joi, 28 iunie 2018

Din tainele duhovnicesti ale parintelui Iustin Parvu

Din relatările Maicii starețe Justina Bujor despre viețuirea minunată a Părintelui Justin

 Maica stareță, sfinția voastră ați stat mult în preajma Părintelui Justin Pârvu, fiind cea mai apropiată dintre ucenicii săi, pentru început ne puteți spune cum l-ați întâlnit pe Părintele?

Nu pot spune că eu am fost cea mai apropiată din ucenicii săi, pentru că în primul rând cu duhul trebuie să fii aproape de sfinți, așa că poate sunt mulți alții care i-au fost mult mai apropiați decât mine, chiar dacă eu mai toată ziua stăteam lângă sfinția sa, dar contează cât de mult te-ai apropiat de virtuțile sale, cât de mult a putut vasul tău încăpea să se umple cu duhul său.

luni, 25 iunie 2018

Educatia parentala: un atac la credinta si istoria neamului romanesc


Educatia parentala nu a fost scoasa din programa Ministerului Educatiei Nationale din Romania, ci doar de pe site.

    Vedem in ultimele zile tot mai multi manifestanti pro si contra unor partide politice. Fiecare in functie de optiunile si ideologiile lumesti pe care le are. 

    Referindu-ma la ultimele saptamani am observat ca partidul de la putere a facut o demonstratie in forta printr-un miting la care multi au venit fiind platiti sau pentru ca asa li s-a spus. Pe de alta parte opozantii acestui partid au recurs la alte manifestatii scandaloase, la fel de penibile, prin proteste stradale, scandaluri pe retelele de socializare, mess-media etc. Aceasta este viata politica din Romania, in acest moment - un mod de a distrage atentia de la pericolul real ce ne paste pentru viitoarele generatii.

sâmbătă, 23 iunie 2018

SRI si George Soros - pana unde se merge cu colaborarea?


SRI ţine la sertar lista cu infiltraţii lui George Soros în România



Influenţa miliardarului George Soros în România a fost subiect de emisiuni tv, articole şi chiar dezbateri intre politicienii de la vârf. Pozând în susţinător al statului de drept şi finanţator al ONG-urilor care susţin justiţia independentă, George Soros şi-ar fi plasat, de-a lungul timpului, oameni-cheie în instituţii de bază ale statului român. Bomba o aruncă însă jurnaliştii de la Naţional, care susţin că SRI a compus chiar şi o listă, în care scrie negru pe alb numele fiecărui “infiltrat” al afaceristului.

joi, 21 iunie 2018

Scandalurile politice din Romania: instigari, opinii, vulgaritati, obsesii etc. - Toate acestea in numele dreptatii si adevarului.


Gânduri de bun simț...

Degeaba ești bun în ceva, dacă ești rău în toate celelalte...

Prefer să stau pe centru și să privesc cu milă spre stânga și cu jale spre dreapta... 

Când văd câtă ură viscerală a pus stăpânire pe inimile și pe discursul public al exponenților #rezist, al reprezentanților dreptei și al postacilor feisbuciști din această specie, mi se apleacă de atâta vulgaritate și vrăjmășie câtă cuprinde această mișcare netrebnicită...

vineri, 15 iunie 2018

joi, 14 iunie 2018

Simona Halep - victima unor rafuieli politice


Opozantii PSD-ului au considerat ca huiduielile adresate doamnei Firea trebuiesc facute indiferent de loc sau eveniment.

Asistam la un spectacol politic de toata groaza: mitinguri, boicoturi, rafuieli, diversiuni, interese, amenintari, scandaluri, afirmatii, eroisme, huiduieli, articole, postari, emisiuni, poze, filmulete etc. Sambata 9 iunie la Arena Nationala, primaria Bucurestiului a organizat o festivitate de primire solemna a tenismenei Simona Halep. S-au gandit unii, care au opinii politice diferite decat al primaritei Gabriela Firea (PSD-ista), sa huiduiasca „in numele dreptatii” dintre multimea prezenta in tribune. Astfel, cand doamna Firea a luat cuvantul, opozanti PSD-ului au inceput sa strige cuvinte jignitoare la adresa acesteia, umbrind festivitatea in sine.

marți, 12 iunie 2018

Cine şi de ce readuce în discuţie canonizarea părintelui Arsenie Boca?


Părintele Arsenie Boca
Alte falsuri din mediul stilist: o canonizare înainte de vreme.

Preotul stilist Florian Bichir, un apropiat al ierarhilor BOR, a declarat la B1 TV că părintele Arsenie Boca va fi canonizat pe 28 noiembrie 2018 și se va numi Sfântul Arsenie de la Prislop. Afirmaţiile sunt o surpriză, mai ales că din mediul stilist s-a pornit o propagandă de denigrare a preotului din Ardeal.

Stirea a adus reacţii în plan religios, dar ulterior s-a dovedit a fi falsă.

Reprezentanţii oficiali ai Bisericii Române susţin contrariul celor spuse de stilistul Florian Bichir.

sâmbătă, 9 iunie 2018

Toţi sfinţii români - dovada incontestabilă a continuităţii poporului român de la formarea sa până în prezent.

Toţi sfinţii români sunt sărbătoriţi a doua duminică după Rusalii. Ei sunt dovada incontestabilă a existenţei noastre pe acest teritoriu, de la daci până azi. Pe lângă cei cunoscuţi cu numele sunt mulţi al căror nume nu sunt ştiute. Între aceşti sfinţi, nu greşim să îi pomenim şi pe cei din secolul trecut care au fost întemniţaţi în lagărele şi închisorile comuniste.

 Sfinţii Români este sărbătoarea care îi cinsteşte pe toţi sfinţii de pe teritoriul României de la formarea poporului român până în prezent. Ei vor fi mijlocitori neamului nostru la Judecata de apoi.

Zilele în care îi sărbătorim pe sfinţii români, individual pot fi găsite accesând link-ul:


joi, 7 iunie 2018

Simpozion ortodox la Tesalonic


Erezie, caterisire, rezistenta ortodoxa

Sambata 16 iunie 2018, începând cu la ora 9 am, până la ora 01:30 pm va avea loc un simpozion cu tema «Erezie, caterisire, rezistenţă ortodoxă»

Evenimentul va avea loc la Grand Hotel Palace, Tesalonic

Dintre vorbitori vor fi: pr Theodoros Zisis, pr Anastasios Gotsopulos, pr Anghelos Anghelacopulos, monahul Serafim Savaitul, teologul Mihai Silviu Chirila, etc.


Vor fi discutate aspecte ale reacţiilor unor preoţi faţă de pseudosinodul din Creta, dar şi ale ierarhilor acestora. Temeiuri canonice, patristice şi teologice în ce priveşte oprirea pomenirii, şi neoprirea pomenirii, în opiniile unor teologi contemporani. Mai multe detalii, la faţa locului.

marți, 5 iunie 2018

Maramureşul ortodox - o biserică martiră a românilor din Ardealul de nord.


Biserica Ortodoxă a fost mereu ca o mamă
Interviu cu IPS Iustin Sigheteanul

Episcopia Maramureşului şi Sătmarului vine din istorie în contemporaneitate cu cununa martiriului pe frunte. La puţin peste două decenii de la reînfiinţare, eparhia a reuşit să exprime cu forţă năzuinţa dintotdeauna a românilor din această parte de ţară: demnitatea ortodoxă şi faptul că, deşi au rămas fără voievozi în istorie, s-au comportat voievodal peste veacuri. Recent, am purtat o discuţie cu Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al acestei eparhii, despre trecutul, martiriul, prezentul şi viitorul Maramureşului ortodox.

duminică, 3 iunie 2018

Duminica tuturor sfintilor


Duminica Tuturor Sfintilor. Cinstim acum, laolalta si dupa cuviinta, pe cei mai vrednici fii ai neamului omenesc. Cinstim pe toti acei care, de la inceputurile lumii si pana acum, in toate timpurile si in toate locurile pe unde au trait, s-au straduit sa pastreze demnitatea lor de oameni, inchinandu-si toata viata lor in slujba binelui si a dreptatii, in slujba lui Dumnezeu.