sâmbătă, 26 noiembrie 2016

IPS Serafim de Pireu si PF Kiril al Rusiei - discutii despre Sinodul din Creta.

Intalnirea marturisitoare dintre Patriarhul Chiril al Moscovei si Inaltpreasfintitul Serafim al Pireului, membru al delegatiei Bisericii Greciei in vizita la sarbatoarea nasterii Preafericitului Chiril al Moscovei si intregii Rusii.

In data de 20 noiembrie 2016, IPS Serafim al Pireului a facut o vizita Preafericitului Kiril al Moscovei si intregii Rusii.
 
Cu ocazia prezentei in Rusia a Leului Ortodoxiei, asa cum este supranumit Serafim al Pireului, datorita marturisirii sale impotriva tuturor ereziilor si mai ales a panereziei ecumeniste, gasindu-se intaistatator in aceasta lupta cu erezia de diavol inspirata a ecumenismului interreligios si intercrestin si luptator neinfricat impotriva pseudo Sinodului din Creta, Inaltpreasfintia Sa, a felicitat Biserica Rusa pentru ca nu a participat la pseudo Sinodul din Creta si a spus catre Preafericirea Sa Chiril ca a venit timpul sa se lase la o parte orice diplomatie bisericeasca si orice compromis in credinta si mai ales Preafericirea Sa Chiril sa devina un marturisitor fierbinte al Bisericii Ortodoxe, pentru ca de astfel de Patriarhi are nevoie Biserica Ortodoxa astazi, anume de Patriarhi marturisitori, astazi cand panerezia ecumenista ispiteste chiar pe cei alesi.

Preafericitul Parinte Patriarh Chiril i-a spus Inaltpreasfintiei Sale k.Serafim ca urmareste cu mare atentie activitatea Sa si ca Simpozionul de la Pireu impotriva Sinodului Talharesc din Creta, care s-a tinut sub obladuirea Mitropoliei Pireului, a avut o mare influenta in Biserica Rusa ca sa nu participe la asa zisul Sinod din Creta. 

Mentionam ca la acest Simpozion Interortodox anti-Creta au participat multi Inaltpreasfintiti Mitropoliti ai Bisericii Greciei, dar si reprezentanti ai Patriarhiei Bulgariei si Mitropoliei Kievului si a Intregii Ucraine de sub Patriarhia Moscovei. Amintim numai cateva nume de referinta de la acest Simpozion, dar si din celebra Sinaxa a clericilor si monahilor antiecumenisti din Grecia: 

IPS Heroteos Vlahos de care Preafericirea Sa Chiril a fost profund impresionat, IPS Pavlos de Glifada, IPS Serafim de Kithiron, parintele prof. Gheorghe Metallinos, pr. prof. Theodoros Zisis si multi altii. 

A consemnat Nicolae Mascas,
corespondenta din Atena.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.