vineri, 8 iulie 2022

Începe marele jaf european

 Pe la începutul pandemiei, România a încercat să se aprovizioneze cu materiale sanitare care erau necesare. S-au comandat măşti, ventilatoare şi alte prostii. Ei bine, atunci s-au întâmplat nişte chestiuni reprobabile, trecute cu vederea rapid de conducerea trădătoare a ţării. Mai ţineţi minte cum Germania a arestat pur şi simplu un avion de-al nostru care avea ventilatoare în el, rechiziţionând toată marfa? Sau cum Franţa a pus mâna pe un avion cu măşti chirurgicale? Ambele ţări au spus că jaful practicat la drumul mare a fost un fenomen normal justificat de starea de urgenţă. Se pare că aţi uitat mult prea repede. Evident, în aceste evenimente vina principală o au trădătorii din capul ţării care au pus instantaneu batista pe ţambal fără a mai face nici măcar demersurile necesare recuperării banilor daţi pe acele echipamente. Asta-i ţara, ăştia-s oamenii. Ca să nu mai vorbesc că starea de fapt deb atunci i-a învăţat pe unii cum să delapideze Bugetul luând bani şi netrimiţând nimic în ţară. Nu-i aşa, camarade Arafat?

A trebuit să vă aduc aminte de jenantul episod de haiducie practicat de cei doi „parteneri” ai României pentru a vă atrage atenţia la jaful care urmează. Pe scurt, recent, Plăvanul a avut o discuţie cu Manfred Weber (in fotto). Nu ştiu dacă-l mai ţineţi minte pe individul ăsta jegos care nu ştia decât să ne jignească şi să-l susţină pe trădătorul băsescu. Reamintiţi-vă cât de recalcitrant era şi cât de rău ne călca în picioare. El este unul dintre artizanii blocării absolut abuzive a accesului României la Spaţiul Schengen şi tot el a provocat daune imense transportatorilor români fiind unul dintre artizanii „Pachetului de Mobilitate”, cel care i-a aruncat pe transportatorii români de pe piaţa europeană a transportatorilor. 

Ei bine, acest jeg l-a sunat pe Plăvan pentru a discuta susţinerea de către România a strategiei energetice pe care-o propune el. Iar Plăvanul - care în relaţia cu oficialii europeni nu vorbeşte de pe telefonul pus la dispoziţie de către STS, ci de pe un dispozitiv primit din Germania - l-a asigurat că România îl susţine. Mai mult, l-a sunat imediat pe slugoiul Ciucă pentru a pune la punct detaliile, iar acesta s-a executat în timp util.

Acesta este motivul pentru care Ciucă a anunţat că raţionalizează gazele. Desigur, pentru ca şocul să nu fie mare, a anunţat că o va face pentru companii. Numai că, trebuie să înţelegeţi că niciodată nu vi se va da o veste nasoală decât după ce veţi fi expuşi unei fezandări mai îndelungate. Orice om normal la cap se întreabă ce sens are raţionalizarea în condiţiile în care România îşi asigură în proporţie de 90% gazele din producţia internă? Nu e greu să găseşti cei 10% care-ţi lipsesc. Şi, la urma urmei, chiar şi fără ei poţi trece iarna fără raţionalizări aberante. 

Duminică, într-un cadru mai discret, Manfred Weber - care-i şi şef al PPE - ieşea la atac expunându-şi principalele direcţii pe care vrea să le impună. Iată ce declara el - repet, ştiind că are susţinerea României: „Europa are nevoie urgentă de decizii privind solidaritatea energetică obligatorie. Nu vreau să experimentez mai multă confuzie ca în timpul pandemiei, când toată lumea și-a închis granițele și și-a oferit măști în timp ce Europa a eșuat.,(...) Cu alte cuvinte, avem nevoie de mecanisme obligatorii de a face față și de a fi solidari pe baza gazului care se află în rezervoarele de stocare, astfel încât toată lumea să nu se uite doar la sine. În toamnă, când lucrurile devin cu adevărat serioase, aceste mecanisme trebuie să funcționeze”(citat din R3Media, singura publicaţie autohtonă care a publicat ştirea). Mai mult, Weber spune că nu e corect ca „ţările norocoase” care au gaz să nu fie solidare cu celelalte ţări. Vă simţiţi vizaţi, norocoşilor?

Iaca de fapt care-i socoteala. Nemţii sunt rupţi în cur. Şi asta nu din cauza noastră, ci a lor. Şi-au tăiat singuri conducta de gaz cu ruşii pentru a fi solidari cu Ucraina. Treaba lor! Problema e că vine iarna şi s-au trezit că n-au de unde să ia gaz. Şi efectiv n-au de unde, întrucât Putin îi va lăsa în rahat pentru ca ei să-şi poată duce ideologia antirusă până la capăt. E cât se poate de justificat ceea ce face Putin întrucât Rusia a băgat bani în NordStream 2, iar la finalizare nemţii au spus că nu le trebuie. Ca să nu mai vorbim că le-au naţionalizat filiala germană a Gazprom. Păi cum altfel te poţi comporta cu un asemenea haiduc? Şi ce face Germania constatând „înţelept” că iarna e frig? Ne spune nouă că trebuie să fim solidari cu ei, adică să punem totul la comun. 

Ce înseamnă asta? Pe scurt, să punem la bătaie gazele noastre cu depozitele lor goale. Dar ce înseamnă „echitabil”? Staţi să vedeţi că abia acum începe tămbălăul. Echitabil înseamnă distribuirea după o schemă proporţională bazată pe dimensiunea populaţiei şi consumul industrial. Asta deoarece cică nu se poate face discriminarea între populaţie şi industrie. Astfel, Germania îşi va asigura partea leului, Franţa va fi a doua, iar România, picată la capitolul consum industrial, va fi pe undeva pe ultimele locuri, ridicată doar de numărul populaţiei care şi el va fi rectificat deoarece, nu-i aşa?, se va ţine cont de emigranţii români din spaţiul european care vor fi trecuţi la ţările lor de adopţie. Iată cum arată jaful la care Plăvanul ne-a făcut părtaşi! 

Ciucă, prin anunţul făcut, doar ne pregăteşte pentru penuria pe care o vom îndura la iarnă. V-o spun încă de pe acum: revenim la Evul Mediu. Nu vom avea nici gaz şi nici curent electric. Ceea ce aţi văzut pe vremea lui Ceauşescu va reveni în forţă, însă sub o formă mai radicală: vom avea doar câteva ore pe zi de energie electrică şi gaz, iar preţurile vor fi demente. Prin structurile guvernamentale se vorbeşte deschis despre un preţ de 20 lei pe litrul de carburant! Totul, evident, din solidaritate. 

Europa ne jefuieşte deja la drumul mare. După ce ne-au sufocat industria, după ce ne-au luat pădurile şi pământul, urmează să dea cel mai mare jaf asupra resurselor noastre naturale. Resurse pe care, în mare parte, tot ei le exploatau, dar aveau obligaţia să mai vândă şi pe-aici din ele, păstrându-şi profiturile babane. Acum ni le vor lua aproape pe gratis, iar noi ne vom uita ca proştii, mirându-ne de cât de proşti suntem.

Sunt mai multe veşti proaste. Nu avem alternativă la guvernare. Toate forţele politice sug de la aceeaşi ţâţă. Nu avem anticorpi - decât foarte modeşti - în serviciile de forţă. Totul este subordonat SUA sau puterilor europene. Suntem vai de noi. Şi, în plus, mai suntem şi sclavii propriei noastre laşităţi. Întrucât nu suntem capabili să generăm un scurt-circuit, va urma o cursă în care fiecare va trage pentru el. O cursă în care, din nou, vom lupta unii împotriva celorlalţi, uitând de ticăloşii care ne-au adus în actuala stare de fapt, anume jefuitorii externi şi telecomandaţii lor pe care-i ţin în funcţii înalte în statul român. 

Suferiţi, dragii mei! Suferiţi, suferiţi, suferiţi!

 

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/2022/07/incepe-marele-jaf-european.html?m=1

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.