miercuri, 16 iunie 2021

Lupta pentru Republica Moldova. Maia Sandu vrea să elimine partide concurente care si-au propus să intre în parlamentul de la Chișinău.

Președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, vrea să scoată din scena politică moldovenească un partid conservator pro-unionist, recent înființat. E vorba despre partidul AUR Moldova. Care sunt interesele și pentru ce recurge la aceste procedee?

Maia Sandu este liderul PAS Moldova. Acest partid se pretinde a fi unionist deși până în prezent nu a dat dovadă că dorește cu adevărat acest lucru. În schimb, vrea să scoată din competiția electorală un alt partid unionist. Pentru cine are minte să gândească lucrurile sunt foarte clare. Cui slujește în realitate PAS și Maia Sandu?

De menționat că PAS are ca susținător în România partidul USR care promovează homosexualitatea si principiile LGBT. Acest partid face parte dintre partidele europene progresiste care vor să desființeze Biserica, iar în școli să introducă cursuri de (homo)sexualitate.

Detalii despre legăturile USR si PAS, vedeți aici: https://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2021/04/sustinatorii-homosexualitatii-din.html

Ca reacție la încercarea de a scoate AUR Moldova din cursa electorală, senatorul AUR România, Claudiu Târziu, a adus câteva explicații:

«Maia (și cu mai cine) vrea să scoată AUR din cursa pentru Parlamentul de la Chișinău?

Am aflat că magistrații Curții Supreme de Justiție din Republica Moldova au retrimis la Curtea de Apel, spre analiză, o contestație depusă cu privire la validarea partidului AUR drept competitor electoral.

Într-un stat de drept nu aș fi ridicat această problemă, dar știm prea bine că există precedente cu privire la utilizarea justiției din Republica Moldova pentru eliminarea competitorilor electorali, sau chiar pentru cîștigarea alegerilor.

Să fie clar: orice altă variantă decît menținerea deciziei de validare este o ingerință a politicului în justiție, contrar angajamentelor luate de către noua conducere de la Chișinău în fața partenerilor europeni. Să nu uităm că și cele 600 de milioane de euro oferite de Uniunea Europeană sînt condiționate de reforme reale în justiție. Porțile Europei și ale României trebuie să rămînă deschise pentru Republica Moldova, dar asta depinde în primul rînd de decidenții politici de la Chișinău.

În momentul de față, pîrghiile de putere pe astfel de situații se află la președintele Maia Sandu. Pe care îmi îngădui să o avertizez.

Uniunea Europeană și noi, România, nu vom putea accepta, sub nici o formă, o astfel de bătaie de joc: să promiteți că veți urma standardele europene, dar să săvîrșiți aceleași manevre nedemocratice și, la limită, de corupție ca și foștii guvernanți.

Moldovenii trebuie să decidă, prin vot, dacă AUR merită să intre în Parlamentul de la Chișinău, nu o instanță de judecată comandată politic sau, mai rău, de structuri infracționale.

Vă asigur că AUR nu se va opri din activitatea sa politică în Republica Moldova, în urma unei decizii nefavorabile a instanței, ba vom fi și mai motivați.

AUR va continua să construiască politic, în mod democratic și cu respectarea legislației din Republica Moldova și a dreptului internațional, și totodată va atrage atenția asupra derapajelor politice, indiferent de cine le va comite.»

Sursa: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=344486807046744&id=100218804806880

 

Prof. Cristian Marc

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.