marți, 23 iulie 2019

Liderul unionist George Simion va intra în greva foamei. De ce?


Liderul unionist George Simion nu este lăsat să intre în Republica Moldova pentru că a vorbit pe față despre unirea românilor din Republica Moldova cu românii din România într-un singur stat.

George Simion, fost candidat la alegerile europarlamentare și lider al mișcării unioniste, nu a fost lăsat în această dimineață să intre în Republica Moldova. Interdicția de a trece Prutul stabilită de oligarhul Vladimir Plahotniuc este menținută de noul regim de la Chișinău Maia Sandu-Andrei Năstase-Igor Dodon.

Din păcate, în continuare este valabilă interdicția. Fac un apel la toți frații basarabeni, la mobilizare și la rezolvarea de urgență a acestei situații în maxim o săptămână. O să revin și o să stau aici cum am mai stat, cum am luptat cu Guvernul Filat și Filip, cum am intrat în greva foamei pentru dreptul meu de a trece acest hotar nedrept. O să vin în maxim o săptămână și o să rămân aici, în greva foamei dacă acest regim mă va priva de dreptul meu elementar de a-mi vedea frații, interzicându-mă peste Prut fără niciun motiv în afară de cel că am vorbit despre Unire”, a declarat George Simion pe drumul de întoarcere din vama Albița.

La finalul lunii iunie, George Simion, prin avocatul său, a depus o cerere la Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău, în atenția ministrului Andrei Năstase, prin care a solicitat anularea interdicției sale de a intra în Republica Moldova.




Un comentariu:

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.