un bilet va costa numai 10 lei.


AfisAutor: Andrei Gherghel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.