sâmbătă, 1 august 2015

Pacifismul ezoterist si prozelitismul neopaganismului dacist in Romania


      Pacifismul dacist este un pacifism satanic de a prinde oamenii in cursa. Pacifismul dacistilor nu are nici o legatura cu pacifismul ortodox, ce este o liniste dumnezeiasca. Ratacitii au o pace inselatoare, nu isi dau seama ca sunt in cursa diavolului. Pacea Duhului Sfant e un avanpost al mantuirii, iar pacea inselatoare e un avanpost al pierzarii vesnice. Pacifismul dacist nu e decat pacifismul hindus. Dacismul ezoteric e parte a new age -ismului, o secta sincretista universala nascuta in religia hindusa. Parintele Seraphim Rose a tratat acest lucru in cartea “Ortodoxia si religia viitorului”. Un om fara discernamant cade usor in plasa falsului pacifism. Pacifismul, daca nu are in central sau mantuirea e un pacifism malefic.

      Dupa cum spun Sfintii Parinti, diavolul poate sa imite virtutile autentice ca de exemplu: a milei, a dragostei, a bunatatii, a curatiei trupesti si sufletesti etc. Nefiind in duhul lui Hristos, aceste false virtuti ii insala pe cei implicati ducand la pierzanie pe toti cei cazuti in aceasta inselare. Sfantul Ioan Scararul in celebra sa lucrare “Scara” spune ca diavolii pe cei care au slava desarta si cauta sa fie mai presus in fata semenilor ii face sa aiba false daruri pe care sa le foloseasca in scopul mandriei si al extravagantei. Aceasta stare de spirit este des intalnita la falsii prorocii din Vechiul Testament cat si la liderii spirituali din religiile asiatice. Tot ce este cu scopul de a atrage adepti, chiar daca este sub masca “virtutilor” este de la cel viclean.

      La liderii neopaganismului dacist intalnim stari de inselare demonica. Acestia, in scop prozelitist, pe langa duhul “supranaturalului” insala pe multi spunand ca sunt crestini, dar invatatura lor este potrivnica invataturii lui Hristos. Uneori fac
un amestec sincretist intre crestinism si religiile asiatice ezoterice. Sfantul Ignatie Briancianinov spune despre aceasta inselare: “Cei molipsiti de inselare prin «parere» pot fi intalniti foarte adesea. Oricine nu are duh infrant, cel care isi recunoaste vreun fel oarecare de vrednicie si de merite, oricine nu tine neabatut invatatura Bisericii Ortodoxe, ci judeca in ce priveste in oarecare dogma sau predanie dupa cum il taie pe el capul sau dupa invataturile celor de alta lege, se afla in aceasta inselare. Cat este de mare inselarea cuiva se poate vedea dupa marimea ratacirii si a staruintei sale in ratacire[1]

      Se spune ca new age -istul, Mahatma Gandhi (promotor al sectei universale) promova non violenta. In contextul real, aceasta e o minciuna deoarece intre hindusi promova non violenta, iar in relatiile hindusilor cu musulmanii promova violenta.

      Tinand seama ca ezoterismul dacist este in fasa, exista tot interesul ca promotorii acestuia sa atraga adepti folosindu-se de acest duh pacifist. Interesul lor este sa nu starneasca polemici pentru a nu fi demascati. Prozelitismul lor se ascunde sub masca religioasa a majoritatii populatiei unde isi desfasoara activitatea. Daca la greci se folosesc de zeii antici, zeii vechilor greci, pentru a reinvia paganismul la poporul elen, in Marea Britanie este reinviat cultul druizilor. Acesti druizi erau preotii pagani celti. Elisabeta a II-a, regina Marii Britanii si a Irlandei de Nord, este adepta a sectei druizilor.

      Liderii ezoteristi din tarile crestine, au tot interesul sa promoveze o pace a adormirii constiintei, o pace in care sa nu existe dispute si diferente de pareri prin care sa trezeasca mintea la cautarea Adevarului. In acest scop au inventat “ezoterismul crestin”. Aceasta este o chestiune de strategie prin care liderii ezoteristi recurg la cunoscutele metode de spalare a creierului incercand sa elimine orice posibila combatere a ratacirii pe care o raspandesc. Acest duh fals pacifist este intalnit in emisiuni TV, articole in presa scrisa si pe internet cat si in programele de mediatizare a neopaganismului dacist la nivel national.

Adin Lucian Roman





[1] Sfantul Ignatie Briancianinov, “Experiente ascetice”, ed. Sophia, Bucuresti, 2008, pag.204.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.