duminică, 20 martie 2022

Demontarea unor diversiuni mediatice despre declarația patriarhului Rusiei referitor la războiul din Ucraina.

 Patriarhul Rusiei în fața unei calomnii mediatice.

Ce a spus el despre războiul din Ucraina și cum a fost relatat în presă.

După începerea războiului din Ucraina, patriarhul Rusiei a făcut o declarație (despre schismaticii din Ucraina) pe care unii au interpretat-o ca fiind una politică. Declarația sa a fost interpretată ca și cum patriarhul a fost de acord cu războiul. Această interpretare tendențioasă și diversionistă a circulat pe toate rețelele de socializare progresiste, dar și în toată presa occidentală. Patriarhul Rusiei a specificat ulterior detaliat (fără loc de interpretare) la ce se referă, dar presa europeană și rețelele de socializare facebook, twitter, instagram…etc… nu au preluat informația lăsând să se creadă că patriarhul Kiril ar fi de acord cu războiul din Ucraina.

Pentru a lămuri care este poziția reală a Patriarhului Kiril, vom prezenta mai jos declarația acestuia:

 

Patriarhul Сhiril: Războiul cu Ucraina este o lucrare diabolică

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse este convins că dușmanul neamului omenesc seamănă minciuni în relațiile dintre popoare, și pe baza lor se naște conflictul.

În data de 9 martie 2022, la predica după Liturghia Darurilor Înainte Sfințite, patriarhul Сhiril a spus că conflictele apar ca o consecință a păcatului.

"În prezent, suntem martorii unui conflict între Rusia și Ucraina", a spus patriarhul. "Să ne gândim, ce ne poate despărți în realitate? Dar dușmanul neamului omenesc – prin anumiți oameni, prin anumite asociații de oameni – seamănă minciuni în relațiile dintre popoarele noastre, iar pe baza acestor minciuni se dezvoltă conflictul. Și știm că aceasta nu este o simplă ceartă între vecini, ci un conflict în care sunt implicate state, adică instituțiile care au dreptul legal de a folosi forța, obligându-și cetățenii să se supună dacă încalcă legea, sau forțând alte țări, dacă văd în ele o amenințare, la lichidarea unei astfel de amenințări".

Conducătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a spus că "s-a rugat în mod special pentru Preafericitul Onufrie, pentru episcopi, pentru cler, pentru poporul credincios al Ucrainei, ca Dumnezeu să-i ferească de uneltirile celui rău și să le mențină în înțelegerea faptului că orice război între frații ortodocși care aparțin unei Bisericii este o lucrarea diabolică, și nu a lui Dumnezeu".

Potrivit patriarhului, "Biserica astăzi trebuie să se roage pentru pace, pentru încetarea luptelor, așa cum a făcut Sfântul Serghie, așa cum a făcut Biserica noastră Rusă când cnejii ruși începeau să lupte între ei, distrugându-se unii pe alții".

Sursa: https://spzh.news/ro/news/86903-patriarkh-kirill-vojna-s-ukrainoj--delo-diavolyskoje

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.