sâmbătă, 26 mai 2018

Marile puteri au decis soarta Transnistriei


Republica Moldova pierde oficial Transnistria. 
Ambasadorul UE s-a întâlnit cu liderul de la Tiraspol 


Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, a avut o întrevedere, la Tiraspol, cu liderul regimului separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski.

Potrivit unei informații postate pe site-ul infotag.md, întâlnirea dintre Michalko și Krasnoselski a avut loc miercuri, 23 mai, la Tiraspol.


    "Conducerea Transnistriei apreciază dialogul cu reprezentanții Uniunii Europene, ţine cont de recomandările experților UE și analizează posibilitatea și oportunitatea implementării acestora în condițiile realităților locale", a anunțat ulterior, printr-un mesaj postat pe Internet, Vadim Krasnoselski.
    Întâlnirea ambasadorului UE cu liderul de la Tiraspol echivalează cu o recunoaștere a regimului separatist, în ciuda faptului că Transnistria face parte din Republica Moldova.
    La întâlnirea cu ambasadorul Michalko, Krasnoselski a menționat creșterea numărului de tranzacții de export-import ale Transnistriei cu țările UE şi a specificat că Delegația UE în Republica Moldova are un "rol important în această chestiune". El a mai spus că, deși Transnistria „este orientată spre dezvoltarea relațiilor comerciale cu Uniunea Economică Eurasiatică și Federația Rusă, alegerea direcției optime rămâne pe seama comunităţii de afaceri".


sursa: https://m.romanialibera.ro/international/republica-moldova-pierde-oficial-transnistria-ambasadorul-ue-s-a-intalnit-cu-liderul-de-la-tiraspol-730867

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.