vineri, 22 martie 2019

Maghiarii șovini din Ardeal s-au supărat pe România pentru că Parlamentul de la București nu le-a acordat autonomie.


UDMR și organizația (pro)maghiară Corbii Albi de la Cluj s-au nemulțumit că Rezoluția de la Alba Iulia nu a fost aprobată în Parlamentul României.

   Zilele trecute parlamentul de la București a respins propunerea făcută de UDMR prin care se cerea aplicarea rezoluției de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918.

Reacțiile de nemulțumire au apărut doar din partea minorității maghiare. Alte minorități din România nu au aprobat proiectul în varianta propusă de UDMR.


Despre rezoluția care a stârnit supărarea șovinilor maghiari din Ardeal:
Conform articolului 8 al proiectului propus de UDMR, consiliile judeţene din judeţele care aparţin unor regiuni istorice sau în care o minoritate naţională istorică are o proporţie semnificativă pot solicita înfiinţarea prin lege a unor regiuni de dezvoltare separate, care pot obţine „un statut de autonomie specială”. De asemenea, propunerea se referă la alegerea în Parlament şi în conducerea ministerelor şi a a altor autorităţi publice a reprezentanţilor minorităţilor naţionale, precum şi la învăţământul pentru minorităţi.

Ce spune UDMR:
„Includerea prevederilor Rezoluţiei de la Alba Iulia în legislaţia românească a fost respinsă în comisii. S-a dovedit, din nou, că atunci când vine vorba despre respectarea prevederilor Declaraţiei de la Alba Iulia, care vizează minorităţile naţionale, partidele politice române renunţă la diferenţele ideologice, se coalizează şi îşi unesc forţele împotriva maghiarilor. În cadrul lucrărilor de astăzi din comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor, deputaţii reprezentanţi ai partidelor politice româneşti au respins, în unanimitate, transpunerea în legislaţie a prevederilor Rezoluţiei de la Alba Iulia”, afirmă UDMR într-un comunicat de presă.

Ce spun “Corbii Albi”:
    S-a dovedit, din nou, că atunci când vine vorba despre respectarea prevederilor Declarației de la Alba Iulia, care vizează minoritățile naționale, partidele politice române renunță la diferențele ideologice, se coalizează și își unesc forțele împotriva maghiarilor. spune domnului Csaba Szabo (în foto), presedintele Asociației Corbii Albi. Această organizație se prezintă a avea scopul “împăcării” româno-maghiare.
Detalii vedeți aici:


Ce spun alte minorități:
„Suntem pro Declaraţia de la Alba Iulia, dar nu şi interpretărilor date acesteia în sensul în care colegul nostru le-a prezentat (Marton Arpad, deputat UDMR -n.r.), se vorbeşte despre administrare, despre şcoală, despre studiul în limbile popoarelor conlocuitoare, dar nu şi despre autonomie teritorială, drept urmare noi ne vom abţine de la acest vot.” spune Andi Grosaru, deputat în Parlamentul României - Grupul minorităților naționale
 


prof. Cristian Marc


Mai multe detalii vedeti aici:

3 comentarii:

  1. Iredentiștii maghiar își fac lucrarea lor milenară, cu acordul tacit şi complicitatea politicienilor vânduţi şi aserviţi români: atentatul la adresa Ardealului Românesc. Ne vor cotropi în final, dar îi va potopi pe ei Dumnezeu, Care nu va mai permite erezia, crima și tâlhăria ungurească în Ardealul Românesc. Amin!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ungaria va avea în final soarta Turciei. Vezi profeţia sfântului Paisie Aghioritul despre sfârşitul Turciei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hungurii nu se multumesc cu teritoriul pe care il au de cand au venit in Panonia. Vor tot mai mult asa cum vroiau si stramosii lor hunii, cand au invadat aceste teritorii.
    Asa este sangele lor de invadatori.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.