marți, 29 martie 2022

Ucraina: De ce preoții români din Transcarpatia s-au rupt de patriarhia Moscovei?

 Românii din Transcarpatia. Încotro?

În 22 martie 2022 preoții români din Maramureșul istoric au decis să se rupă de patriarhia Moscovei, de care au aparținut canonic.

 

Tot mai multe voci clericale din Ucraina se plâmg de presiunile politice ale autorităților ucrainene prin care se forțează scoaterea Bisericii Ortodoxe canonice de sub jurisdicția Moscovei. Acestea s-au întâmplat și înainte de războiul din Ucraina, din timpul "patriarhului" schismatic Filaret Denișenco (în foto) care a fost susținut de autoritățile politice ucrainene ce au urmat după lovitura de stat din 2014 cunoscută ca "revolta de maidan de la Kiev".

Detalii despre Filaret Denișenco vedeti aici: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/search?q=filaret+denisenco

marți, 22 martie 2022

Diversiuni mediatice despre razboiul din Ucraina demontate de un jurnalist român.

 

În ultimele zile vedem tot mai multe informații false despre războiul din Ucraina. Presa românească si occidentală prezintă lucruri îngrozitoare pe care le pune pe seama adversarilor politici: Rusia. Astfel, se încearcă o influiențare a opiniei publice europene de ură împotriva rușilor. Cu siguranță un război ca acesta nu este bine venit, și suntem convinși că au crescut numărul victimelor, dar instigarea la ură (de ambele părți) nu ajută la calmarea situației, ci doar o amplifică. Cenzura din presa occidentală, ca și cenzura din presa rusă, nu face altceva decât să implice emoțional masele de oameni, popoarele între ele...

duminică, 20 martie 2022

Demontarea unor diversiuni mediatice despre declarația patriarhului Rusiei referitor la războiul din Ucraina.

 Patriarhul Rusiei în fața unei calomnii mediatice.

Ce a spus el despre războiul din Ucraina și cum a fost relatat în presă.

După începerea războiului din Ucraina, patriarhul Rusiei a făcut o declarație (despre schismaticii din Ucraina) pe care unii au interpretat-o ca fiind una politică. Declarația sa a fost interpretată ca și cum patriarhul a fost de acord cu războiul. Această interpretare tendențioasă și diversionistă a circulat pe toate rețelele de socializare progresiste, dar și în toată presa occidentală. Patriarhul Rusiei a specificat ulterior detaliat (fără loc de interpretare) la ce se referă, dar presa europeană și rețelele de socializare facebook, twitter, instagram…etc… nu au preluat informația lăsând să se creadă că patriarhul Kiril ar fi de acord cu războiul din Ucraina.

Pentru a lămuri care este poziția reală a Patriarhului Kiril, vom prezenta mai jos declarația acestuia:

 

sâmbătă, 19 martie 2022

Lupta de influență dintre SUA si Rusia și conflictul militar din Ucraina. O chestiune de strategie politică cu victime în vieți omenești.

În urmă cu un an SUA se lăuda că a făcut o mișcare strategică bună prin invitarea Ucrainei în NATO. O mișcare care să dea fiori lui Vladimir Putin.

O fi aceasta o provocare intenționată a SUA pentru liderulul de la Moscova?

Despre mocnirea unui război mondial se discută de câțiva ani. SUA și Rusia își dispută de mult timp zonele de influiemță. Ucraina este o zonă tampon între Rusia și NATO, dar și câmpul de luptă politic al SUA prin care să slăbească zona de influență a Kremlinului spre Europa. Acest câmp de luptă politic s-a transformat în câmp de luptă armat cu victime omenești și materiale.

joi, 10 martie 2022

SUA vrea să implice Polonia și România în războiul din Ucraina. Societatea civică este chemată la susținerea neutralității României față de acest război.

SUA și Rusia nu au purtat niciodată războaie pe propriul teritoriu. Dar au folosit presa, rețelele de socializare și instituțiile unor state pentru a-și atinge interesele. Războiul din Ucraina un nou conflict ruso-american în care sunt implicate și statele mici.

 


Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, va discuta în cadrul vizitei sale din Polonia şi România, care va începe joi, despre următoarele măsuri de răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, scrie Reuters. Totodată, ea va da din nou asigurări celor două ţări, în întâlnirile cu liderii lor, de sprijinul Washingtonului.

luni, 7 martie 2022

MAPN: Despre posibile ordine de încorporare în armată în contextul războiului din Ucraina.

 Ministerul Apărării atrage atenția asupra unui nou fake-news care circulă în România, în contextul războiului din Ucraina, legat de ordinele de încorporare.

 

"Ne-a fost adus în atenție încă un document fals, de data aceasta din județul Vâlcea. Documentul din imagine, fals de la un capăt la altul, se pretinde a fi un așa-zis "ordin de încorporare" emis de Centrul Militar Județean.

sâmbătă, 5 martie 2022

Dacii credeau într-o singură viață după moarte.

În Europa doar celții și orficii credeau în reîncarnare, pe filieră asiatică...

 

  Conform izvoarelor păstrate de la cronicarii greci, aflăm că strămoșii noștri daci credeau într-o singură viață veșnică după moarte.

  Despre credința dacilor aflăm câteva detalii din reportajul realizat de asociația "Sarmizegetusa Regia" împreună cu profesorul Șerban Drugaș din Oradea. Relatăm mai jos transcrierea după materialul video:

 

joi, 3 martie 2022

Un extremist maghiar din Oradea nu se raliază politicii Statului Român și a UE față de conflictul militar din Ucraina.

Csomortányi István, președinte al Partidului Popular Maghiar din Transilvania și consilier al președintelui Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan (PNL), susține că nici Ucraina și nici Rusia nu au dreptate în conflictul izbucnit la nordul României, criticând dur țara invadată de trupele ruse.

Csomortányi István face parte dintr-o grupare extremistă maghiară (de tipul AZOV din Ucraina). El cere președintelui Ilie Bolojan să se dezică de politica pro americană și anti rusă din presa și politica românească.

Redacța Bihoreanul consideră că liderul maghiar s-a poziționat greșit față de evenimentele istorice, având o opinie contradictorie cu cea oficială a Statului Român și a mass-mediei românești.